Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky.Mam dotaz. Predminuly tyden jsem zacala potracet.,stalo se to v nedeli.Ve ctvrtek uz ze me odesel plod a na kyretaz jsem nemusela. Dostala jsem od doktorky svoleni, ze az dokrvacim tak se muzeme o miminko pokusit znovu, ze je velka pravdepodobnost, ze se tehotenstvi chytne, protoze delo je jak se rika,,pohnojene,, predpripravene na tehotenstvi.Tak jsme to zacali zkouset. A zajimalo by me jak je to ted s ovulaci? Da se samovolny potrat urcit jako opozdena silna menstruace nebo ne?? Pokud ano tak by to vychazelo, ze ted budu ovulovat.No jdem z toho jelen ![]()
@ErikaRIKY je mi luto, ze si potratila.
ovulacia sa vsak vypocitat neda. ani predvidat vopred. skusajte kazdy druhy den, to mate viac menej na istotu.
plodne dni mozes este spoznat podla priesvitneho vytoku.
Ovulace se jen tak spočítat nedá ani v běžném cyklu, natož po potratu (to mě moc mrzí)…dá se zjistit dopředu podle změn na čípku a podle změny charakteru hlenu (před ovulací bývá řídký, tažný, jako vaječný bílek a celkově je pociťován pocit vlhka dole), anebo ovulačními testy, ale ty lezou celkem do peněz, pokud chce člověk testovat každý den a neví kdy asi to plodné období má.
Když budete sexovat co 2-3 dny tak ovulku neprošvihnete ať je kdy chce. Držím palce.
Určitě ovu testy každý den, nebo aspoň každý druhý ve stejnou dobu. Je mi to líto. Ať se brzo zadaří ![]()
Ovu testy stačí co druhý den tak od 8dc..praktikovala jsem to, protože jiné příznaky ovu nemám, ani hlen, čípek si nepoznám, bolesti podbříšku nemám a v BT se nevyznám:o)
jakmile se objeví alespon slabá druhá čarka, tak testit každý den - neb ovu se blíží..
Řeším teď úplně to samé. 19.2. jsem potratila, pak jsem ještě cca 5 dní krvácela a po zjištění, že hcg je už skoro na nule, jsem se začala pídit po tom, kdy jako vlastně mám dostat MS a kdy mám mít ovulaci
Předtím jsem ovulaci zjistila pouze díky měření BT, já totiž nikdy neměla ten pověstný bílkový hlen (táhlý, průsvitný), nikdy jsem nepoznala jedinou změnu na čípku, nikdy mě nepíchlo ve vaječníku
Musím říct, že se v tom stejně pořádne nevyznám, protože moje tělesná teplota v normálu je kolem 35,4 a ke 37 to tudíž nikdy nevyskočilo. U mě nastává ovulace někdy při 36,5-36,8 ![]()
Každopádně já se ještě pojím otěhotnět, když jsem nedostala MS, aby mě nehnali na revizi (jsem sledovaná doktory kvůli SP v 10. týdnu, tak mi každý týden dělají utz a berou krev). Bojím se, že když otěhotním znova takhle brzo a někdo to „zachytí“, tak mi vynadá, jak malýmu fakanovi ![]()
Jo a ovulační testy u mě neměly žádnej smysl, na mě to nefunguje
Takže za mě pouze a jedině BT.