Jak šít softshell

4.9.15 11:53

Jak šít softshell

Dobrý den, mám prosbičku, jestli někdo nemá zkušenosti se šitím softshellu. Chtěla jsem pro mrňouse ušít kalhoty, ale nějak se mi to nedaří. Kalhoty jsme nastříhala a chtěla sešít jednotlivé kusy, ale nějak nechce spolupracovat jehla a neváže nit. Buď vynechávají oka nebo neprošije softshell vůbec :(. Dvakrát jsme vyměnila jehlu a nic. Používám jehlu č. 70. Nejsem švadlena, ale s šitím jiných materiálů mám bohatou zkušenost. Děkuji za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17014
4.9.15 11:54

To ale asi nebude materiálem ne? nemáš špatně provlečenou vrchní nit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
4.9.15 12:01

Mě se Softshell dobře šil se zipovou patkou, jinak mi to taky blblo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.15 12:07

Zkontroluji a dám vědět…:-))) Ale je fakt, že jsem nitě převlékala a seřizovala, tak nevím…:-(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.9.15 12:08

Zkusím zipovou patku a dám vědět, děkuji…:-)) Mám hooodně starý stroj, tak si říkám, jestli není čas na nový…:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
4.9.15 12:12

@miskapampeliska já používám na soft normální patku, ale dávám vždy novou jehlu, většinou 90 jeans, kvůli zipu na bundě a prošívání víc vrstev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
4.9.15 12:15

Větší napětí horní i dolní nitě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
4.9.15 14:16

Na softshell používám strečovou jehlu 90

když ti to teď nejde, zkus tam strčit nějakou jinou látku, jestli ti to bude šít (tak zjistíš, jestli za to může softshell nebo ne)

soft může různě „rozhašovat“ nastavení stroje, je to tlusté a chová se to jinak než třeba plátno…
já mívám třeba problém, když mám dvě vrtsvy softshellu na sobě rub na líci (například při našívání kapsy) - tak mi ta horní látka klouže po té spodní.
když přišívám díly kalhot k sobě (líc k líci), tak mi to problémy nedělá - ale mám tu 90ku jehlu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13765
4.9.15 16:51

Urcite dat silnejsi jehlu, 70 je na tenke latky a pokud by to i tak zlobilo, tak pomuze jehla „stretch“ nebo „jersey“. Treba 80 nebo moje oblibena je 75 stertch, ta se da kupodivu pouzit skoro na vsechny materialy.

A je hezke pak svy prosit zvrchu, pak to nevypada tak „neoprenove“ :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.9.15 16:00

Milé dámy, děkuji za Váš čas a rady…:-))
Stretchová jehla funguje perfektně…:-))) Šiju a prošívám, aby to nevypadalo jako neoprén…:-))
Děkuji :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
28.10.17 10:58

Mám otázku, jde šít softshell na overlocku? Zatím jsem ho vždycky šila jen na klasickém stroji, ale na overlocku se mi šije lépe.

• Citovat
  • Upravit
411
28.10.17 11:16

Ano lze, doporučuji FB skupinku „šití pro začátečníky“,tam můžete směřovat veškeré dotazy ohledně šití, moc mi pomohli:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13765
28.10.17 13:07

Ano, softshell lze bez problému šít na OL.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
25.11.17 15:15

Doporucuju si najit stranky caramilla.cz tam jsou videa jak šít i střihy, perfektně zpracované informace pro začátečníky jak šít na děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat