Alergie na luštěniny

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2
26.2.24 10:46

Alergie na luštěniny

Dobrý den,
Otázka je směřována na maminky, které mají děti, s alergií na luštěniny.
Od jednoho roku nám byla diagnostikována smrtelná alergie na luštěniny, nejhorší má syn na čočku, hrách, lupinu, arašídy a fazole, hodnoty má šílené. (Alergii na má všechny luštěniny včetně sóji, dále histaminovou intoleranci- s tím spojenou intoleranci na čokoládu s vysokým procentem kakaa, na ořechy, dýňové semínko… )
Dále je chudák astmatik, má totiž i alergie sezonni na pyl a trávy.
Ale zpět k těm ošklivým luštěninám, jak to zvládáte? Chodíme k Dr. Trnkové do Prahy, troufám si říct, že je špička, přešli jsme z Kladna kde to byla katastrofa, malému jsou 4.roky, už se to bohužel několikrát za ty roky stalo ze u nás sanitka byla a nebo ze něco pozřel, protože to dávají úplně všude :pocitac: :pocitac: :pocitac: furt čtu, vše klidně 3× abych si byla jistá, i věci které kupuji denně stejné, jelikož.. naposledy jsem byla strašně vytočená když změnili recepturu u nanuku který kupujeme odmalička, nanuk vodový twister, přidali hrachovou bilkovinu :,( Jsem hrozně unavená z toho, že to všude píšou malinkatým nevýrazným písmem, protože to neřadí mezi alergeny. Dr řekla, že se to synovi v životě nezlepší, ani v dospělosti s jeho hodnotami. Stačí mu i bílkovina a začne okamžitě zvracet, kašlat zachvatovitě bez přestávky k nádechu.. nutno dodat že zatím nesnědl vyloženě pokrm, takže u nej hrozí riziko anafylaktického šoku. Doma nesmíme ani luštěniny vařit, protože mu mohou vadit i výpary z nich.
Mám z toho psychické problémy, nikde ho nenechávám ani na hlidani, protože má i to astma, potřebuje dýchnout ventolin a muže cokoliv sníst, když je to ve všem a normální člověk nepochopí..
Nebo mělo vaše dítě také šílené hodnoty a přes to, že dr říkala že se nezlepší, zlepšilo? Poslala bych hodnoty do SZ. :think: :,(
Jak to tedy zvladate Vy? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2977
26.2.24 12:39

To je mi líto, si ani neumím představit, kapesní zvětšovací sklo bych asi měla pořád při nákupech po ruce
Dcera má nějakou alergii nebo vyšší citlivost na luštěniny. Bohužel mám spíše pocit, že se to s věkem spíše zhoršuje :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
26.2.24 14:22

@cancerka je to šílené…kdyby to aspoň necpali do všeho, ale je to ve věcech kde by to člověka ani ve snu nenapadlo a to dítě je velmi omezené, protože nemá jen toto.
Jak se to u vaší dcerky projevuje když sní něco s luštěninou? Stačí fenistil, nebo musíte dat něco na předpis?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
26.2.24 14:30

Ona to nemá tak silné, ale vždy po luštěninách cítí potíže - silnější než klasické nadýmání, křeče, škrábání v krku. Po čerstvém zeleném hrášku zvracení.
Vadí ji hlavně hrách a fazole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
26.2.24 19:29
@Tinnxx píše:
Dobrý den,
Otázka je směřována na maminky, které mají děti, s alergií na luštěniny.
Od jednoho roku nám byla diagnostikována smrtelná alergie na luštěniny, nejhorší má syn na čočku, hrách, lupinu, arašídy a fazole, hodnoty má šílené. (Alergii na má všechny luštěniny včetně sóji, dále histaminovou intoleranci- s tím spojenou intoleranci na čokoládu s vysokým procentem kakaa, na ořechy, dýňové semínko… )
Dále je chudák astmatik, má totiž i alergie sezonni na pyl a trávy.
Ale zpět k těm ošklivým luštěninám, jak to zvládáte? Chodíme k Dr. Trnkové do Prahy, troufám si říct, že je špička, přešli jsme z Kladna kde to byla katastrofa, malému jsou 4.roky, už se to bohužel několikrát za ty roky stalo ze u nás sanitka byla a nebo ze něco pozřel, protože to dávají úplně všude :pocitac: :pocitac: :pocitac: furt čtu, vše klidně 3× abych si byla jistá, i věci které kupuji denně stejné, jelikož.. naposledy jsem byla strašně vytočená když změnili recepturu u nanuku který kupujeme odmalička, nanuk vodový twister, přidali hrachovou bilkovinu :,( Jsem hrozně unavená z toho, že to všude píšou malinkatým nevýrazným písmem, protože to neřadí mezi alergeny. Dr řekla, že se to synovi v životě nezlepší, ani v dospělosti s jeho hodnotami. Stačí mu i bílkovina a začne okamžitě zvracet, kašlat zachvatovitě bez přestávky k nádechu.. nutno dodat že zatím nesnědl vyloženě pokrm, takže u nej hrozí riziko anafylaktického šoku. Doma nesmíme ani luštěniny vařit, protože mu mohou vadit i výpary z nich.
Mám z toho psychické problémy, nikde ho nenechávám ani na hlidani, protože má i to astma, potřebuje dýchnout ventolin a muže cokoliv sníst, když je to ve všem a normální člověk nepochopí..
Nebo mělo vaše dítě také šílené hodnoty a přes to, že dr říkala že se nezlepší, zlepšilo? Poslala bych hodnoty do SZ. :think: :,(
Jak to tedy zvladate Vy? :(

Velice me to mrzi a hlavu vzhuru :kytka: ja hlidam ve strave hodne ruznych faktoru as vyhybame se mnoha vecem-ne ze bychom tedy museli, ale stravu resim hodne. Nejvice pomaha si proste delat vse sam a tim budes mit 100%jistotu, ze tam nebudes mit to co nechces…u nas se lusteniny neji vubec :palec: s hlidanim uplne chapu tam je to bohuzel tezke a spolehat se na nekoho je o nervy.Zas jedine resit striktne zakazem vseho krome od vas daneho jidla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí