Našli jsme kotě, co dělat dál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66821
29.10.22 20:34
@jannina1 píše:
Nezlob se to jsou tedy rady. Že není papírová kočka neznamená že může mít nějaký šrot bez masa. Whiskas je pěkné svinstvo. Venkovní kočku by chtěli naočkovala.

nase kocky maji masa dost. Proti cemu bys chtela kocku ockovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
29.10.22 20:36
@matkabagristy píše:
Nechte si ji alespon tyden doma, aby pochopila, ze je u vas doma. Pak ji muzete poustet ven. Tam si vyhraje, nebude pak doma skrabat nabytek. Muzete poridit i skrabadlo domu. Mame polovenkovni kocky, doma maji wecko, ktere skoro nepouzivaji, s levnym stelivem. Neni to papirova kocka, pokud dobre snasi, klidne ji davejte kapsicky whiskas. Casem prijdes na to, co ji nedela dobre. Davam odrezky z masa, obiram kosti z polevky, mam prisun masa ze skolni jidelny. Granule (ted zrovna whiskas) maji k dispozici cely den. Kastraci jsme nechali provest, kdyz vazili cca 2 kg (4 mesice veku). Na ockovani bych se vykaslala, nezaponem odcervovat.

Děkuji moc a myslíš, ze nám neutece? Když ji pustíme. Máme pletivo se zeleným pásem kolem, je to docela vysoké. A přestože je to ulice s řadovými domky, jezdí tu strašně moc aut. Tak se dost bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77302
29.10.22 20:37
@Dollorres píše:
Jsi skvělá, dekuju moc za konkretizovani. Jen ještě jeden dotaz, to kuře se předpokládám vykostuje? Kosti se jim nedávají? A musí se pak nějak česat? Koupila jsem v tescu i nějaký hřeben. Ale chlupy má krátké.

kosti nedávej, a česat se kočky nemusí,
až vyzdraví, „učeše“ se sama jazýčkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2443
29.10.22 20:38
@Dollorres píše:
Jsi skvělá, dekuju moc za konkretizovani. Jen ještě jeden dotaz, to kuře se předpokládám vykostuje? Kosti se jim nedávají? A musí se pak nějak česat? Koupila jsem v tescu i nějaký hřeben. Ale chlupy má krátké.

Rádo se stalo.
Kosti se nedávají, to máš pravdu, mohlo by jim to ublížit. Nemusí to být jen kuřecí maso, klidně hovězí, vnitřnosti, cokoliv, kromě vepřového, to je na ně moc tučné. Naše kočky jsou divné, jim chutná jen to kuřecí, bůhví proč. Ten Whiskas jí opravdu nedávej ( i když ti to tu někdo radí), ono jí nemusí dlouhá léta nic být, ale pak se to projeví a to, co si ušetřila na granulích pak dáš do veterináře. Česat jí klidně můžeš, ale je otázka, jestli si to nechá líbit. Náš kocour to miluje, kočička na sebe nenechá hřebenem sáhnout. Ale v jedné věci tě varuji předem, s kočičkou se připrav na to, že vždycky budeš mít doma chlupy. A s černou kočkou bych se rozloučila s bílým oblečením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66821
29.10.22 20:38
@Dollorres píše:
Děkuji moc a myslíš, ze nám neutece? Když ji pustíme. Máme pletivo se zeleným pásem kolem, je to docela vysoké. A přestože je to ulice s řadovými domky, jezdí tu strašně moc aut. Tak se dost bojím.

pokud mate pred barakem frekventovanou cestu, ven bych se ji bala pustit. Kocku na zahrade neudrzis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
29.10.22 20:39
@Dollorres píše:
V pátek jsme našli černé koťátko, hubeňoučké se zeleným výtokem v očích. Nejspíš nikoho není, našla jsem si veterinární pohotovost a má zánět v těch očích a dostali jsme na to léky plus něco navíc. Děti si ho chtějí nechat, ale já opravdu nemám jistotu, ze nikoho není. A vážně nevím, jak to zjistit. Podle veterináře je to z velké pravděpodobnosti toulavá kočka, nebo nechtěné kotě. Pořídili jsme ji záchod, ale zatím to moc nepobírá. Papá krásně kapsičky whiskas. Nikdy jsme kočku ani domácího mazlíčka neměli. Tak bych ráda nějaké rady od zkušenějších. Co pořídit? Asi to bude chtít škrábalo, protoze je to docela drápalka, chudák sedačky. :,( Myslíte, ze KdZ bude mít škrábalo, přestane skrábat nábytek?
Jaká je nejlepší konzerva? Dávat granule? Jaké je nejlepší stelivo? A máme menší zahrádku, pořídit si takové to proskakujici okno, nebo ji radši ven nepoustet?

Moje zkušenost :

• je to super dobrý skutek - bude si toho vážit
  • pokud je kotě zanedbané, nemocné, tak určitě nikomu nepatří nebo tam určitě nebude chtít zpět
  • moje kočky jedí jedině Felix kapsičky s želé + kuřecí prsa / pečená stena :lol: a kvalitní granule mají furt v misce + voda
  • škrábat bude tam, kde se jí to líbí (můj kocour tak laškuje i 10ti letech a trhá koberec)
  • pomůže stříhat drápky, jen špičky drápků!! neublížit…není to těžké
  • moje kočky chtějí jedině „bílé“ jemné stelivo (např. Kaufland cca115kč) jiné se jim nezdá a občas lumpačí, naschvály.
  • cca do roka (aspon do kastrace) bych nepouštěla ven. Jsou to hloupé děcka, může se stát cokoli, až se pořádně zabydlí, řekne si sama jak moc chce ven
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
@jege píše:
Pokud nechceš, ab toaleta moc smrděla, tak se nám osvědčilo stelivo Biokat's Bianco Fresh: https://steliva-a-toalety-pro-kocky.heureka.cz/…fresh-10-kg/#… a k němu přidat trochu Biokat's Active Pearls: https://ostatni-pomucky-kocky.heureka.cz/…arls-700-ml/#….Na krmění Royal Canin, Purina One, Shelma, všechno ve verzi pro koťátka. :palec:

Smrad nechci určitě, díky za doporučení.
Koukám, ze to jídlo, je tedy lepší koupit on-line. To ani v tescu nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77302
@Dollorres píše:
Děkuji moc a myslíš, ze nám neutece? Když ji pustíme. Máme pletivo se zeleným pásem kolem, je to docela vysoké. A přestože je to ulice s řadovými domky, jezdí tu strašně moc aut. Tak se dost bojím.

nalezená kočka musí být minimálně měsíc doma, aby pochopila, že to je její domov, a je to kotě, to je „hloupé“, ono by neuteklo schválně, ale protože tomu nerozumí,
prostě jako bys ven nepustila samotné tříleté dítě, tak se samo nepouští ani kotě,
já bych poradila, ať ho přes zimu už necháte doma, a na jaře můžete zkoušet pustit na zahrádku, třeba pod vaším dozorem,
a samozřejmě do té doby vykastrovat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77302
29.10.22 20:41
@Dollorres píše:
Koukám, ze to jídlo, je tedy lepší koupit on-line. To ani v tescu nemají.

jo @jege radí dobře, v Tescu mají pouze shit, co se kočičího žrádýlka týká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77302
29.10.22 20:44
@Roxy ivka píše:
Rádo se stalo.
Kosti se nedávají, to máš pravdu, mohlo by jim to ublížit. Nemusí to být jen kuřecí maso, klidně hovězí, vnitřnosti, cokoliv, kromě vepřového, to je na ně moc tučné. Naše kočky jsou divné, jim chutná jen to kuřecí, bůhví proč. Ten Whiskas jí opravdu nedávej ( i když ti to tu někdo radí), ono jí nemusí dlouhá léta nic být, ale pak se to projeví a to, co si ušetřila na granulích pak dáš do veterináře. Česat jí klidně můžeš, ale je otázka, jestli si to nechá líbit. Náš kocour to miluje, kočička na sebe nenechá hřebenem sáhnout. Ale v jedné věci tě varuji předem, s kočičkou se připrav na to, že vždycky budeš mít doma chlupy. A s černou kočkou bych se rozloučila s bílým oblečením.

z našich černých koček lezou bílé chlupy, takže pohroma je černé oblečení, já teda přes to chodím převážně v černé, oni mají bílou podsadu a prostě chlupatí bíle :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
29.10.22 20:44
@Roxy ivka píše:
Rádo se stalo.

Když už ji máme, tak se o ni chci postarat, co nejkvalitněji to půjde. S chlupy jsem smirena, naštěstí nemáme koberce, máme susicku a Kožený křesla a sedačky, to se dobře udržuje. Ale je fakt, ze jsem trochu v šoku, kolik toho vypadne při hlazeni. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
29.10.22 20:47
@Roxy ivka píše:
Rádo se stalo.
:lol: nápodobně - kočka by se česala furt, doslova otravuje, at češu a miluje česání hlavy, po „obličeji“ :nevim: a kocour vydrží jeden tah a pak po mě vyjede.

Mám černobílého kocoura :lol: takže denně se vysává, ale to mi nevadí (i děti jsou čunící, drobky atd. aspon máme furt naklizeno :-) )

Jak jsme se poznali s manželem, dal kocourovi okousané kuřecí stehno „at si kocour dá“ :lol: :lol: :lol: kocour v šoku, co jako chce, proč mu dává kost. To byl pohled :lol:…pochopil, že kočky kosti nechtějí a už dělám těch stehen více a podělí se.

Naše kočky jedou taky jen v kuřecím, nechápu, ale nehádám se, stejně se boj s kočkou nedá vyhrát :lol: kocour je schopný několikrát podrazit nohy celé rodině, jen aby dostal co che. Každopádně kočka dost přibrala z toho kuřecího a to má denně porci o velikosti malé myši :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2443
29.10.22 20:48
@stinga píše:
z našich černých koček lezou bílé chlupy, takže pohroma je černé oblečení, já teda přes to chodím převážně v černé, oni mají bílou podsadu a prostě chlupatí bíle :nevim:

To mi povídej, naše kočička je černobílá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2443
29.10.22 20:49
@Dollorres píše:
Když už ji máme, tak se o ni chci postarat, co nejkvalitněji to půjde. S chlupy jsem smirena, naštěstí nemáme koberce, máme susicku a Kožený křesla a sedačky, to se dobře udržuje. Ale je fakt, ze jsem trochu v šoku, kolik toho vypadne při hlazeni. :mrgreen:

To je super :potlesk:
Jo, sušička pomůže hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
29.10.22 20:49
@Dollorres :lol:
@Dollorres píše:
…pokud nebude zahrabávat tak ani stelivo nepomůže.

Můj kocour má někdy „namyšlené dny“ kdy prostě nezahrabává (a dělá to za něj kočka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný