Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý večer mamky, mám prosbu, poradíte, jak srazit horečku u dospělého ? Už přes 3 dny se nemůžeme dostat pod 38,5 C, zkoušela jsem všechny možný prášky a nic, tak bych ráda vyzkoušela nějakou radu. Už jsem zoufalá
Předem díky. Dia
Ahojky kocko,ja bych sio zasla bud k doktorovi..nebo bych zkusila studeny zabal…aspon me to pomahalo.....Bud jsem si vzala acilpirin a nebo jsem se zabalila do studeneho prosteradla..jinak nevim co bych ti poradila…paralen?To jsi asi zkousela a ja jinak nevim jak bych ti mohla poradit..me zabirali ty studene zabaly…tak nevim…Pokud uz jsi zkusila vse…zkus i toto,ale ja bych radeji nez neco zkouset..zasla k doktorovi..No uvidis..jinak ti preji at se rychle uzdravis a at to rychle das dolu..Janina
Ahoj Dio,
zkus ty zábaly. Je to teda maso, ale mně to pomohlo. Měla jsem 2 víkendy za sebou horečky až 40°C. Měla jsem 3 zábaly za sebou po 5 minutách. A pomohlo to. Ještě jsem brala oscillococcinum . Je to homeopatikum a může se při kojení. To mi taky pomohlo. Jo a ještě jsem po 4 hodinách zobala Paralen. A hodně pij. Nic jiného mě nenapadá. Pak už jen ten doktor.
Katka
""http://lilypie.com/pic/051031/KFea.jpg":http://lilypie.com/…031/KFea.jpghttp://b1.lilypie.com/V3wxp1/.png
Aoj Dio,
můžeš si vlézt do vany a pomalu připouštět studenou vodu.Srazila jsem tak teplotu pozvolna a bylo mi příjemně.
Pa Štěpík
Holčinky moc děkuju za rady, jdu do toho prostěradla
). Slyšela jsem o zábalech, ale nevěděla jsem, jak přesně na to. Díky moc, pa D.
38,5 bych vůbec nesrážela - tělo se rychleji vypořádá s nemocí. Když se srazí, mají to „bacily“ snadnější a tělo těžší. Akorát bych se snažila hodně pít.
Prosím vás holky já už mám teploty od minulého týdne byla to chřipka, ale stále mám teploty, zimnici, bolest, ty nejšílenější stavy už pominuly, ale stále
se nemužu dostat k sobě. zitra už mám jít do práce jsem uplně bezradná, protože vedoucí mi dala volno, ale jen tak at to vyležím, ani u dr.jsem nebyla…jak dlouho mužou ty teploty trvat? a celkově slabost po těle? tohle už se mi vážně dlouho nestalo…dekuji za nijaké tipy…a ty zabaly fakt zabírají? že bych se omotala do studeného?
,když je mi tak vnitřně zima, asi to bude sada ![]()
Zkusila bych ještě zabalit ruce a nohy do octového zábalu, ale v tvém případě by už možná nebyl od věci doktor.
@gabki píše:
Prosím vás holky já už mám teploty od minulého týdne byla to chřipka, ale stále mám teploty, zimnici, bolest, ty nejšílenější stavy už pominuly, ale stále
se nemužu dostat k sobě. zitra už mám jít do práce jsem uplně bezradná, protože vedoucí mi dala volno, ale jen tak at to vyležím, ani u dr.jsem nebyla…jak dlouho mužou ty teploty trvat? a celkově slabost po těle? tohle už se mi vážně dlouho nestalo…dekuji za nijaké tipy…a ty zabaly fakt zabírají? že bych se omotala do studeného?,když je mi tak vnitřně zima, asi to bude sada
Když je ti vnitřně zima, tak žádné zábaly! Naopak přikrýt a zahřívat teplými nápoji. Pokud teploty trvají už přes týden, šla bych k doktorovi. To už není sranda - chřipka zatěžuje srdce, tak aby ses jednou kvůli přechozené chřipce nedočkala něčeho horšího. Na teplotu a bolest zabírají analgetika (ibuprofen 400 mg), ale neléčí, jenom vlastně potlačují příznaky.
mam ledove ruce, takze zabal ne-dobre. srazim acylpirinem, ale zas se to vrati.ach jo. zkusim ocet.
Ibuprofen můžeš i větší dávku, než 400 mg. Dávkování záleží na váze
. Jinak pokud jsou teploty tak dlouho, šupala bych k mé velké neradosti k Dr. Taky nemám ráda doktory, i když ti moji jsou fajn.
Tak se jdu potit, a musim to nijak vymyslt, zitra kdem s malou taky k dr. Po antibiotikach
Panak slivky do caje a pod 3 periny- vypotis se jak cert. Treba to pomuze alespon natolik aby jsi byla schopna stat na nohou. Jinak samozrejme dr neni od veci.
Jako u pravé chripky ta teplota může trvat i sedm až deset dní. Na chripku léky nejsou, jen podávat cokoli na potlačení priznaku.
@svycarka píše:
Panak slivky do caje a pod 3 periny- vypotis se jak cert. Treba to pomuze alespon natolik aby jsi byla schopna stat na nohou. Jinak samozrejme dr neni od veci.