Jak si vydělat na MD
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak si vydělat na MD
Ahoj,
nejprve udělám dobrý skutek a přeložím sem jeden seznam činností, které lze dělat doma s malými dětmi. Koriguju činnosti zde zakázané nebo naprosto ztracené.
- založit web a vydělávat přes partnerské programy (affiliate weby),
- zvedání telefonu (tím je myšleno, že firma si platí někoho, kdo na telefonu je schopen vyřídit základní info o firmě a event. dotyčného správně přesměrovat. Je to varianta automatů, které spoustu volajících vytáčí do nepříčetnosti.)
- ruční práce a jejich prodej po netu,
- účetnictví,
- pečení dortů a jejich zdobení (asi jen pro známé, v ČR je na to potřeba brutální hygienické minimum),
- hlídání dětí,
- online prodej látkových plenek,
- konzultace v čemkoliv o čem víte více než zákazník,
- vkládání dat (v ČR jsem nikdy nenarazila na žádnou seriózní nabídku v tomhle oboru),
- sušenky pro psy,
- Aukro,
- editorka,
- moderátorka diskuzního fóra,
- grafický design,
- vytváření dárkových košů,
- internetový marketing,
- učitel hudby a jazyků,
- mystery shopping (testovací nákupy),
- osobní fitness trenér,
- virtuální asistentka (v Británii teď velký hit, co tady?)
- prodej potřeb pro scrapbooking,
- design webových stránek a jejich optimalizace (SEO),
- psaní obsahu webů (platí tady někdo za něco takového?)
- prodej čehokoliv známým (Oriflame, Dedra, Herbalife…)
- franšízy
- telemarketing
- roznášení letáků
- fotografování
- žehlení
Máte nějaké zkušenosti s výše uvedenými činnostmi? Rozjeli jste něco jiného? Podělte se, nápad nebo tip ještě konkurenci nedělá ![]()
Příspěvek upraven 17.02.11 v 20:35
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já prodávám teda jen Dedru, ale pár stovek mi to vždycky vydělá a to ukážu katalog jen mamce, ségře, sestřenici a kámošce, která ho někdy pošle i dál
Tady je výhoda že je katalog jen čtyřikrát do roka, takže do příštího katalogu vždycky něco vypotřebují a objednají nové
nejsou to tisíce, ale aspoň něco navíc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj Ladyle, diky za inspiraci.
Zadny dalsi napad zatim nemam.
Me se to teprve zacne tykat, chtela bych na materske delat z domu ucetnictvi, zkousela jsem neco najit pres internet a zatim se mi to nedari.
Nema nektera z vas tip? Diky moc predem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, tohle palčivé téma řeší asi spousta z nás. Já vyrábím různé předměty, z nichž si sestavuju katalog, který koluje po známých - decoupage, šití, háčkování, ruční práce, kresba… Mimoto si už nějakou dobu přivydělávám jako fotograf, teď si vyřizuji živnosťák. Ale to nejde hned, člověk musí mít talent a taky tu činnost musí několik let dělat, aby byl dobrý. Jakékoli další nápady taky přivítám, jsem činorodý člověk ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já měla možnost ten Affiliate web, ale vůbec jsem z toho nebyla moudrá.
- se dá inzerát na to aby to někdo dělat jakoby pod tebou a z toho jsou peníze
2)zviditelní se svůj web tak aby lidé nakupovali zboží či služby přes vlastní web
Ta 1) se mi příčí a u 2) jsem nepochopila jak na to..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak já ještě roznáším letáky, dám dítko do kočárku a jdu „na procházku“. Měsíčně je za to pouze +- 1000,–, takže nic moc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lumpisek píše:
tak já ještě roznáším letáky, dám dítko do kočárku a jdu „na procházku“. Měsíčně je za to pouze +- 1000,–, takže nic moc.
To jsem taky dělala, ale čím je Terka větší, tím hůř se to dalo. Ona už chodí sama a to jsme celý den roznášely a pak byla unavená a navíc chtěla chodit zásadně jinam než se mělo.
Já taky hledám, ale je to špatný. Teď si zjišťují kompletaci zboží doma. Taky dělám Avon a Oriflame tím stylem, že hodím katalog mamče do práce a ona to tam má na stole a kdo k ní přijde s papírama, tak si to prohlédne. Už to dělá kde kdo, takže to hodí měsíčně pár stovek. Ze začátku to bylo lepší, ale teď už se těžko hledají lidi, kteří by neměli svého dealera. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, tak já dělám Oriflame a jak píše Vesna, neni to už takový, takže to měsíčně moc nehodí, navíc je moc katalogů a málo lidí, kteří si objednají. Pak jsem začala dělat dorty, nejdříve pro rodinu a teď už mi začínají chodit nabídky, tak jsem zvědavá jak se to uchytí a jestli by se tím dalo něco málo přivydělat. Účetnictví bych dělala, ale docela se ho bojim a od matury už je to celkem dlouhá doba a samotný účto se každou chvíli mění, takže tam je potřeba se pořád vzdělávat a vyhledávat poučky. Přes Aukro jsem nějaký věci prodávala, ale tím si člověk moc nevydělá, protože tam maj příšerný poplatky
a mizerný služby, každej tam nadává. Je to v dnešní době těžký.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ad affiliate weby
Affiliate web funguje tak, že dáš odkaz na svou stránku a pokud nějaký návštěvník tvého webu na ten odkaz klikne a něco tam objedná, tak tobě jdou nějaký %. V ČR určitě tak platí letuska.cz a otto.cz
Určitě je jich víc, ale nikdy jsem po tom víc nepátrala, nemám žádný web s vysokou návštěvností a vytvořit takový je práce na plný úvazek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nouky píše:
Ahojky, tohle palčivé téma řeší asi spousta z nás. Já vyrábím různé předměty, z nichž si sestavuju katalog, který koluje po známých - decoupage, šití, háčkování, ruční práce, kresba… Mimoto si už nějakou dobu přivydělávám jako fotograf, teď si vyřizuji živnosťák. Ale to nejde hned, člověk musí mít talent a taky tu činnost musí několik let dělat, aby byl dobrý. Jakékoli další nápady taky přivítám, jsem činorodý člověk
nouky, ten katalog je super nápad. Jak ho tiskneš, abys na tisku neprodělala boty?
Příspěvek upraven 16.02.11 v 20:26
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Eli11 píše:
Ahoj Ladyle, diky za inspiraci.Zadny dalsi napad zatim nemam.
Me se to teprve zacne tykat, chtela bych na materske delat z domu ucetnictvi, zkousela jsem neco najit pres internet a zatim se mi to nedari.
Nema nektera z vas tip? Diky moc predem.
přes internet nikoho nenajdeš. natiskni si vizitky a rozdej je známým, ať je dají všem živnostníkům, na které příští měsíc narazí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lumpisek píše:
taky nosím letáky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky roznášející letáky, máte můj obdiv
Já to dělala jako studentka a s dítětem v kočárku si to vůbec nedovedu představit.
Přidávám další tip: žehlení plně zaměstnaným
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ladyle píše:
Přidávám další tip: žehlení plně zaměstnaným
Si to neumím představit jak by si to člověk účtoval to žehlení oblečení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prý všechno na hodinovou sazbu, jenom košile a halenky zvlášť. Přesné sazby nevím, řekla mi o tom kamarádka z Belgie.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit