Jak slavíte svátek - Adam?

1612
25.10.10 13:24

Jak slavíte svátek - Adam???

Ahojky.
Máme synka jménem Adam - svátek tudíž slaví 24.12. :mrgreen: Chtěla jsem se zeptat, jak a kdy rodičové slavíte svátek dětiček jménem Adam?

My jsem v celku slavící rodina. Svátky oslavujeme téměř jako narozeniny a je mi líto, že náše mládě je v tomhle trochu ochuzené. :oops: Loni jsme to zkusili - ráno popřát k svátku a večer rozbalit dárky od ježíška, ale upřímně to mu bylo 6 měsíců a bylo mu to úplně putna, co se ten den vlastně děje :jazyk: , tak by mě zajímalo, jak to praktikují v jiných rodinách. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
25.10.10 13:26

Adámkův svátek slavíme o den dříve, tedy 23.12 na Vlastu, jelikož to má svátek i babička :wink:

• Citovat
  • Upravit
3492
25.10.10 13:29

Taky to děláme tak, že ráno dostane dárečky k svátku a večer další pod stromeček. Ono to asi jinak nejde.

Nemyslím to ve zlém, ale když ti to tak vadí tak jste asi měli vybrat jiné jméno :lol: Moje mamka mi pořád lehce „vyčítá“, že jsme syna ochudili o svátek a to se ten další bude možná jmenovat Štěpán takže 2. svátek vánoční :think: :-D No je fakt, že na Vánoce si na něho moc lidí nevzpomene. Už jsem to zaznamenala, ale ti nebližší nezapomenou. My teda na nějaké velké slavení svátků nehtrajem takže to moc neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3337
25.10.10 13:32

My teda Adama nemáme, ale jak tu píšou holky, taky by u nás byl dopo svátek a odpolko vánoce :mrgreen: Teda takhle to praktikuje kámoška, co má dceru Evu a fakt se mi to líbí :lol: I když jsou chudáci na štědrý den vždycky přecpaní - protože dopo je dort a odpolko cukroví, ale taky jí nechtějí ochudit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20

Nám to příbuzní taky vyčítají, že jsme ho o něco ochudili. Já si to nemyslím. Taky v naší rodině svátky nijak extrémně neslavíme. Popřejeme, dostane malý dárek a to je vše. Rozhodně bych kvůli tomu nehledala jiné jméno, jelikož to bylo jediné, na kterém jsme se shodli :lol:

• Citovat
  • Upravit
926

Já jsem Eva, takže to samé. U nás se ale nic neslavilo, ráno jsem dostala dárek k svátku a večer Ježíška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
25.10.10 13:34

Tak my jsme se skoro narodili na Adama, ale nakonec až 25.. tak vím o čem mluvíš :mrgreen:
Na tvém místě bych to řešila tam, že buď den předem, stejně těm dětem je to jedno, který den.Tak mi to máme den po :mrgreen:
Na Štedrý den asi ne, ale to je každého věc, přijde mi ten den že má být Štedrý den a takto se to smíchá :nevim:
Ale záleží na vás :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3802
25.10.10 13:35

Nemame sice Adamka, ale ja jsem narozena na Stedry den a nasi mi vzdycky k narozkam poprali rano a dali darek. Takze to bylo jako u vas. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
25.10.10 13:36

No, my zas nejak extra svatky neprozivame a nedelame vedu ,kdyz se za nej zapomene… Ale u nas je to prave naopak - segra je Eva a tim, ze ma svatek v tak vyznamny den, se zapomenout neda :mrgreen:
A kdyz byla mala, tak jsme ji prali vzdycky rano a dostala i nejaky maly darek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
25.10.10 13:39

Mam synovce Adama a slavili jsme to o tyden driv, teda nedeli pred Vanocema

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
25.10.10 13:41
Ajjaa píše:Nemyslím to ve zlém, ale když ti to tak vadí tak jste asi měli vybrat jiné jméno :lol:

Jasně, ale to jsme nechtěli. Jméno Adam vybíral manžel a mě se taky líbilo. Nechtěla jsem, aby to vyznělo, že mi to vadí. Nevadí. Jen jsem chtěla vědět, jak to praktikují jinde :wink:

Líbí se mi myšlenka slavit to den dopředu. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
25.10.10 13:43
cernus píše:
Nemame sice Adamka, ale ja jsem narozena na Stedry den a nasi mi vzdycky k narozkam poprali rano a dali darek. Takze to bylo jako u vas. :-D

Jo jo. :lol: Mám dokonce jednu známou, která se jmuje Eva a je narozená právě na Štedrý den, tak ta to má chudák opravdu ošizené :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
25.10.10 13:51

jojo s těma klučičíma jménama je to složité. Taky jsme se shodli na Adamovi a teď pro druhého syna pár týdnů před porodem ještě nemáme vybrané jméno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pekulína
25.10.10 13:53

no se zájmem jsem si tuhle diskuzi přečetla, protože pokud budeme mít chlapečka, tak to bude Adámek........tak jsem aspoň načerpala inspiraci, jak dyžtak příští rok budeme slavit. :dance:

• Citovat
  • Upravit
28414
25.10.10 13:54

Ráno dárky k svátku, večer od Ježíška :wink: Jinak svátky neslavíme, popřejeme, dáme dárek, toť vše :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová