Možnost pracovat v Rakousku

210
14.2.11 15:15

Možnost pracovat v Rakousku

ahojky, potřebovala bych znát Váš názor . V srpnu mi končí MD a budu muset na pracák. Mám 2 malé děti 5let a 2,5 roku. Jelikož nemáme v dohledu žádnou babičku, bude pro mne těžké sehnat práci, samozřejmě se alo pokusím :-) . Dotaz se týká spíš mého manžela, teď má práci asi 8 km od domova, smlouvu na dobu neurčitou, pravidelně platí, 25 dnů dovolené, nedělá přesčasy a bere cca 16000 čistého. Naskytla se mu možnost jí pracovat do Rakouska, máme to ale od domova 40 km, plat by měl za 8 hod 28 000 + 13., 14. plat, získali bychom i přídavky na dítě - to by bylo ročně cca 50000. Jenže za měsíc prodeje manžel tak 4000,– jalikož se jedná o práci v zemedělství, v létě bychom se téměř neviděli, i tak by domů jezdil pozdě, navíc moc dobře neumí jazyk, to by se doučil. Ale kdo mu zajistí práci i další rok…dává se tam smlouva jen na rok a pak se prodlužuje.....

Vím že je to čistě na nás, rozhodnutí. Jen by mě zajímalo, jak byste rozhodovaly vy??? :oops:

Finančně, až mi skončí mateřská, budeme namydlení :cry:
Moc děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2672
14.2.11 16:56

já bych ho poslala do zahraničí..přítel tam kdysi pracoval.a bylo fajn pak přišel za mnou a moc práce tady není jsem na nemocenské a nebýt mojich rodiču jsme take namazaní takze určite ho vyšli není to ani tak daleko:)ps. 16čist.beru já takze myslím ze je to dost malo:)drzím pesti uvidís budete se mít mooc dobre:) :palec: ps…a kde ze to jde pracovat?:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
14.2.11 20:35

16 tisíc v Praze a 16 tisíc na vysočině je sakra rozdíl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
14.2.11 23:59

manžel dělá v rakousku, dojíždí denně, 60 km tam i 60 zpátky, vydělá si 2000 e, + přídavky na klárku, já tam beru mateřskou, vstává ve 4h ráno, přijede v 6 večer strhanej, nají se, chvíly si pohraje s klárkou, a do 9 je tuhej, v létě o víkendu dělá dobrovolně protože má eura na ruku, na vánoce 2 platy, projede kolem 3 tisíc ale jen díky tomu že jezdí s kamarádem a jdou na půl, na všechno jsem často sama, protože manžel je bud v práci nebo je unavenej, ale zase když někdo chci pro sebe nebo pro malou na peníze nekoukám

buď manžel doma nebo peníze na účte - stačí jen si vybat.-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
15.2.11 00:04

a s tou s smlouvou to má stejně, v prosinci končí a nastupuje v březnu, ted už je tam 4. rokem, zatím ho vždycky vzaly, ale na jistotu to nikdo říct nemůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
15.2.11 09:14

no tak tohle právě řeším :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
15.2.11 16:40

na to ale jsi sama, to ti nikdo neporadí co je pro tebe důležitější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7887
16.2.11 15:08

souhlasim se Zuzkou, musis si vybrat co je pro Tebe duležitější, jestli mít z čeho žít a nekoukat na každou korunu, nebo živořit. Muj manžel má náročnou praci a taky je podle toho odměněn, bohužel v 6 rano odchazí a dřív jak v 7 večer přijíždí a pak si hraje s Kubíkem, jinak si s ním hraje o weekendu a dovolene. Proste mam praci, ktera ho bavi a taky živí a bohužel ja nejenže chodím na full time do prace, mame 16m syna a jeste se staram o barak a taky to zvladam. Ale to je moje volba. Ty se musiš rozhodnout sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
22.2.12 17:20

Rodičovský příspěvek a přídavky v rakousku

Dobrý den,dočetl jsem se zde,že Zuzka.mamka pobírá v Rakousku mateřskou a přídavky.Potřeboval bych poradit jak si to mohu zařídit.Vím jen jednu věc že potřebuji formulář E-411 ale co s tím mám dělat dál?Stala se totiž velice nepříjemná záležitost.Jelikož jsem zaměstnaný v Rakousku mé přítelkyní zatrhly veškeré dávky i když s ní nežiji ve společné domácnosti.Teď jsem v situaci:Zaměstnavatel mne odhlásil ale pracovní smlouva mi dále trvá.Takže nemám žádný příjem a přítelkyně teď už taky ne.Na úřadu práce mi řekli,že si musím o všechno zažádat v Rakousku já.Ale bohužel nevím kam se mám obrátit.Prosím pomozte mi někdo s vyřešením této situace.Potřebuji radu kam a jak odeslat formuláře.Všem vám moc děkuji Djtibi :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
16.1.15 08:46

kopíruji svůj dotaz z jiné diskuse a rozhazuji sítě ;)

Ahoj holky,
ráda bych se přidala k diskusi se svým příspěvkem. Můj manžel s kolegou se snaží najít si práci v Rakousku, jako instalatéři. V tomto oboru tam mají prý docela šanci, problémem je asi nejvíce jazyk. Má nějaké základy ze školy, chodí aj na doučko, ale potřebovali by někoho do party, kdo německy už umí. Pracanti jsou to pořádní a práci dělají poctivě, na pár nabídek už se na rakouském portálu dívali. A vždy je tam logicky ten jazyk základ. Pokud by jste některá nebo váš muž věděli o nějaké práci nebo někom, kdo by se k nim rád přidal, byla bych vám moc vděčná. Říkám si, že tady je to osobnější atmosféra, tak snad nenarazím na podvodníky. Což se nám už stalo. Manžel a jeho kolegové zaplatili každý přes 10000 kč za nějaký mitelung či co, a jen je baba natáhla na fusakli. Papír jim dala, ale slíbená práce najednou nebyla a telefon už nikdo nebral… :pocitac: Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
16.1.15 08:53

@monulka je tu spoustu maminek, jejichž manžel pracoval v zahranicích. Většinou to pár let zvládly, ale pak byly rády, že už je manžel zase doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
16.1.15 08:56
@Eveelin píše:
@monulka je tu spoustu maminek, jejichž manžel pracoval v zahranicích. Většinou to pár let zvládly, ale pak byly rády, že už je manžel zase doma…

Já myslím, že monulka už to má za ty tři roky vyřešený… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
16.1.15 14:59

Holky, tak za mě…po třech letech…mohu už snad objektivně zhodnotit :lol:

Manžel pracovat do Rakouska šel, to že se vidíme jen večer a víkendy jsem si už také zvykla, finančně jsme si hodně polepšili. On se jazyk naučil perfektně, prostě, jak je do toho hozený a žádný Čech okolo, tak to najednou šlo :mrgreen:
Já si po mateřské našla na zkrácený úvazek, takže děto obstarám nakonec sama :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1816
16.1.15 15:12

@monulka Super, že se chytl. A je pořád spokojený, neměnil by? Napadlo mě, proč se tam nakonec nepřestěhujete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.1.15 17:21

Já sem se po práci v A taky díval… mám to z domu do vídně 120km což je 2 hodiny cesty tam a to samé nazpět… 2malé děcka školou pivinné, kamarádi, kroužky, známí atd atd.. popravdě si nedovedu představit denně do vídně dojíždět, to je asi možné u lidí, co bud bydlí u hranic, nebo jsou v rakousku po ubytovnách.. pokud to vezmu kolem a kolem, tak bydlet na ubytovně a vidět rodinu 2dny v týdnu se mi totálně zajídá a dojídět 250km a 4hodiny denně ještě víc… ano, v Rakousku jsou asi hezké peníze, ale.. každá mince má 2 strany… když si spočítám naše 2 platy v čr, práci, kterou děláme a co za to dostaneme, co nám po zaplacení všeho zbude tak jsem došel k názoru, že nám to tu vyhovuje…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat