Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chtěla jsm se zeptat maminek co mají 2 a více dětí jak praktikují plavání. Chodíte s každým zvlášť? Mám 4 letou dceru, ta jde sice od září do školky, ale tam plavání nebude. A pak 8 měsíčního syna a s tím vůbec nevím. Díky za postřehy.
My chodili v sobotu dopoledne, s jedním klukem já, s druhým manžel. U nás je od 4 let plavání bez rodičů, není u vás taky taková možnost?
Ahoj, tak to vypadá, jako bych ten dotaz psala já. Se starší chodím teď v sobotu a až bude od září ve školce, tak mám v plánu s mladší (teď roční) chodit plavat ve všední den dopoledne a se starší nám zůstanou ty soboty, je to takové dopoledne jen nás dvou, tak bych to chtěla zachovat. Chodíme plavat na Moravskou slavii.
Holky díky za odpovědi, taky jsem to tak namýšlela. Počkám na září až bude holka ve školce a pak budu chodit i se synem a s dcerou někdy odpoledne.
My chodíme plavat se všema
Adla plave sama, já mám Elu, manžel Pepi.
L.
S mladším chodím ve středu dopoledne, když je ve školce, a se starším pro změnu ve středu odpoledne. Mladšího hlídá tatínek doma.
Martina
Já vidím že to budu dělat jak Zubr, prostě bude jeden den plavací, jen musím najít kurz pro Alenku kde bude sama v bazéně a já budu u bazénu, neb nemám pro Petříka hlídání. Manžel někdy chodí dřív ale někdy dost pozdě. Takže na něho se nemůžu spolíhat.
Brum píše:
Lesi a to chodíte do kurzu nebo sami?
Máme lekce. Sami se nedokopem.
To jsem původně chtěla že by Alenka plavala v jednom bazénu a já s Petříkem v druhém, ale v Brně to prostě není. Tak hold si uděláme jeden den plavací, dopoledne Petřík, odpoledne Alenka.
Brum,
manžel jezdí už dobře přes rok se všemi TŘEMI dětmi na Kravák, blbnou v malém bazéně a pak ještě ve vířivce..jak to dělá nepátrám
, ale jde to. Všichni čtyři jsou nadšení…jde o to si vodu prostě užít..tak si užívají, bere sebou plovací desky, puky na lovení a balonek
. Jo a děti jsou 2× skoro 6let a 1× 2a3m..před tím než vzal i juniora (on vlastně mohl tuším až od roka), chodil jen s holkama…snaží se chodit pravidelně…
na kurzech to asi půjde těžko společně, myslím, že tady v Brně jedině s někým (s dvojkama jsme museli chodit s manželem), hlavně by pořád jedno dítě muselo třeba čekat než se doplave a bude jeho kurz…kdyby se ti podařilo sehnat kurzy po sobě..pro oba..
no není to jednoduché ta organizace dětí ![]()
Zdenik
jo a ještě podívej se na Lavii - mívá kurzy pro děti i bez rodičů…nebo rodičové na suchu…;-) Z.
Zdeniku díky, na Lavii jsem při vyhledávání nenarazila, navíc plave v Líšni, což je kousek od nás. Manžela obdivuji, to bych si netroufla se dvěma.
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.