Jak to vysvetlit 3 letemu?

28
20.10.22 13:21

Jak to vysvetlit 3 letemu?

Jak vysvetlit, ze nebudu s rodinou synovi, kteremu jsou tri roky?

Prijde mi nejlepsi bydlet jinde, normalne ho vyzvedavat ze skolky, chodim s nim k jeste k zene a nejak pomalu ho na to nechat zvykat. Ze tam uz nebudu aspon spat. Potom obcas ho vzit k sobe do bytu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
20.10.22 13:28

Že se nestydíš!
Když vám to nešlo nemuseli jste si pořizovat děcko!
:zed: :zed: když s nimi nechceš být asi nějak srozumitelně pravdu tak aby to pochopil. Děti nejsou bl Bi je jim jasný že se něco děje. Hlavně by jste to měli asi říct spolu a trvat na stejný verzi tak aby v tom v hlavě neměl guláš. Bude to tak a tak a oba se toho držet!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22258
20.10.22 13:31
@Anonymní píše: Že se nestydíš!
Když vám to nešlo nemuseli jste si pořizovat děcko! :zed: :zed: když s nimi nechceš být asi nějak srozumitelně pravdu tak aby to pochopil. Děti nejsou bl Bi je jim jasný že se něco děje. Hlavně by jste to měli asi říct spolu a trvat na stejný verzi tak aby v tom v hlavě neměl guláš. Bude to tak a tak a oba se toho držet!

@admin, prosím o odtajnění uživatele, k urážení tímhle způsobem snad anonymita určena není.

@JanMaluska píše:
Jak vysvetlit, ze nebudu s rodinou synovi, kteremu jsou tri roky?Prijde mi nejlepsi bydlet jinde, normalne ho vyzvedavat ze skolky, chodim s nim k jeste k zene a nejak pomalu ho na to nechat zvykat. Ze tam uz nebudu aspon spat. Potom obcas ho vzit k sobe do bytu apod.

Tvoje představa mi připadá v pořádku, ale musíte se především dohodnout se ženou… bez ohledu na to, co ti kdo poradí na eMiminu, na jednotném přístupu se musíte shodnout vy dva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31323
20.10.22 13:32

Že se nestydíšty, ty hrdinný anonyme!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31323
20.10.22 13:36

@JanMaluska Za mě asi cajk.
Ono jak to vysvětlit tříletému :?
Souhlasím s Bohunkou, hlavně se domluvte vy dva dospěláci - ideálně o té domluvě zpravit i babičky a jiné blízké příbuzné, aby náhodou, třeba i nevědomky, nedělali dítku v hlavě ještě větší boj, než už tam bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37177
20.10.22 13:50

Domluvte se se ženou jak to bude fungovat a pak mu řeknete „hele Pepíčku, táta teď bude bydlet jinde, bude si tě brát tehdy a tehdy. Máme tě oba moc rádi.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
20.10.22 14:11

Jasne, strucne, s empatii. My jsme se treba nerozesli, ale tatinek je na dlouhou dobu pryc. Triletakovi se to praveze vysvetluje jeste docela dobre, jeste uplne nechape ty souvislosti, nenimra se v tom proc a jak. Tatinek bude bydlet jinde, ale bude to fungovat tak a tak.
To starsimu diteti uz jsem k tomu musela podat o dost slozitejsi vyklad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
20.10.22 14:39
@JanMaluska píše: Jak vysvetlit, ze nebudu s rodinou synovi, kteremu jsou tri roky?

Už jsem to tady jednou napsal:

Rozchod rodičů se dětem nevysvětluje. To se jim oznamuje. Protože jakékoli pravdivé „vysvětlování“ by skončilo házením špíny na druhého rodiče. To nechcete. A lhát jim nejspíš taky nechcete.

Evropská civilizace je posedlá vysvětlováním. Jako by se tím něco vyřešilo…

Když to stojí za prd, míníte snad že nějakým „vysvětlením“ se život rázem změní k lepšímu, najednou se rozklene růžová duha, ptáčci začnou štěbetat a shůry se ozve se veselá rajská huba?

Fakt chce někdo prckovi „vysvětlovat“ proč se mu rozbila oblibená hračka, proč babiččinu kočku zajelo nákladní auto a rozmázlo ji na silnici, proč se rodiče rozcházejí?

Příspěvek upraven 20.10.22 v 16:16

• Citovat
  • Upravit
21069
20.10.22 15:28

@BohunkaP
Dobrý den,
anonymitu jsem zrušila. Děkuji za nahlášení.

Krásný den
Terka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2982
23.10.22 12:55
@JancaS84 píše:
Domluvte se se ženou jak to bude fungovat a pak mu řeknete „hele Pepíčku, táta teď bude bydlet jinde, bude si tě bráttehdy a tehdy. Máme tě oba moc rádi.“

Takže hned budeme podsouvat, že otec něco, někoho „bere“? To už je snad lepší, že si ho bude „půjčovat“… Slova jsou dost silná, takže bych raději použila formu „s maminkou budeš tehdy a tehdy, s tatínkem tehdy a tehdy.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
4.11.22 06:20

Úměrně věku - mamince s tatínkem uz spolu není dobře, nefunguje to a rozhodli se, ze pro všechny bude lepší žít odděleně. A hlavně donekonečna ujišťovat, že ho oba milujete stejně jako dřív, že na vašem vztahu k němu se nic nemění, že to ani v nejmenším není jeho chyba, ze táta navždy tátou zůstane, I když bude bydlet jinde atd. Oni chápou víc, než si myslíme, a než bychom chtěli :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna