Jak stíháte kroužky?

33005
25.9.19 13:41

Jak stíháte kroužky?

Nedá mi to nezeptat se, jak stíháte s dětmi kroužky. Koukala jsem na nabídku pro první stupeň u nás ve městě a většina jich začíná mezi 15-16h. Já se dodružiny dohrabu v nejlepším v 16h, manžel v 15:30. A ještě se musí vyzvednout druhé dítě ze školky, cesta, převlečení…
Nehledě na to, že i kdyby se člověk odprostil od strachu a vybral kroužek, kam prvňák dojede sám busem, tak ty sportovní mají v zimě trénink někde v tělocvičně, co je na úplně druhém konci města, než tréning na jaře/podzim.
Jak to lidi děláte?
U nás to zatím jistí školky v rámci družiny a Sokol v místě bydliště, kde začínají až v 17h.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
589
25.9.19 13:46

Já jsem to řešila paní, která bydlela u nás v baráku a za drobnou úplatu tam ratolesti dovedla. Pak už jsem si je vyzvedávala já.

Babičky, dědové, nic u vás nefunguje??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
25.9.19 13:52
@Svistice píše:
Nedá mi to nezeptat se, jak stíháte s dětmi kroužky. Koukala jsem na nabídku pro první stupeň u nás ve městě a většina jich začíná mezi 15-16h. Já se dodružiny dohrabu v nejlepším v 16h, manžel v 15:30. A ještě se musí vyzvednout druhé dítě ze školky, cesta, převlečení…
Nehledě na to, že i kdyby se člověk odprostil od strachu a vybral kroužek, kam prvňák dojede sám busem, tak ty sportovní mají v zimě trénink někde v tělocvičně, co je na úplně druhém konci města, než tréning na jaře/podzim.
Jak to lidi děláte?
U nás to zatím jistí školky v rámci družiny a Sokol v místě bydliště, kde začínají až v 17h.

Dlouhé roky jsem to řešila zkráceným úvazkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22783
25.9.19 13:53

U nás kroužky v rámci družiny, tam se nemusíme starat vůbec o nic. A pak jeden mimo, tam vodí manžel díky jednomu dni v týdnu na home officu, jinak máme v záloze babičku s dědou (moje rodiče). My vyzvedáváme s jazykem na věstě v 16.30 nejdřív, takže nějaký kroužky od tří mimo školu, případně s dojížděním, přicházejí v úvahu, až se tam dítě bude moct dopravit samo. Do tý doby bohužel smůla. Naštěstí naše dítě ještě nevidí tak daleko, stačí mu pohyb v rámci té naší „bubliny“ a s výběrem kroužků je spokojeno, my též.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16953
25.9.19 13:59

@Svistice
Zatím to nemusím řešit, protože jsem poslední měsíce na rodičovské, takže stíhám jediný kroužek, který dcera má na 16hod. Ale i pak bych měla stabilně pracovat do 15hod. :mrgreen:

Ale jsou tady třeba kroužky od 13hod pro děti od 3 let, což třeba uplně nechápu, protože moje děti v tu dobu spí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15231
25.9.19 13:59

Pracuju na zkrácený úvazek končím mez 14-14:30, takže vodit na kroužek stíhám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.9.19 14:01

U nás to řeší kroužek v družině a ve školce místo poledního odpočinku, a pak 3× týdně synův trénink (letos dobrý, mají ho až od 17ti) stíháme díky mému zkrácenému úvazku. A pořád si říkám, že jde o pár let, než dítě zvládne na kroužek dojít ze školy samo, takže držím zuby nehty :mrgreen: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
25.9.19 14:02

Buď nebudou mít děti zatím kroužek, nebo někoho zaplatíš, aby děti vodil. Nebo si zkrátis úvazek, což je často nereálné.
Víš, já měla naštěstí rodiče, co mi děti vodili. Jinak bych nemohla na plný úvazek. Teď čekám další a rozhodně chci potom zkrácený, aspoň do čtvrté třídy dítěte. Už nechci zatěžovat rodiče a finančně už si to můžu dovolit.
Je to nářez, s dětmi a s prací vše stíhat

Příspěvek upraven 25.09.19 v 14:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
25.9.19 14:02

Vyzvedávám tak po 16 že školky a to i zkráceným úvazkem, dojizdim a vozím i ráno. Navíc naše družina vydává děti 14:30 a pak až 16:30. Máme dva kroužky po 5., zbytek jen ve škole. Kroužek ve 3 prostě nedám. Najmout nikdo moc nejde, musel by řídit, vesnice, vše daleko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76638
25.9.19 14:06
@Pipi 00 píše:
Vyzvedávám tak po 16 že školky a to i zkráceným úvazkem, dojizdim a vozím i ráno. Navíc naše družina vydává děti 14:30 a pak až 16:30. Máme dva kroužky po 5., zbytek jen ve škole. Kroužek ve 3 prostě nedám. Najmout nikdo moc nejde, musel by řídit, vesnice, vše daleko.

tak to je psycho, to vydávání dětí ve 14.30 a pak v 16.30 8o to se nějak nebouříte jako rodiče? já třeba pracuji do 15.30, tak že bych hodinu čučela před školou? :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
25.9.19 14:07

Na prvním stupni měly kroužky buď v rámci družiny nebo v blízkém okolí, kam zvládaly se dostat pěšky nebo jedním dopravním prostředkem. Od druhého stupně už jezdí samy (bydlíme v Praze).

• Citovat
  • Upravit
16201
25.9.19 14:10
@stinga píše:
tak to je psycho, to vydávání dětí ve 14.30 a pak v 16.30 8o to se nějak nebouříte jako rodiče? já třeba pracuji do 15.30, tak že bych hodinu čučela před školou? :zed:

Já mám doma předškoláka a už pomalu vybírám školu (ve spádové oblasti jich máme víc), jedno z kritérií je právě to, abych mohla z družiny vyzvedávat kdykoliv (nebo alespoň rozumně, např. ve 14h a pak až po 15h kdykoliv) a aby byly možné kroužky přímo v družině (nebo ve škole, kam je ale z družiny odvedou).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
25.9.19 14:10
@stinga píše:
tak to je psycho, to vydávání dětí ve 14.30 a pak v 16.30 8o to se nějak nebouříte jako rodiče? já třeba pracuji do 15.30, tak že bych hodinu čučela před školou? :zed:

Jsou venku no, to je zas dobře a mají program. Jako jde je někde nahánět po lesích, ale to je opruz. Když to vyjde tak tak od třetí chodí 14:30 někteří někam sami. My jsme k tomu ještě nedošli. A já stíhám tak 16, takže vyzvedávám první školku a pak toto. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76638
25.9.19 14:15

@Pipi 00 aha, tak u nás je vedle družiny takový parčík s dětskýma průlezkama, plácek na hry s míčem a trávník, tak nikam neodcházejí, ale jasně, ne u každé družiny je hřiště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
25.9.19 14:17

Máme dobrou nabídku kroužků přímo v budově školy, jsou to externí organizace, ale vyzvednou dítě z družiny a pokud kroužek končí hodně brzo, zase ho do družiny vrátí. V první třídě jsme to řešili jen takto. V druhém pololetí druhé třídy začala dcera docházet na kroužek mimo školu, ale chodila se spolužačkou a pěšky v rámci naší čtvrti, autobusem bych ji asi ještě jezdit nenechala (ale každé dítě je jiné).
S kroužky od pěti je zase problém, že pokud je dítě do čtyř v družině, nestihnou se před kroužkem domácí úkoly a po kroužku už je dítě zas moc unavané.
Pokud je dítě spokojené v družině, chodí s nimi ven a zařazují občas nějaké akce pro zpestření, není vůbec nutné, aby prvňák měl kroužky. Snad jen nějaký ten sport, aby měl dost pohybu, ale to zas ten Sokol je ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí