Nemoc dítěte a střídavá péče

23
17.10.22 15:12

Nemoc dítěte

Ahoj maminky,
Mám dotaz. S bývalým manželem máme syna. A soudní nařízení, ze syn je v mé péči. Syn se s otcem vídá jeden týden v úterý a druhý na víkend.
Moje otázka zní. Pokud syn onemocnění, když je u mě doma a otec si ho má vzít v ten den, kdy má. Má nárok se dožadovat styku i pokud je nemocný a já jsem na OCR? Nebo si ho vezme další týden jak má a my se pak domluvíme na náhradním dni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66440
17.10.22 15:36
@Hana1991 píše:
Ahoj maminky,
Mám dotaz. S bývalým manželem máme syna. A soudní nařízení, ze syn je v mé péči. Syn se s otcem vídá jeden týden v úterý a druhý na víkend.
Moje otázka zní. Pokud syn onemocnění, když je u mě doma a otec si ho má vzít v ten den, kdy má. Má nárok se dožadovat styku i pokud je nemocný a já jsem na OCR? Nebo si ho vezme další týden jak má a my se pak domluvíme na náhradním dni?

jo, má nárok, když na tom bude trvat. Ale jinak je to o dohodě, pokud jste schopni se domluvit jinak, tak záleží na vás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
17.10.22 16:24

To mám na jeden den ukončit paragraf a pak zase nechat napsat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31318
17.10.22 16:32
@Hana1991 píše:
To mám na jeden den ukončit paragraf a pak zase nechat napsat?

tak otec v to úterý asi nemá dítě celý den, ale jen na odpoledne, takže paragraf nebude nutné ukončovat a znovu rozjíždět.

Jinak pokud je otec normální, a ty nemáš dítko nemocné či „nemocné“ každou druhou návštěvu, tak byste se měli být schopní domluvit, ne?
Pokud na tom otec bude trvat, tak samozřejmě nárok má (řešili jsme to i v rámci střídavých péčí třeba, kdy byly děti v izolacích a převážely se ke druhému rodiči).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5879
17.10.22 16:32

Pokud je nemocný, tak bych navrhla, že v týdnu, kdy má dítě na víkend by dítě nevracel a náhradní den by byl v pondělí a pokud to chápu dobře, tak na to hned navazuje jeho úterý, Takže by měl dítě pá(so-podle toho kdy se předává)- úterý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44297
17.10.22 16:34

Paragraf jde „přerušit“. Když jdeš třeba v úterý a ve čtvrtek do práce, v pondělí, středu a víkend čerpáš paragraf.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
17.10.22 17:07

Já jsem dávala otci nemocné děti podle toho, co jim bylo. S ATB klidně, s horečkou, zvracením nebo průjmy jsem si děti nechávala doma a pak jsme případně vyhandlovali jeden víkend za druhý. Při OČR jsem děti otci dávala a v ty dny jsem šla do práce, pak je zase přivezl a byla jsem s nimi doma.

Kdyby šlo jen třeba o odpoledne v týdnu, tak bych dítě nikam nestěhovala a tento den bych otci pak vyměnila za nějaký jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102538
17.10.22 17:08
@Havlova píše:
Paragraf jde „přerušit“. Když jdeš třeba v úterý a ve čtvrtek do práce, v pondělí, středu a víkend čerpáš paragraf.

Presne tak, je zajistene hlidani, jdes na ten jeden do prace, pak se jen na tom papirebyznaci, kdy jsi byla v praci… Tedy ne ty, ale zakladatelka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.24 12:40

Nemoc dcery - gynekologicke potize

Dobry den,
rada bych se Vas zeptala na Vasi zkusenost s peci o deti v nemoci pri stridave peci.

Nas pripad:
Dcera 10 let dostala vaginalni vytok pravdepodobne z koupani v rybnice ve dnech pece otce. Absolvovala jsem s ni vysetreni u detskeho gynekologa, predepsan lek na zavadeni do genitalu, ktery ji musi zavadet rodic, tzn a priori matka, ponevadz je to delikatni zalezitost a vyzaduje to cit a zrucnost ( tenky dlouhy aplikator).

Dcera je tento tyden u otce. Prestoze se s nim nesnasime, souhlasil, ze dceru vezmu v “ jeho den” ke gynekolozce a ze si ji budu na noc brat k sobe a lek ji zavadet pred spanim, aby pusobil. Dva dny to probehlo za cenu “ ponizeneho doprosovani a pretvarovani se pred otcen z me strany” uspesne. Vcera rano jsme se zpozdily a ja dceru k otci stihala vezt na 8:30 ( byli jsme domluveni vagne “ po osme”.). V 8:17 mi volal a sproste na me rval, kde jsme a ze mam dite okamzite privezt a tim konci jeho dobra vule mi ji na lecbu pujcovat a zaridi si to po svem. Od dalsich deti jsem vedela, ze je s nimi doma, nikam nejede, tudiz prodleva v dovozu dcery mu nemohla zpusobit zadne potize. O dcerino zdravi zajem neprojevoval, na leky neprispel a o tom, ze jsem pro dite zaridila a objezdila vsechna vysetreni a odbery po nemocnicich ani nemluvim ( chodim normalne do prace, takze jsem to musela slozite resit).

Holcicku jsem mu puvodne nechtela predat i za cenu soudni pokuty, protoze lecba se nema prerusit a je nepredstavitelne, aby se ji ve vagine hrabal on. Musela jsem vsak do prace a babicka mi ji odmitla pohlidat, ponevadz se boji konfliktu s otcem, policii, atd ( otec by policii zavolal, pokud bych mu dite nevratila - uz mam zkusenost), holcicku jsem mu tedy vratila. Pokusila jsem se ji lek jeste rano zavest, ale v tom stresu se bala a neslo to.

Z otcovy strany se jednalo o pripraveny podraz, vedela jsem, ze to prijde -drive nebo pozdeji.

Dotaz na Vas: vy, ktere, jste se rozvedly s podobnym magorem, jako ja, mate nejakym zpusobem osetrenou peci o deti v nemoci? Na OSPOD jsem stiznost na mareni lecby ze strany otce poslala, nicmene mu tak maximalne zavolaji, ale nic vic. Sanci na sveteni deti do vyhradni pece nemam. Otec je vzdelany, neni alkoholik, vrah, atd, takze o deti pecovat muze. Takto to chodi v nasen kraji.

Dekuji za odpoved

Rada

• Citovat
  • Upravit
1412
17.8.24 12:44

Radu nemám, ale je to něco tak otřesného, že mi to vehnalo slzy do očí.
Zakladatelko moc s Vámi cítím a posílám sílu a objetí :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kocanda77
17.8.24 12:48

.

• Citovat
  • Upravit
547
17.8.24 12:53

Pane Bože, to je k*reten.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
17.8.24 13:00

Asi budu působit jako mimoň, ale nešlo by to teda udělat tak, že když otec dcery je mag.or a nehnes s ním… Tak prostě bys každý večer přijela k němu (po domluvě s ním) a zavedla jí tabletku a jela zase k sobě domů? Případně ráno taky tak (pokud se má zavádět i ráno). Prostě jenom k němu přijedeš v čas, kdy se domluvíte, zavedes a jedeš… Jiné rady nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.8.24 13:05

@Giovanna1 dekuji, do sveho ( drive naseho) domu me nepusti.

• Citovat
  • Upravit
5879
17.8.24 13:06
@Anonymní píše: Více

Otec nemá partnerku? Matka je sice lepší, ale i to by mohlo být řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna