Těžce nemocná táta - jak to zvládnu?

Anonymní
30.11.11 08:32

Jak to zvládnu?

Ahoj holky, mám takový tíživý problém. Mám těžce nemocného tátu a kromě dalších a dalších problémů, které to s sebou přináší, je přede mnou problém, který je pro mě zatím nepřekonatelný. Dříve nebo později se budu muset alespoň částečně (občas) postarat o jeho intimní hygienu, výměnu plen a tak. Jsem z lidí, pro které toto není problém, pokud se jedná o cizí nebo ne úplně blízké osoby, starala jsem se takhle i o manželovu babičku. Ale u táty… :nevim:. Třeba tu najdu pár statečných, které mě povzbudí, poradí, mají třeba tyto zkušenosti. Tatínka je mi moc líto a rozhodně nikdo nechceme, aby skončil na LDN. Omlouvám se za téma, které se do krásného předvánočního času moc nehodí.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20557
30.11.11 08:43

Uvidíš, že to určitě zvládneš. Já jsem se takhle starala o dědečka. Poprvé to byl trapas a potom už si z toho děda dělal srandu…Obrátila jsem to v žert, že už jsem nahého chlapa viděla - musela jsem, když mám děti.. :)
Děda byl ale srandista až do smrti, takže se to dalo překonat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
30.11.11 08:52

Já myslím, že se jedná jenom o první týden dva, kdy ti to bude připadat divné, jaksi nehodící se, asi si i hodně pobrečíš. Pak si zvykneš, tatínek si taky zvykne a budete rádi, že jste spolu. Však i tohle patří k životu, co naděláme.. :(
Kdybys ho dala pryč (to snad ani nejde napsat hezky), nejspíš by sis to už vždycky vyčítala a zkazila si tím ty hezké vzpomínky na něj. Možná by ti pomohlo zaplatit si občas nějakou ošetřovatelku (bývá to i zdarma, u nás je info u praktické doktorky), třeba jenom pro ten první čas, než se osmělíš. Ona by ti určitě i ukázala, jak na to, nějaké finty, zlepšováky atd.
Držím palečky a neztrácej hlavu, zvládneš to! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
30.11.11 08:57

Ahoj,chápu že je to nepříjemný téma, ale nezoufej, zvyknout se dá na všechno ;) Jsem zdravotní sestra a pracovala jsem několik let v nem. i na oddělení LDN.
Pečovat o tyto pacienty nebylo samozřejmě nic příjemnýho, ale brala jsem to tak nějak s nadhledem a pocitem že je to prostě potřeba.
Velkým pomocníkem je tento přípravek
http://www.medipos.cz/…j-400ml.html
absolutně překryje všechen zápach, znečištění jde snadno odstranit. Je sice trošku náklednější, ale já bych si ho na tvém místě určitě pořídila.
Není to žádná reklama, hovořím ze zkušenosti a přeju ať to všechno s tatínkem dobře zvládnete :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
697
30.11.11 09:03

ahoj,
taky si myslím, že to zvládneš, jde o poprvé..já jsem přebalovala babičku, která mi za celý život neukázala ani kotník, stydlivá, stará generace..a strašně těžce to nesla..já jsem přišla, mluvila a mluvila a vyndala plenku, umyla pěnou, namazala, olíbala a bylo to :hug: :hug: :hug: za sebe můžu říct, že ty dva roky mi daly strašně moc..k babičce jsem si našla nádherný vztah a ona ke mě..člověk si taky uvědomí, že na všechno sám nestačí, že třeba v jeho životě přijde chvíle, kdy je odkázaný jen a jen na pomoc druhých a ztrácí tu svou pýchu, že já si všechno vždycky udělala sama..prostě myslím, že šlo vážně o poprvé a o přístup, já jsem dělala jako by nic, měla jsem radost, když byla plína plná, řekla jsem jí super, nebude tě bolet bříško a ona to tak brala..a život je koloběch..takže já jen doufám, jestli někdy budu potřebovat pomoc, že jí dokážu s pokorou přijmout a že bude kolem mě tolik lidí, kteří budou chtít pomoci, jako tolik, kolik jich stálo okolo mé babičky..přeju hodně síly, ale už z toho jak si napsala těch pár řádek, vím, že tatínek má báječnou dceru, která se o něho postará :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.11 09:25

Holky, moc děkuju za slova povzbuzení, vím, že nejsem jediná na světě, která tohle řeší, ale ono se o tom tak málo mluví a píše. Karku, dojala jsi mě, krásný příběh, Keti, díky za nápad, určitě se bude hodit. Holky jste všechny bezvadné a statečné, až na to dojde, vzpomenu si :hug: :hug: :hug:

• Citovat
  • Upravit
12681
30.11.11 09:29

nesmíš dát ani vteřinu najevo, že je ti to trapný, stejně tak trapný to bude i tatínkovi, ale musíš na to jít s humorem jak už tady někdo psal, prostě říct že však je jen chlap a máš chlapa i doma,......během týdne si zvykneš a tatínek taky
hodně sil, je obdivuhodný, že se o tatínka postaráš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
30.11.11 09:35

nebude to jiný, než u vlastního dítěte, děláš to z lásky :) zažila sjem u mámy, nejprve se styděla, třeba, když jsem jí pomáhala do vany a tak a pak už jsme si i při tom koupání povídaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14942
30.11.11 10:13

neboj to zvládneš…já takto přebalovala a umývala nedávno babičku a vůbec mi to nepřišlo.možná to bylo tím,že jsem taky zdr.sestra a babi věděla že dělám na LDN.možná že jí to přišlo ze začátku divný,ale pak to očividně neřešila.....bylo jí jasný,že nerozbaluji plínu,proto abych očumovala......a to byla naše bábi taky stydlivka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
30.11.11 12:51

Ahoj,
určitě to zvládneš, neboj se. Možná ty začátky než překonáte stud budou trochu náročnější, ale pak už to řešit nebude. Taky jsem měla trochu problém ze začátku s mámou, ale pak jsme si na to zvyknuly a braly to normálně.
Ty výrobky od Hartmana, Menalind sprey, krém proti opruzeninám a ještě mají i mycí emulze a další, jsou fakt dobré a doporučuji pořídit. Stejně jako třeba vlhčené ubrousky na utírání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.11.11 12:59

Holky, ještě jednou děkuju za rady a povzbuzení. Je to pro mě ohromná vzpruha. Prožívám teď hodně náročný období, celkově a jsem moc ráda za každou podporu. Ještě že emimino (vás) mám. :mavam: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.11.13 15:28

Ahoj, můžu se zeptat jak jsi to nakonec dokázala? Já budu teď řešit obdobný problém, největší břímě bude na mámě, ale obávám se, že i já budu muset občas pomoci. Táta jde po dlouhé době domů a tak se rodina podle mého musí postarat a hlavně chce :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex