Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@ahhotep píše:
A proc nenapises jemu, jak to myslel![]()
nechapu proc se ptas cizich lidi na netu..
Protože tady má aspoň minimální naději, že ji někdo polituje, jak to má ale těžký.
Nojo, ale pořád to může kdokoliv dotáhnout odkudkoliv. Tak to prostě je. Pokud má extra strach, tak před návštěvou test ať má alespoň trochu klid v duši a normálně s ním může strávit čas. Vždyť to by dítě nesmělo do školky/školy, do obchodu, do MHD atd.. ![]()
Já bych to chápala tak, že je rád, že může víkendy využít nějak jinak. A ozve se nejdřív po ukončení nouzového stavu.
Tez si myslim, ze je to takova spis vymluva. Kdybyste zili ve spolecne domacnosti, tak to bude resit jak? Odstehuje se, aby vas nenakazil? Nesmysl. Zavolej mu a vysvetli mu, ze rodicovska zodpovednost mu neskoncila s rozpukem covidu. Samozrejme za predpokladu, ze s jeho rozhodnutim nesouhlasis. Po sms bych takti dulezitou vec fakt neresila.
@cecetka píše:
Chapala bych to presne tak, jak to napsal. A fakt nechapu, ze jsou lidi, kteri stale nechapou, ze situace je vazna. A ze prinest to z nemocnice je snad nejvyssi moznost, jaka existujeNaopak bych ocenila jeho zodpovedny pristup.
Ale ona se pta, jak chapat to ‘nekdy priste’. To musi vedet sama, jakym stylem on mluvi a komunikuje, jak casto jinak vida syna a jak moc je zodpovedny. Jestli to mysli uprimne.
Ale v tomto kontextu to mne neprijde jako zodpovedost ale spis vymluva. Kdyby bydleli v jedne domacnosti tak taky nepujde bydlet nekde pod kanal aby s nima neprisel do styku.
@Králičice píše:
@Baba - co kdyz jim posilili smeny? Co kdyz ho dali na covid jednotku? Co kdyz ma nakazene kolegy?Me to prijde vcelku zodpovedny. A jednala bych stejne jako @annali
Pochopila bych to tak, že o čas se synem dvakrát nestojí a je rád, že si ho nemusel vzít. A taky se do toho hned nepohrne. Lidé pracující v nemocnici mají běžně doma rodinu a neodstehuji se přece.
@kve-tinka píše:
@cecetka tak to by se pracovníci na covid jednotkách asi měli zas na půl roku zahrabat, včetně mě. Ještě že mě rodina nevidí jako prašivou.
Byl jsem loni na covidovém jako dobrovolník, čerstvě teda po covidu, dle byl tam se mnou kámoš, který covid neměl, chytil ho o měsíc později někde jinde. I zdravotníci tam, ano někteří ho chytli, ale s největší pravděpodobností ne v práci. Větší šance než ho chytit tam je v třeba v Kauflandu. To jsou jen výmluvy, chce mít klid na víkend s vymyslí si trapné výmluvy. Bych se nedivil, kdyby si jel užívat s nějakou frajerkou na welness. Co by jako dělal, kdyby s nima žil? Tisíce zdravotníků má rodiny, děti a pochybuji, že přespávají na balkoně, aby to nedonesli domů.
@Baba píše:S covidama pracujeme s muzem oba. Mam dat haranty do azylaku?
Ze dne na den mu smenu pridelili tezko. To se stava naprosto vyjimecne.
Je to kecal.
no, doktorům možná. u sester je to (obzvlášť v této době) zcela běžné
stačí, aby jedna padla s nemocí (nebo jí s ní padlo dítě) a hned se překopává rozvrh. teď navíc odpadaj i sestry, které postupně přechází na covid jednotky. zakladatelka nepsala, jestli je její bývají doktor, sestra, sanitář nebo třeba nějaký úředník z kanclu ![]()
nicméně jinak s tebou souhlasím - v příspěvku nebylo nic o tom, že má službu navíc, ale že si dítě nechce vzít z bezpečnostních důvodů. taky to vidím spíš tak, že má v plánu si nějak užít volný víkend a dítě se mu do těch plánů nehodí, ale odvolávání se na bezpečnost zní tak nějak vznešeněji ![]()
@Baba píše:S covidama pracujeme s muzem oba. Mam dat haranty do azylaku?
Ze dne na den mu smenu pridelili tezko. To se stava naprosto vyjimecne.
Je to kecal.
Oni ještě nejsou v klokánku? To je hrozná nezodpovědnost, měly by tam už dávno být a minimálně do dubna. ![]()
Já vím, že bych se mohla zeptat přímo jeho, ale kvůli synovi mě prostě hodně naštvalo, že ve čtvrtek s ním telefonuje, naslibuje mu společný víkend, co vše budou dělat, syn se těší, od rána o tom mluví, kdy už si pro něj přijde, řeknu mu, že musí počkat, že půjde k tatínkovi až po školce, a on to hodinu před plánovaným vyzvednutím zruší.. kdyby mu třeba nebylo dobře, nebo musel do práce, tak to pochopím..Ale on nenapsal, že to odloží třeba o týden, ale napsal, že to třeba vyjde někdy jindy - z toho mám pocit, že třeba za půl roku, nebo třeba i nikdy..
@Anonymní píše:
Já vím, že bych se mohla zeptat přímo jeho, ale kvůli synovi mě prostě hodně naštvalo, že ve čtvrtek s ním telefonuje, naslibuje mu společný víkend, co vše budou dělat, syn se těší, od rána o tom mluví, kdy už si pro něj přijde, řeknu mu, že musí počkat, že půjde k tatínkovi až po školce, a on to hodinu před plánovaným vyzvednutím zruší.. kdyby mu třeba nebylo dobře, nebo musel do práce, tak to pochopím..Ale on nenapsal, že to odloží třeba o týden, ale napsal, že to třeba vyjde někdy jindy - z toho mám pocit, že třeba za půl roku, nebo třeba i nikdy..
I tak to může být, bohužel.
@cecetka píše:
Chapala bych to presne tak, jak to napsal. A fakt nechapu, ze jsou lidi, kteri stale nechapou, ze situace je vazna. A ze prinest to z nemocnice je snad nejvyssi moznost, jaka existujeNaopak bych ocenila jeho zodpovedny pristup.
Presne, muze byt rada, ze ma otec starost, aby vas nenakazil. Kdyz je primo u toho, tak asi moc dobre vi, jak to dopada. Omg, nejaky holky tady svymi nazory zase perli
![]()
@Anonymní píše:
Co v te nemocnici dela?
A jinak styk s ditetem funguje bez problemu?