Jak trávíte čas s tříletou?

Anonymní
9.3.24 19:59

Jak trávíte čas s tříletou?

Já prostě nevím. Mám pár týdnů před porodem a mám antibiotika - zánět průdušek. Malá nechodí do školky a ještě příští týden nepůjde (po antibiotikách a začínajícím zápalu plic). Je znuděná a otrávená. Máme malý byt. Venku jsme byly 1,5 hodiny krmit kachny (je hnusně a na dýl to vzhledem k zdravotnímu stavu obou nejde). Stříhaly jsme, lepily jsme, četly jsme, chvíli hrály karetní hry. A stejně je znuděná a otrávená - a já taky…je to úmorný. Co dál dělat? Zase mě nebaví pořádněcodělat a vymýšlet… Jak trávíte v takové podobné situaci čas s tříletou vy? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Eva2610
9.3.24 20:11

Skládáme puzzle, kreslíme, hrajeme si na školu, na doktorku, hrajeme si s panenkama, čteme, stavíme Duplo…Nemocný jsme už šest tejdnu pořád někdo, školka nehrozí ještě aspoň dva týdny kvůli očkování mladšího.

• Citovat
  • Upravit
9230
9.3.24 20:12

Modelína, kinetický písek, deskovky, pohádky, časopisy, knížky, puzzle, lego, samolepky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
9.3.24 20:24

Samolepkove knížky take bavili hodně, já aspoň měnila prostředí, hodinu v ložnici, hodina v obýváku :mrgreen: vyndavat staré hračky postupně a pořád dokola a pořád a pořád a pořád :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2072
9.3.24 20:31

Já si v tomhle období nemocí vždycky skvěle uklidila a vytřídila skříně :D Dceru hrozně baví „kramaření“, takže jedna skřín zabrala dvě hodiny…a co společné vaření, pečení?
Zdobení oken jarní tématikou, budou Velikonoce, tak zdobení vajíček, atd.?
Zkus naučit dceru něco nového, co jí chytne a bude to chtít zkoušet a třeba ji to zabaví…já vím, je to náročné, držím palce ať jste brzy zdravé :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24800
9.3.24 20:38

U nás hlavně frčí stavebnice - lego Duplo, magnetická stavebnice, k tomu zvířátka. Pak plastelína. Když to jde tak už pak fakt jdu s dětmi vařit, uklízet. Je to baví. Nejhorší je, když fakt nemám sílu nic dělat. Často teda prostě pustím i pohádku. Když jsme nemocní, tak to neřeším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
9.3.24 20:57

Ten cas travime horko tezko. Ja fakt ty dny doma s nemoci snasim spatne.

Ale klasika, to co pisou vsichni vys. A v supliku mam schovane nove sesity s aktivitami a sady na vyrabeni. To kupuju v Actionu nebo na megaknihach. A pokud nema vysoke teploty tak chodime ven i na tu pul hodku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1830
9.3.24 21:05

V pripade nemoci, kdy chci zustat jen doma? Moji triletou bavi rozlicne patlani, hlavne slime. Daji se koupit sady, kam se musi primichat voda - a pak ruzne trpytky a koralky, kupovala jsem opravdu velkou a vyhrala si s tim cele odpoledne. Na netu je dost receptu na domaci slime.

Dale hrani s vodou, koupila jsem drez, kde dokola cirkulujou asi tri litry, vari tam, umyva auta, z dupla pristavila lunapark. Da se pridat pena, potravinarske barvivo, ledove kostky (kam se zase daji zamrazit drobne hracky).

Lepici pasky: jestli mate uzsi chodbu, udelat pavucinu, na to lepit drobnosti/ nebo nalepit panacky a zachranovat je. Nebo nechat lepit na zem (mame ruzne barevne)- jako mapu, silnice, koleje, chodniky (vsude kolem je lava), parkoviste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2026
10.3.24 07:10

Opičí dráha - tunel, podlézt židle, kotrmelec, nést míček na lžíci…
Tvoření z Teddy a Actionu - tento týden jsme třeba odlévali sádrová vajíčka a vybarvovali je
Dcery rády tancovaly na dětské písničky - Štístko a Poupěnka, Kája a Bambuláček…
Ve 3 letech si vyhrály s kuchyňkou, barbie domečkem, Baby born, duplo.
Knížky s úkoly, samolepkové sešity.
Playdough modelíny s doplňky.
Máme doma velkou bednu s karnevalovými kostými, klobouky a škraboškami - tím se taky zabaví dlouho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí