Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Já bych to pochopila tak, že vás nechce ohrožovat, dokud se situace zase trošku neuklidní.
Jediný, kdo ti na to odpoví přesně jako tvůj bývalý je… tvůj bývalý!
Napiš mu a zeptej se ![]()
@Anonymní píše:
Bývalý si měl dnes vyzvednout syna a mít ho na víkend, ale zrušil to, protoze pracuje v nemocnici, a tudíž by nyní prý jeho styk se synem byl pro nás rizikový a nechce riskovat, že by nás mohl nakazit.. No, a v SMS napsal, že ho to mrzí, a že to vyjde třeba někdy příště.. Jak to chápat? Že si teď už syna vůbec nebude brát? A ozve se třeba na jaře? Zajímá mě, jak byste to pochopili vy, děkuji..
Příští sobotu to asi nebude. Očekávala bych, že si se synem bude aspoň často volat.
Pochopila bych to tak, že si syna vezme, až klesnou počty nakažených atd. Ale zas bych nečekala, že přijede až na jaře 2025 a do té doby se ani neozve. Normálně bych se ho zeptala, jak si to teď představuje prakticky. Asi se budou se synem vídat přes Skype nebo tak…
(Variantu, že to je jen výmluva, aby si syna nemusel brát, radši vynechávám. Nechci z tvého bývalého hned dělat padoucha.)
Není lepší se takto zeptat bývalého? Tady ti asi nikdo nevysvětlí jeho myšlenkové pochody…
@Anonymní píše:
Bývalý si měl dnes vyzvednout syna a mít ho na víkend, ale zrušil to, protoze pracuje v nemocnici, a tudíž by nyní prý jeho styk se synem byl pro nás rizikový a nechce riskovat, že by nás mohl nakazit.. No, a v SMS napsal, že ho to mrzí, a že to vyjde třeba někdy příště.. Jak to chápat? Že si teď už syna vůbec nebude brát? A ozve se třeba na jaře? Zajímá mě, jak byste to pochopili vy, děkuji..
To znamena, ze chce mit vikendy volny.
Odepsala bych mu, ze si riziko sem schopna vyhodnotit a at kouka prijet.
Takovy veci se delaji snad po dohode, ne, ze to panacek oznami na posledni chvili. On nemel rozpis sluzeb? ![]()
@Baba - co kdyz jim posilili smeny? Co kdyz ho dali na covid jednotku? Co kdyz ma nakazene kolegy?
Me to prijde vcelku zodpovedny. A jednala bych stejne jako @annali
@Anonymní píše:
Tak já bych mu okamžitě volala zpátky, at to laskavě vysvětlí. ![]()
Nesnáším řešení věcí po sms.
Pokud se opravdu bojí, at se otestuje.
Pokud má jiný program, třeba novou ženskou, tak bych se snažila domluvit, at si udělá na děcko čas aspon na odpoledne.
Procházka by ho snad nezabila.
Nebo se hodlá zjevit s jarem 2022, až to tu koronovir přestane bavit?
To by z toho to děcko nadšené nebylo… ![]()
@Anonymní píše:
Chapala bych to presne tak, jak to napsal. A fakt nechapu, ze jsou lidi, kteri stale nechapou, ze situace je vazna. A ze prinest to z nemocnice je snad nejvyssi moznost, jaka existuje
Naopak bych ocenila jeho zodpovedny pristup.
@cecetka tak to by se pracovníci na covid jednotkách asi měli zas na půl roku zahrabat, včetně mě. Ještě že mě rodina nevidí jako prašivou. ![]()
@kve-tinka píše:
@cecetka tak to by se pracovníci na covid jednotkách asi měli zas na půl roku zahrabat, včetně mě. Ještě že mě rodina nevidí jako prašivou.
Nekde pisu, ze je prasivy? ![]()
Jestli si ho normálně bere a mají se radi, tak bych zkusila alespoň at prijede a vezme ho ven at se eliminuje kontakt v uzavřené místnosti. Nevim kolik je dítěti, ale i ono by mohlo pochopit ze nemá mazlit hodinu v kuse tatínka. Jestli je to hajzlik co si an dítě nevzpomene ani na narozeniny tak bych napsala, ze neexistuje aby se na půl roku zdejchnul
Bych mu zavolala a zeptala se primo u zdroje. Reseni takove necht se necha otestovat a muze se synem minimalne na prochazku. Pres skype si pravidelne volat. Na jednu stranku ho chapu a cenim zodpovedny pristup, ale na druhou, ze neprisel se zaloznim planem treba to testovani nebo volani pres videohovor, aby byli v ramci moznosti v kontaktu aspon takto ![]()
A proc nenapises jemu, jak to myslel
nechapu proc se ptas cizich lidi na netu..