Táta a dcera 5 let

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21
2.3.24 11:19

Táta a dcera 5 let

Všimli jsme si, že dcera 5 let reaguje na tátu tak, že ho plácá bouchá do něj pěstičkami. Nevíme proč to dělá ale muž se s ní začal před rokem z legrace pošťuchovat, říkají tomu drcení.
Jenže teď už má dcera sílu a také jsme si všimli že do něj buší často.
Napadlo nás že má moc nevybité energie. Nebo nějaké nevybité emoce. Co s tím, když ji řekněme, ať to nedělá, často zapomene a znovu to udělá. Vím, že my jako děti, sme se s tátou často pretlačovaly, ještě i jako větší holky. Ale můj muž je z toho smutný..
Máte někdo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
694
2.3.24 11:24
@Generace80 píše:
Všimli jsme si, že dcera 5 let reaguje na tátu tak, že ho plácá bouchá do něj pěstičkami. Nevíme proč to dělá ale muž se s ní začal před rokem z legrace pošťuchovat, říkají tomu drcení.
Napadlo nás že má moc nevybité energie. Nebo nějaké nevybité emoce. Co s tím, když ji řekněme, ať to nedělá, často zapomene a znovu to udělá. Vím, že my jako děti, sme se s tátou často pretlačovaly, ještě i jako větší holky. Ale můj muž je z toho smutný..
Máte někdo zkušenost?

Chudacek, on ji to prvni nauci a kdyz se to ujme, tak je z toho smutny. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
2.3.24 11:30

No, když jí to naučil, že to je desna sranda, tak ať si e nediví, že jo. Nejlíp, když ji naučí něco normálního, co jí bude bavit.

• Citovat
  • Upravit
35497
2.3.24 11:54

Tak ji snad hned chytit ruce a říct, že se to nedělá že to bolí. Dokolečka než to pochopí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6414
2.3.24 11:54

V 5 letech už dítě naprosto jasně chápe, co má a nemá dělat. Stačí vysvětlovat a zabránit tomu. A hlavně se s ní dál nepošťuchovat. Asi má dcera pocit, že je to jediný osobní kontakt s tátou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
2.3.24 12:02

Přesně z tohoto důvodu jsem kdysi zatrhla tohle “rvaní se” manžela se synem.
Manžel mladýho rozdováděl a pak se rozčiloval, když syn nechtěl přestat.
Akorát to vždycky skončilo tím, že už manžel zařval a syn se rozbrečel. Tak jsem tyhle jejich “hry” vždycky utnula hned v zárodku a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33205
2.3.24 13:26
@Generace80 píše:
Všimli jsme si, že dcera 5 let reaguje na tátu tak, že ho plácá bouchá do něj pěstičkami. Nevíme proč to děláale muž se s ní začal před rokem z legrace pošťuchovat, říkají tomu drcení.
Máte někdo zkušenost?

Tak on jí to první naučí, a pak je z toho smutnej? Tak kupte holce boxovací pytel, když má potřebu do něčeho bušit. Je jí pět, už snad chápe, že to tátu bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15079
2.3.24 21:31
@Generace80 píše:
Máte někdo zkušenost?

Smutný? Tak ať dceři vysvětli, ze se to nedela, je jí 5let, není to nechapave batole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
3.3.24 11:45

Vyřídila jsem mu to a díky za názory.
To, že se spolu pošťuchuji je hra a tu mají jasně danou. Jak jsem říkala, měla jsem to tak v mládí s tátou a ségrou taky. A nepřišlo mi to divné.
Spíš, že jí je potřeba vysvětlit co je hra a co už ne. To děláme. Přijde mi to spíš, jako kdyby měla přetlak. A něco tím chtěla říct. Protože jinak se s nim umi i pomazlit, říci mu hezké véci a tráví spolu hodině času. Myslím, že asi správně tuším, že potřebuje vice pohybu, přes zimu ve školce v práci toho moc nezažíváme. A řekla jsem muži ať to rázně ale v klidu zatrhne.
A uvidíme. Spis mě zajímalo co by tím mohlo chtit říct takhle velké dítě. Tak díky a hezké dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí