Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hezký večer holky
Poradí mi některá z vás, jak správně vyčistit mop? Bohužel mám mop, u kterého nástavec nejde odšroubovat a hodit do pračky. Tchýně mi poradila dát mop na noc do horké vody a přidat třeba jar na nádobí. Ale to mi přijde jako čištění hodně málo. Navíc mi přijde, že pak docela zapáchá. Má někdo z vás nějaké dobré rady?? Vytírám s nim jen náš byt, tak bych samozřejmě chtěla aby byl čistý. Vytirame s nim 1-2 za týden. Doma máme stále uklizeno, tak z čeho může tak zapáchat??
Máme ho cca rok a půl. Nejsem žádný pedant na pořádek, ale ráda bych to měla všechno v pořádku, čisté, bez bakterií..
Děkuji moc za každou radu. ![]()
Po roce a pul bych kazdopadne uz koupila novy mop.. a ten bych pak asi namacela do octa a do nejakyho sanytolu desinfekcniho.. a pak hlavne dobre vysusit.
No ja ho prave co nejrychleji zdimam aby uschnul, jinak smrdi, takze nechat ho pres noc ve vode mi prijde jako nejhorsi, co muzes udelat
Jinak teda nevim, vymacham a necham uschnout, kdyz mi prijde nevymachatelny, vymenim za novy.
@beruska9 Zrovna jsem náhodou narazila na článek, kde je psáno, že ve špatně vyždimaném mopu se hromadí spoustu bakterií..
Teď si příjdu jako idiot
Ale ten mop nebyl zrovna levný a byl to dárek. Já jsem vždy vytírala raději hadrem, i když už to je systém z roku nebreč..
Ale dostal se do všech rohů. Takže jsem s mopy zkušenost neměla a vesele si ho na noc máčela do vody
Asi bude už potřeba koupit nový, jak už mi tady bylo psáno.. ![]()
@LadyJahoda : tak drahy bez vymenitelneho nastavce je teda pekna blbost, co je to za zazrak, jestli se muzu zeptat? Jen ze zvedavosti…jinak bakterie vlhkost miluji, to mas se vsim, uterky, rucniky, houbicky…vsechno susit ![]()
@beruska9 Je od viledy. Dostali jsme ho právě od tchýně, která ho má taky. Radila mi horkou vodu na noc. A mě to nedošlo. Přitom pomalu i houbičku na nádobí dávám na topení
A tohle mi nedojde. To už se asi zachránit nedá, co? ![]()
Ja si furt rikam, jak si koupim poradnej mop, porad vytiram hadrem na smetaku. Ale prijde mi to fakt nejlepsi, po vytreni hadr sundam, oplachnu, hodim do pracky a je furt cistej. Dostane se to vsude a kam hur, tam si cupnu a vytru to ruco. Jsem holt klasik ![]()
Já mám ten, který se nasadí na nástavec a dostanu se také všude, je kloubový. Ty s těmi třásněmi jsem nikdy neměla ráda, přišlo mi, že nešly vyždímat. Já ho normálne házím do pračky, navíc třeba v KIKu koupím čas od času za 55kč nový hadr a je to. S Viledou jak nástavcem tak hadrem jsem neudělala dobrou zkušenost.
@Azeretereza píše:
Ja si furt rikam, jak si koupim poradnej mop, porad vytiram hadrem na smetaku. Ale prijde mi to fakt nejlepsi, po vytreni hadr sundam, oplachnu, hodim do pracky a je furt cistej. Dostane se to vsude a kam hur, tam si cupnu a vytru to ruco. Jsem holt klasik
Nene, tan mop, co nasazuješ hadr a vždy ho vypereš, je opravdu lepší, dostane se daleko lépe do rohů než hadr, na úplné kraje se musím ohnout u smetáku i mopu. Někdy zkus, v Kiku ho pořídíš docela levně…vypadá tak: http://www.nejhygiena.cz/…m-223-1.html
Zapáchá z toho, že jaksi než uschne, tak mají šanci se tam pomnožit rozliční mikrobové a když už je suchý, tak tito nepomřou, jen hybernujou a při dalším praní se opět radostně množí. To není otázka špíny, ale základní biologie.
Takže pokud ho pořád ještě nechcete vyměnit za nějaký praktičtější, tak je potřeba ho namáčet do dezinfekce, ne do saponátu, který jen odmašťuje.
Namočila bych ho do silného roztoku Sava, nechala chvíli působit, pak důkladně proprala a nechala uschnout.
Dej ho do horké vody s trochou octa a pracího prášku. Pak nechej důkladně proschnout. Ale je to fakt otrava, radím mop, kde se dá sundat spodek a dát do pračky.
@Denisa56 píše:
Namočila bych ho do silného roztoku Sava, nechala chvíli působit, pak důkladně proprala a nechala uschnout.
Dělám to taky tak po vytření prostě přileju do kýble trochu sava, nechám to tam 20 minut a a pak vyždímám a opřu pod topení. hotovo dvě