Jak to řešíte Vy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
71
3.7.09 21:03

Jak to řešíte Vy?

Zdravím Vás a prosím, podělte se o to, jak to řešíte Vy?

Manžel má dvě holky z prvního manželství - starší má 12 let, mladší bude mít 6. Dneska přišly s tím, že mladší byla trochu nachlazená, má ještě malinko rýmu a nemá teda moc lítat, jezdit na kole, bruslích a hlavně se koupat v bazénu. Což je normální, není problém, ale jejich matka vzkázala, že když nemůže ta mladší, tak ani ta starší nemá jezdit na kole, bruslích, koupat se…ačkoli jí nic není. Já bych to teda asi řešila jinak, starší by klidně mohla, když má prázdniny a mladší bych to vysvětlila, že je po nemoci, že se třeba bude koupat příště…a hrála bych si s ní sama, nějakou hru třeba.
Tak teda přemýšlím, jak to zítra bude, když má být u nás 30st..

Jak je to tedy u Vás, když nemůže něco jeden sourozenec, nemůže tedy ani druhý, nebo byste to řešily jako já?

Děkuji za reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30309
3.7.09 21:20

Ahojky,

to je hloupost.to by byl pro starsi trest------UDELALA BYCH TO TAK,ZE BYCH JEDNOHO RODICE NECHALA DOMA SE ZAJIMAVYM PROGRAMKEM PRO MARODA,DRUHEHO PAK VYSLALA SE KOUPAT VESELE NA KOUPAK :wink: A KAZDY BY MEL JEDNO DITE-SAMOZREJME…

Sorry za caps :oops: A PREJU USPECH :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.7.09 23:25

Též se mi to zdá jako blbost, starší přece za to nemůže, že byla mladší nemocná… Nevidím důvod, proč musí sourozenci dělat nutně všecko spolu, vždyť jsou samostatné jednotky, zvlášť když jsou o 6 let od sebe…

Ale někdo to tak dělá, že i děti MUSÍ chodit spávat ve stejnou hodinu atd. - já bych to tak nedělala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
4.7.09 00:44

Já souhlasím. Starší by neměla být potrestaná za to, že mladší byla nemocná. Co je to za nesmysl? 8O Podle mě to ta mladší pochopí, je jí 6, tak se jí to dá vysvětlit a nabídnout jí nějaký jiný zajímavý program. A třeba se ta starší chytí a bude chtít taky dělat něco jiného… :) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
4.7.09 08:00

Na druhou stranu (V té situaci nejsem, takže teoretizuju) - můžete třea manželovi zadělat na dusno, když to nebudete respektovat.

Osobně si myslim, že tu situaci musí řešit manžel, resp. nejdřív ty s manželem a pak s holkama dál.

Jinak teda moje holky musí chodit stejně spát, blbost to není. Nemluvě o tom, že žijeme v 1+1 a spíme v jednom a večer mam ráda klid. Takže tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
4.7.09 08:15

No at uz bych tu situaci sama resila jakkoliv, myslim, ze v tomto pripade by se melo respektovat prani biologicke matky. Treba maj jeji deti nejaky specificky vychovny problem a rozdeleni by prineslo konflikt a pod … zrejme to ma vyzkousene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1206
4.7.09 08:55

Já to zažila jako dítě, „Kačenka je nemocná, tak ty tay nedostaneš zmrzlinu, aby jí to nebylo líto.“ A na koho myslíte, že jsem měla vztek, na sestru. S tímto zážitkem se to snažím nedělat, spíš se snažím se vyhnout stánkům na zmrzlinu, aby si ten zdravý na ni náhodou nevzpomněl. Ale to asi u 12 leté slečny nehrozí, že se nebude chtít jít koupat jenom proto, že zrovna neuvidí bazén. Ve vašem případě bych, ale nešla proti matce, to by mohlo přinést problémy. Asi bych zkusila to s ní probrat (nebo spíš manžel, ale záleží jaké máte vztahy).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
4.7.09 12:09

No tak tady jde hlavne o to,jaka je ochota spolecne komunikace mezi rodici........

Pokud NENI DOBRA VULE a matka jen 'prudi¨,je to potom holt JEJI POHLED na reseni nemoci u deti a ten at uplatnuje v dobe,kdy deti ma V PECI ONA.......

Nevidim vsak duvod,proc se maji respektovat pokyny matky i v dobe,kdy ma v peci deti OTEC??????
8O
Navic uz to jsou OBE velke slecny,dost velke na to,aby se jim musel bezmezne dodrzovat rezim atd atd......Trosku volneho nadechnuti by obcas neskodilo.....

A pro pripadne kriticky jeste douska:ANO,jsem rozvedena a ANO,posilam deti exmanzelovi,tudiz MAM MOZNOST TO ZAZIVAT NA VLASTNI KUZI 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
4.7.09 12:16

hele já neřikam, že souhlasim s tou matkou, co se bazénu týče. Jen si myslim, že bys to měla probrat s manželem

Třeba proto, že nemusí být jeho ex-manželka v pohodě, jak jsi ex-manželka třeba ty;)

Nemyslím to vůbec zle. Jen si dovedu představit některé semetriky.

No a navíc - sama ses ptala, jak to řeší /řešily by ostatní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
4.7.09 12:22

Gabi–ja to ale nezalozila-JA SE NEPTALA :lol: :lol: 8) :wink:

A OK,ja to chapu.....Ale jestli je semetrika matka,o to vic je treba,aby ten zdravy rozum a usudek prokazal tata.....

Zakladatelko,pokud nas ctes-NAPIS,JAK TO TEDA U VAS NAKONEC DOPADLO S PLAVANIM A SE VSIM? :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
4.7.09 12:28

Ahoj.Jako nevlastní matka jsem byla už dvakrát :lol: .Tet už mám nevlastního 16syna a vždy jse plnila přání matky i když mi to přišlo jako hloupost vždy jsem její přání a pokyny respektovala aby nebylo zle a nebo abych něco nepokazila :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
4.7.09 12:50
farska píše:
Gabi–ja to ale nezalozila-JA SE NEPTALA :lol: :lol: 8) :wink:

A OK,ja to chapu.....Ale jestli je semetrika matka,o to vic je treba,aby ten zdravy rozum a usudek prokazal tata.....

Zakladatelko,pokud nas ctes-NAPIS,JAK TO TEDA U VAS NAKONEC DOPADLO S PLAVANIM A SE VSIM? :idea:

sorry, že jsem si tě spletla:)

Jinak - píšem spolu totéž - že to má řešit ten táta (ona s ním, oni spolu, ale on by se měl účastnit víc než aktivně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
4.7.09 13:07

On ten zdravy usudek muze mit taky individualni varianty.

Kuprikladu moji rodice davali neterince (tehdy necely rok) pri hlidani kravske mleko, protoze protoze prece mliko je zdrave a oni ho nam taky davavali a nic se nam nestalo a bla bla bla … a nedokazali jsme jim to vysvetlit. Jeste na to byli hrdi, jak holcicce udelali dobre, jak ji to chutnalo.

A ikdyz obecne vzato se jako nejrozumnejsi muze jevit neco, tak v individualnich pripadech muze platit neco jineho.

Myslim si, ze kdyz mam dite pujcene, tak bych mela respektovat prani matky, at si myslim cokoliv, protoze nevim vsechny duvody, ktere ji k tomu vedou. Co my vime, trebas ta mladsi, pokud se sestra pujde koupat a ona ne, dostane potom takoveho amoka, ze bude jeste tejden rozbijet nabytek .....

Otec samozrejme ma taky pravo vychovavat, ale zde je treba rozlisit (a to z prispevku nevyplyva), jestli je to otec se stridavou peci, nebo jestli ma deti obcas na vikend a v lete na 14 dni. V tom druhem pripade, priznejme si to, je spis jako hodna babicka, ktera si s detma hraje a kupuje darky, ale prakticky nevychovava.
V tom pripade by mi prislo obzvlaste nevychovne narusovat za:,–(y, ktere nastolila matka. A kdyz uz by se mel rezim u deti menit, potom by se na tom mel otec s matkou dohodnout.

Matka, ktera ma pak deti vetsinu doby v peci, uz tak obvykle byva detmi ta mene oblibena, otec by nemel prilevat olej do ohne. Natoz otcova druha zena, vcitme se do podoby te biomatky, koho z vas by tohle nevytocilo do běla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5093
4.7.09 14:41

Určitě je jedna věc respektovat přání matky. Ale to bych např. viděla spíše v tom, aby nebylo ohroženo zdraví dítěte, že by se měly dodržovat její požadavky na zdravou výživu, apod. Dítě může být třeba alergické, tak nesmí jíst buráky nebo čokoládu (znám takový případ). A to bych rozhodně respektovala :P. Ale nedovolit 12ti-leté holce jezdit na kole, protože její 6ti-letá sestra je po nemoci, tak to mi přijde divné :?. Doporučuju, aby otec s matkou na toto téma promluvil a vysvětlil jí, proč by to udělal jinak.

A podle mě je jedno, jestli má otec střídavou péči, nebo si je bere jen na víkend. Jednou je to otec, a má-li o děti zájem a matka proti tomu neprotestuje, aby si je bral (když to není alkoholik nebo nějakej tyran :evil:), tak prostě u táty platěj jeho pravidla. Samozřejmě by se děti u něj neměly totálně rozdivočet, že je pak chudák máma bude dávat týden do latě ;). A určitě by rodiče měli mít domluvené nějaké hranice, co ano a co ne (ale rozumné 8)), a nedělat si naschvály.

Ale jak už jsem psala. Když se vymyslí nějaký zajímavý náhradní program, třeba se starší ráda přidá a nebude chtít na kolo, na brusle …

Každopádně, ať už si z těch našich „rad“ vybereš cokoli, určitě dej vědět, jak jste to nakonec vyřešili :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
4.7.09 14:52
Pudloslava píše:Otec samozrejme ma taky pravo vychovavat, ale zde je treba rozlisit (a to z prispevku nevyplyva), jestli je to otec se stridavou peci, nebo jestli ma deti obcas na vikend a v lete na 14 dni. V tom druhem pripade, priznejme si to, je spis jako hodna babicka, ktera si s detma hraje a kupuje darky, ale prakticky nevychovava.
V tom pripade by mi prislo obzvlaste nevychovne narusovat za:,–(y, ktere nastolila matka. A kdyz uz by se mel rezim u deti menit, potom by se na tom mel otec s matkou dohodnout.

Víš Pudli, já si taky právě nemyslím, že je tady tatínek spíše hlídací babička.
Rozhodně by se měl snažit dodržovat režim dětí, třeba stravování jak jsou zvyklé, spaní apod. Tohle je ale něco jiného.

Jsem pro dohodu mezi rodiči. Myslím, že takový příkaz maminky je neopodstatněný, a není fér ke zdravé sestře. Na druhé straně chápu, že tyto situace doma takto řeší, protože ji třeba jako samoživitelce nic jiného nezbývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin