Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky.
Máme synka jménem Adam - svátek tudíž slaví 24.12.
Chtěla jsem se zeptat, jak a kdy rodičové slavíte svátek dětiček jménem Adam?
My jsem v celku slavící rodina. Svátky oslavujeme téměř jako narozeniny a je mi líto, že náše mládě je v tomhle trochu ochuzené.
Loni jsme to zkusili - ráno popřát k svátku a večer rozbalit dárky od ježíška, ale upřímně to mu bylo 6 měsíců a bylo mu to úplně putna, co se ten den vlastně děje
, tak by mě zajímalo, jak to praktikují v jiných rodinách. Díky
Adámkův svátek slavíme o den dříve, tedy 23.12 na Vlastu, jelikož to má svátek i babička ![]()
Taky to děláme tak, že ráno dostane dárečky k svátku a večer další pod stromeček. Ono to asi jinak nejde.
Nemyslím to ve zlém, ale když ti to tak vadí tak jste asi měli vybrat jiné jméno
Moje mamka mi pořád lehce „vyčítá“, že jsme syna ochudili o svátek a to se ten další bude možná jmenovat Štěpán takže 2. svátek vánoční
No je fakt, že na Vánoce si na něho moc lidí nevzpomene. Už jsem to zaznamenala, ale ti nebližší nezapomenou. My teda na nějaké velké slavení svátků nehtrajem takže to moc neřeším.
My teda Adama nemáme, ale jak tu píšou holky, taky by u nás byl dopo svátek a odpolko vánoce
Teda takhle to praktikuje kámoška, co má dceru Evu a fakt se mi to líbí
I když jsou chudáci na štědrý den vždycky přecpaní - protože dopo je dort a odpolko cukroví, ale taky jí nechtějí ochudit ![]()
Nám to příbuzní taky vyčítají, že jsme ho o něco ochudili. Já si to nemyslím. Taky v naší rodině svátky nijak extrémně neslavíme. Popřejeme, dostane malý dárek a to je vše. Rozhodně bych kvůli tomu nehledala jiné jméno, jelikož to bylo jediné, na kterém jsme se shodli ![]()
Já jsem Eva, takže to samé. U nás se ale nic neslavilo, ráno jsem dostala dárek k svátku a večer Ježíška.
Tak my jsme se skoro narodili na Adama, ale nakonec až 25.. tak vím o čem mluvíš ![]()
Na tvém místě bych to řešila tam, že buď den předem, stejně těm dětem je to jedno, který den.Tak mi to máme den po ![]()
Na Štedrý den asi ne, ale to je každého věc, přijde mi ten den že má být Štedrý den a takto se to smíchá ![]()
Ale záleží na vás ![]()
Nemame sice Adamka, ale ja jsem narozena na Stedry den a nasi mi vzdycky k narozkam poprali rano a dali darek. Takze to bylo jako u vas. ![]()
No, my zas nejak extra svatky neprozivame a nedelame vedu ,kdyz se za nej zapomene… Ale u nas je to prave naopak - segra je Eva a tim, ze ma svatek v tak vyznamny den, se zapomenout neda ![]()
A kdyz byla mala, tak jsme ji prali vzdycky rano a dostala i nejaky maly darek…
Mam synovce Adama a slavili jsme to o tyden driv, teda nedeli pred Vanocema
Ajjaa píše:Nemyslím to ve zlém, ale když ti to tak vadí tak jste asi měli vybrat jiné jméno
Jasně, ale to jsme nechtěli. Jméno Adam vybíral manžel a mě se taky líbilo. Nechtěla jsem, aby to vyznělo, že mi to vadí. Nevadí. Jen jsem chtěla vědět, jak to praktikují jinde ![]()
Líbí se mi myšlenka slavit to den dopředu. ![]()
cernus píše:
Nemame sice Adamka, ale ja jsem narozena na Stedry den a nasi mi vzdycky k narozkam poprali rano a dali darek. Takze to bylo jako u vas.
Jo jo.
Mám dokonce jednu známou, která se jmuje Eva a je narozená právě na Štedrý den, tak ta to má chudák opravdu ošizené ![]()
jojo s těma klučičíma jménama je to složité. Taky jsme se shodli na Adamovi a teď pro druhého syna pár týdnů před porodem ještě nemáme vybrané jméno ![]()
no se zájmem jsem si tuhle diskuzi přečetla, protože pokud budeme mít chlapečka, tak to bude Adámek........tak jsem aspoň načerpala inspiraci, jak dyžtak příští rok budeme slavit. ![]()
Ráno dárky k svátku, večer od Ježíška
Jinak svátky neslavíme, popřejeme, dáme dárek, toť vše ![]()