Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Králičice Díky, u malého se střídají různé příznaky od pondělí, kdy začal teplotit, že vůbec nemám odvahu odhadnout, kdy tentokrát bude konec
Ale i tak jsme toho s mužem zvládli dnes dost na zahradě a já i doma. Jen toho slunka u nás moc nebylo.
Odpoledne po čtvrté hodině sraz na návsi zdejší vesnice, kde se děti za přítomnosti rodičů podílejí na nazdobení májky, tatínkové potom dokonají ten zbytek
Připraví se na pořádný oheň, narazí se pípa a kolem sedmé se zapálí. Napřed shoří čarodějnice, a pak se pečou buřty a pivo teče proudem, děti jsou ve svém živlu ještě v deset večer, a tak
Pro pár tatínků je noc opravdu dlouhá, protože májku „poctivě“ hlídají až do dopoledních hodin následujícího dne ![]()
@Kelsey píše:
Mám ráda i čarodějnice. Ale my obecně slavíme vše. Však je to hezká tradice. Ve škole byl včera čarodějnický slet. Je to krásné, když se zapojí děti. Dospělí vezmou kostým a jsou hraví. Celý týden jsem si užívala (kreslení, tvoření tématické atd.). Všude je tolik nervozity, lidi jsou protivní, nevrlí, tváří se naštvaně. Alespoň se někteří jeden den uvolní a odreagují.
My si teď chystáme bramboráky, když nemáme špekáčky.
Však v pořádku… akorát u nás jsme to nikdy neslavili, ani manželova rodina, tak mě to nikdy ani nenapadlo.
I když podle zdejších komentářů by se to asi mělo jmenovat „opékání buřtů“.
Super, teď jsi mi udělala chuť na bramboráky.
![]()
Syn je u kamarada na vikend na vsi, ja i manzel v praci, starsi syn se vcera vracel na kolej.
My jsme chtěli jít na městský festival, ale poněkud nečekaně jsme dopoledne strávili v dětské nemocnici a odpoledne s dítětem na klíně… ale babička nám z festivalu donesla spoustu dobrot a odpoledne jsme i zvládli trochu popracovat na zahradě, když dítě bylo na klíně u babičky. Tak aspon něco.