Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, už asi měsíc mám problémy s velkými závratěmi a nevolností.Poprvé jsem měla zimnici a zvracela jsem, tak to moje prakt. lékařka přisoudila nějaké viroze. Za 14 dní to začalo nanovo ale už bez zvracení..jen závratě a pocit na zvracení..vždycky mi pomohl Torecan čípky ale po týdnu to přišlo znovu. Už nevim, co to semnou je..mám dvě malé děti..nejsem schopná normálně fungovat..jak je mi zle..doktorka mě ted poslala na vyšetření krve a mám přijít za týden..a že mi bude celý týden špatně to jí asi nezajímá..chci se zeptat, jestli někdo nemáte s něčím podobným zkušenost..pořád přemýšlím z čeho to může být..krční páteř, nevyspání, stres,…nevim… ![]()
ja tu nedavno psala stejny dotaz. trpim zavratemi a nevolnosti, kdyz mam hlad. holky mi tu rekly, ze jde o hypoglykemii
https://www.emimino.cz/…aceni-88274/
Ahoj,
a vysledovala jsi okolnosti, kdy se to tak děje?
Může to být krční páteř, kolísavý tlak nebo i ta hypoglykemie. Nebo taky kombinace nevyspání, stresu.
Chtělo by to víc informací.
asi tak milion moznych pricin. zakladni interni vysetreni vc. odberu krve, zmerit tlak, puls a podobne a potom na neurologii. Z neurologickych spousta moznych pricin, nejcasteji blok krcni patere.
toci se ti hlava jako na kolotoci, nebo je to spis takove houpani?
Spíš houpání a to i když stojim..ale holky, s těhotenstvim mě nestrašte..to nebude tim
včera se mi to třeba objevilo po obědě když jsme šli ven..bylo mi neskutečně zle..musela jsem si sednout a ani tak se to nezlešilo.. ![]()
ahojky já mám něco podobného od čtvrtka, ale já si připadám jak po kocivině. Jak to příjde nejsem schopna normálně fungovat přisuzovala jsem to střevní chřipce ale trvalo to dva dny, pak dva dny klid a dnes je mi celý den zle. Už jsem měla podezření na těhu ale naštěstí jen /
![]()
No, nevim..zítra ráno mažu na krev..týden budu trpět a asi nejspíš ani nevylezu s dětma ven..pak se od dr. dozvim co semnou a když se z krve nic nezjistí tak mě pošle prej na neurologii..hl. at už je mi zase dobře..tohle je fakt nesnesitelný! musim bejt fit a postarat se o ty mý dva rarachy ![]()
@Lennau píše:
No, nevim..zítra ráno mažu na krev..týden budu trpět a asi nejspíš ani nevylezu s dětma ven..pak se od dr. dozvim co semnou a když se z krve nic nezjistí tak mě pošle prej na neurologii..hl. at už je mi zase dobře..tohle je fakt nesnesitelný! musim bejt fit a postarat se o ty mý dva rarachy
Můžu se zeptat, jak to dopadlo? Já mám v poslední době stejné potíže, nejdříve občas závratě a pocit na omdlení, ale nedávno jsem se probudila v noci, pocit jako na kolotoči, nemohla jsem ani zavřít oči, několikrát jsem zvracela, více než hodinu jsem mohla jen sedět, potom se mi podařilo lehnout si, ale zase jsem ráno nemohla vstát, znovu jsem zvracela. Teď je to lepší, ale stále se mi lehce točí hlava, i v leže v posteli, mám pocit na zvracení. Ale můžu fungovat, jen je to velice nepříjemné, hlavně mám strach, ať se někde nesložím.
Ahoj,
dnes mě přepadla velká závrať s nevolností, mám strašně ledové ruce a trochu se klepu, to celé odpoledne. Bývala jsem alergická na rajčata, která jsem před tímto jedla, ale to před těhotenstvím, potom jsem s tím už problémy nemívala. Mohlo by to být tím?
Jak si od toho můžu pomoct? Jsem schopná tak ležet, hlava se mi točí čím dál víc ![]()