Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, s partnerem se snažíme rok o mimčo. Mě je 25 jemu 26 let. Po zkušenostech z minulých let jsem i přesto, že to je rok snažení šla do CAR. S ex jsem nemohla otěhotnět skoro 2 roky..
Podstoupila jsem konzultaci, kde mi lékař řekl, že příště mám přijít na odběr krve, poté 10-12 den na vyšetření a pak se plánuje iui. Já jsem to doma řekla partnerovi. Bohužel v ten den byl v poněkud špatně náladě a odvětil mi, že tohle je pro něj poslední možnost, nějaká inseminace, že nemá čas litat po doktorech… moc mě to zamrzelo.
Nevím v čem je problém.. jestli se stydí jít tam a dát sperma.. na spermiogramu byl, že to tedy udělá ať ví, že je v pořádku
Kdyz se o tok bavíme, přistupuje k tomu tak, že až se zadari tak se zadari, že to nehrotí.. chápu, ja bych mimčo ale hrozně chtělaMám strach si sním o tom znovu promluvit.. nebo ne strach, bojím se prostě reakce, že do toho nepůjde. Jak si sním nejlépe promluvit?
Ještě mě zajímá jedna věc, kdyby do toho opravdu jít nechtěl, nebudou mě v tom Car nahánět jakože když už jsem k nim sla, abychom to zkusili?
Proč jste neudělali IUI rovnou se spermiogramem? Zamrazili jste vzorky, aby tam už nemusel?
A tedy pokud se cuka a ty dítě chces, tak holt zmenit partnera.
@Anonymní píše:
Ahoj, s partnerem se snažíme rok o mimčo. Mě je 25 jemu 26 let. Po zkušenostech z minulých let jsem i přesto, že to je rok snažení šla do CAR. S ex jsem nemohla otěhotnět skoro 2 roky..
Podstoupila jsem konzultaci, kde mi lékař řekl, že příště mám přijít na odběr krve, poté 10-12 den na vyšetření a pak se plánuje iui. Já jsem to doma řekla partnerovi. Bohužel v ten den byl v poněkud špatně náladě a odvětil mi, že tohle je pro něj poslední možnost, nějaká inseminace, že nemá čas litat po doktorech… moc mě to zamrzelo.
Nevím v čem je problém.. jestli se stydí jít tam a dát sperma.. na spermiogramu byl, že to tedy udělá ať ví, že je v pořádku
Kdyz se o tok bavíme, přistupuje k tomu tak, že až se zadari tak se zadari, že to nehrotí.. chápu, ja bych mimčo ale hrozně chtělaMám strach si sním o tom znovu promluvit.. nebo ne strach, bojím se prostě reakce, že do toho nepůjde. Jak si sním nejlépe promluvit?
Ještě mě zajímá jedna věc, kdyby do toho opravdu jít nechtěl, nebudou mě v tom Car nahánět jakože když už jsem k nim sla, abychom to zkusili?
Vycházejte z toho, že chlap uvažuje úplně jinak než žena. Měla jste začít tím mu vysvětlit, jak moc je pro vás důležité otěhotnět. Nicméně, snad není pozdě mu to zkusit vysvětlit nyní. Pokud bude schopen pochopit vaše uvažování a důvody k otěhotnění, mělo by být po problému.
Jestli je mu zatěžko podstoupit takovouhle banalitu, tak mu bude za těžko mít děti
zkus to ještě, když bude víc na příjmu
@Tarena píše:
Proč jste neudělali IUI rovnou se spermiogramem? Zamrazili jste vzorky, aby tam už nemusel?
Protože jsme do Car nejdřív nesli.. nenapadlo mě, že to jde takhle. A nechtěli jsme to extra hrotit
jenže teď to je takhle no
@annlady píše:
Jestli je mu zatěžko podstoupit takovouhle banalitu, tak mu bude za těžko mít dětizkus to ještě, když bude víc na příjmu
Zkusím.. teď máme každý jinak směny, takže se nevidíme.. nechám to na víkend ![]()
@Anonymní píše:
Zkusím.. teď máme každý jinak směny, takže se nevidíme.. nechám to na víkend
To nejde rici nijak, jestli nechce tak s nim nic nenadelam.
@lilith1 píše:
To nejde rici nijak, jestli nechce tak s nim nic nenadelam.
Třeba to řekl jen ve vyhrocené situaci.. občas řekne něco co ho poté mrzí
Spíš bych se vsadila, že 26letý „puberťák“ nechce o dítěti ani slyšet, natož o nějakým umělým oplodnění. Je mladej, nechce tohle řešit a ani se mu nedivím. Asi si budeš muset najít tak o deset let staršího.
Možná si není jistý, že je to ta správná cesta. Je ti 25, z toho si se snažila 2 roky s jiným a s tímhle teď rok. Takže se dejme tomu od 20ti snažíš otěhotnět? Jak dlouho jste spolu s nynějším přítelem? Nebo snažíte co jste spolu? Co svatba, přijít taky na jiné myšlenky, protože jinak mi přijde, že se táhneš jenom za dítětem a možná i on toho má dost a zatím to nechce dal řešit. Jsi mladá čas máš…
Prostě budete muset probrat, jak to vidíte. Pokud tři roky nemůžeš otěhotnět, asi se nedá čekat, že to najednou půjde jako po másle… počkej na nějakou vhodnější chvíli a prostě se ho na to zeptej, jak by to případně viděl dál, co budete dělat, když to nepůjde a tak. A ano, je možný, že prostě do asistované reprodukce nebude chtít jít. Bohužel. Připrav se psychicky i na tuhle možnost.
Dobrý den, poslední dobou zjišťuji že mi tikají biologické hodiny blíží se mi 30tka.
Takže jsem netrpělivě, umíte si to určitě představit, jsem hooodně náladová a štve mě to.
Situaci jsme s přítelem prodiskutovali, a on má čas klidně do 40, to mi řekl 😃
Dala jsem mu dost slovně najevo že takhle teda nee
Takže vidím, že mám dvě možnosti a ani jedna se mi nelíbí.
1. Rozejdeme se, tahle možnost se mi nelíbí protože se necítím na další vztahy, a sama být nechci
2. Rozpíchám kondomy, a to se mi taky nelíbí protože to budu dělat za jeho zády
Docela dilema no 🫣
Zajímá mě i další řešení a možnosti, pokud by někdo má. Budu ráda
Jsem tak zvaně ve slepé uličce
@Freeandwild kamarádce i známým se stalo též že se snažili léta otěhotnět, pak adoptovali a po roce otěhotněli 😃 🌷

Kdyz se o tok bavíme, přistupuje k tomu tak, že až se zadari tak se zadari, že to nehrotí.. chápu, ja bych mimčo ale hrozně chtěla
Mám strach si sním o tom znovu promluvit.. nebo ne strach, bojím se prostě reakce, že do toho nepůjde. Jak si sním nejlépe promluvit?