Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky,
je mi 20, moje výška 162 a váha 47 po ránu, do večera jak se najím vyšplhám na 49 max.
Potřebuji přibrat, vím, že nepřiberu moc, jelikož v rodině jsme všichni hubení.
Momentálně mám však období plné úzkosti, která mi způsobila to, že míň jím a také hubnu.
Předtím jsem měla kolem 52-53, taky né moc, ale pořád lepší jak 47.
Můžete mi poradit, jaké potraviny, nebo nějaký vitamín, nebo něco, po čem člověk může přibrat?? ![]()
Děkuju ![]()
No tak záleží, jak moc jíš. Pokud s prominutím „sežereš na co přijdeš“, a jsi stále hubená, tak máš moc rychlý metabolismus, co já bych za to dala. Pokud jíš málo, prostě začni jíst - po čem myslíš, že jsou lidé tlustí? Já mám třeba také období stresu - jenže já při něm žeru, proto mám úplně opačné problémy.
Příspěvek upraven 19.11.14 v 19:04
Pokud nechceš jíst sladké, tak přidat pečivo, přílohy (brambory, rýže atd.) no a hlavně i ovoce, banány, hrozny - ty jsou nejvíc kal. Prostě jíst.
@lemanka : No je pravda, že poslední dobou tou úzkostí jím trochu méně, než obvykle, ale jinak sním opravdu na co příjdu, takže bych to taky přiradila k tomu rychlému metabolismu, ale takových 5 kg přibrat…ale jaaak ![]()
Pokud si nevíš rady a opravdu ti na to velmi záleží, zajdi za někým, kdo dělá konstelace.Jde velmi zajímavou věc, díky které se dá řešit, nebo spíš najít řešení takřka na cokoliv.
@Mishel1
Mně se ta tvoje váha na tvoji výšku nezdá extra nízká, i když přibrat nebude asi na škodu ![]()
Já mám 164 cm, 48 kg, a přijdu si normálně štíhlá, ale taky přibírám těžko, i když dřív jsem měla ještě míň a hodně těžko přibírala, s věkem už to jde lépe ![]()
Cvičíš? já když cvičím, naberu tak 3kg svalů, tělo vypadá lépe, je pevné. Nepřibírala bych díky nezdravým jídlům jako třeba fast food atd.
@Whynot : Ahoj, vím o sobě, že jsem štíhlá, ale nemyslím si, že jsem jak kost a kůže. Ale když si spočítám všechny ty BMI a píšou tam, že mám podváhu, tak mě to děsí. Ráda bych se vrátila do mých cca 52 kg, vůbec necvičím. Jaké cviky na to pomůžou? ![]()
@Mishel1 Řeším stejný problém. Mám 53 kilo na 174 cm výšky (a to jsem rok po porodu). Jim pravidelně, ale v rodině jsme hubení s rychlým metabolismem a kila prostě nahoru nejdou. Je teda fakt, že se synem se přes den moc nenasedim a na sladký moc nejsem.
Takže teď hodně dělám knedlíky, jim pečivo a podobně. Snad to zabere a nějaké kilo přibude
(hned po porodu jsem měla 59 kilo a bylo mi s nima moc dobře ![]()
@Mishel1
Vyprdni se na nějaké výpočty! já podle BMI mám taky podváhu, ale já se prostě cítím dobře, nemám zdr. problémy a o to jde! Proč by ses měla řídit podle tabulek?
Já teda teď necvičím jsem lenoch jak blázen) - tím vždycky ještě zhubnu - mám to naopak než většina lidí ![]()
Cvičívám posilovací cviky, třeba Jillian Michaels, spousta lidí ji cvičí na hubnutí, ale já to mám opačně - přiberu po tom, mám potom krásně pevné tělo. Nezhubnu, protože neubírám na jídle, prostě cvičím jen pro pevné tělo, svaly mi rostou celkem rychle.
Teď jsem ale líná jak veš přes zimu vždy ![]()
Příspěvek upraven 19.11.14 v 19:21
Jinak ta strategie je prakticky stejná jako u hubnutí. Jíst slušně a pravidelně. Akorát od tebe nikdo nechce extra výdej energie, ale naopak mírný nadpříjem. Takže na dortíčkovou dietu zapomeň ![]()
Najdi si na netu kolik denně potřebuješ energie. Jez zdravě, pravidelně min 5× denně. Hodně tekutin. Sladkosti a mastné ti nepomůže. Potřebuješ jist pravidelně. Z vitamínů doporučuji bkomplex, pomůže ti i na pochroumané nervy. Vzhledem k tomu, že ve stresu nejis tak tělu chybí důležité vitamíny a bílkoviny. Jsem na tom podobně jak ty. Mám 163 a 47kg. Měla jsem po prvním porodu i min. Z nervů. Teď jsem opět těhotná a pribiram. Jednu dobu jsem dost přibrala po antikoncepci, tuky ne vodu. Takže nejdůležitější je pravidelná strava. Nic jiného ti bohužel nepomůže.
@kotyk : Ráno okolo 8 si dám housku s nějakým tím sýrem, máslem a zeleninou. Okolo deváté si dávám menší svačinku třeba ovoce nebo jogurt, nebo třeba cornflakes s mlékem.
Pak jsem v práci, takže oběd jím zhruba okolo 2 nebo 4 odpoledne, to si dám jednu normální porci jídla, nějaké to maso s brambory, rybu, nebo těstoviny s omáčkou. Odpoledne okolo 5 si dávám nějakou sladkost a takový mišung…mám chu´t na slané a sladké, a večer kolem 7 nebo 8 si dám nějaké to pečivo zase na večeři…do toho v mezičase zobu nějaké malé čokolády nebo nějaké tyčinky, či suchý chleba.. piju hodně, pitný režim mám určitě minimálně 3 litry za den… a nejvíc piju obyčejnou vodu ![]()