Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Pokud neštovice začínají, tak se to rozjede. S nimi bych ven určitě nechodila. A pokud to budou neštovice, je zbytečné chodit k lékaři. Teda pokud nepotřebuješ OČR.
Právě že nevím, jestli se to jedno o neštovice 🤷♀️. A právě bych nerada šla s ní ven, jestli to opravdu budou.. Už jsme zavřené doma přes týden a už samy chtějí jít ven, že jim to doma nebaví.. Tak bychom zítra na tu půl hodinku šli když je takhle hezky.. Ale jestli začínají neštovice nerada bych něco… Zatím se vyskytl jen tento pupinek.. 🤷♀️
@nozu ještě jsem zapomněla, jsme po nemoci, mají oba ošklivý kašel.. Poslouchala ji naposled lékař ve středu, teď to budou 3 týdny co oba brali atb.. Teď začal právě i syn dost kaslat.. Tak jen poslechnout a rovnou by se podívala i na ten pupinek, kdyby se nic neobjevilo..
Měla jsem to teď se synem stejně. Tři dny teploty, bolest hlavy, rýma, kašel. Pak den nic, další den 1 pupinek, až za tři dny víc. Nikam bych nechodila, nám trvalo týden, než se potvrdily neštovice.
@Anonymní píše:
@nozu ještě jsem zapomněla, jsme po nemoci, mají oba ošklivý kašel.. Poslouchala ji naposled lékař ve středu, teď to budou 3 týdny co oba brali atb.. Teď začal právě i syn dost kaslat.. Tak jen poslechnout a rovnou by se podívala i na ten pupinek, kdyby se nic neobjevilo..
Kašel a rýma k neštovicim patří, je to běžné
Jestli to neštovice jsou, s velkou pravděpodobností bude mít do zítra pupínků víc. A v tom případě doktorce v pondělí zavolej a nejezdi s infekčním dítětem do čekárny. Buď si vás objedná sólo nebo napíše jen očr, které si vyzvedneš.
Příspěvek upraven 24.02.24 v 12:54
Jestli to jsou nestovice, pupinky pribydou.
K lekari v zadnem pripade, vsechny tam nakazite.
Ven bych ale mimo lidi klidne sla.
Holky mám čerstvou zkušenost a fakt tři dny byl jen jeden pupinek na prste, nenapadlo by mě, že neštovice. Až 4.den mu jich pár přibylo
Moc vám děkuji. Určitě bych zavolala, nebo bych vzala babi a byla by s ní venku, ale určitě bych mezi dětmi nešla.. Tak to děkuji a to mají v sobotu Kaju a bambulacka 😣 🙈.. No, když jsme tam ve středu byly tak mi MUDr říkala, že tyhle příznaky k nestovicim určitě nejsou.. Tak uvidíme co nám ukážou další dva dny.. Právě mě štve, venku hezky a my zase doma.. Tak jsem si říkala na půl hodky na zahradu..zadne děti, jen Teda malý sourozenec, ale jsou mu 2,5 a jde od září do školky, tak mi ani vadit nebude, kdyby taky měl neštovice.. Měl by to vlastně taky za sebou 🙈
@Anonymní píše:
Moc vám děkuji. Určitě bych zavolala, nebo bych vzala babi a byla by s ní venku, ale určitě bych mezi dětmi nešla.. Tak to děkuji a to mají v sobotu Kaju a bambulacka 😣 🙈.. No, když jsme tam ve středu byly tak mi MUDr říkala, že tyhle příznaky k nestovicim určitě nejsou.. Tak uvidíme co nám ukážou další dva dny.. Právě mě štve, venku hezky a my zase doma.. Tak jsem si říkala na půl hodky na zahradu..zadne děti, jen Teda malý sourozenec, ale jsou mu 2,5 a jde od září do školky, tak mi ani vadit nebude, kdyby taky měl neštovice.. Měl by to vlastně taky za sebou 🙈
Ber to tak, ze lepsi ted nez v lete
Tech par tydnu to vydrzite a uz budete mit pokoj a nemusite se bat, ze vam nestovice treba zrusi dovolenou.
Ja bych ti mohla povidat o 7 tydnech v kuse doma se 3 detmi (5,5, 3,5 a 2 roky). Nebo o jeste horsich situacich.
Děkuji všem a bohužel i na druhou stranu super.. Máme neštovice 😣.. Za jak dlouho můžeme ven? Alespoň na půl hodinky 🙈.. Týden doma a teď.. Neštovice.. Myslim si, že je chytne i syn.. A být doma 5 týdnu 😣 😣takhle už týden byl problém je držet doma
Neporadím. Druhé dvojče to od prvního chytlo 19. den. Takze jsme doma už 4. týden. Má o hodně horší průběh než první, jsem ráda, že po 5 dnech opadly teploty. Kluci už jsou ale větší chodi do školy. První byl v pohodě, bez teplot, pár pupinku, ten by po týdnu ven, mimo kolektiv mohl. Takže uvidíš jaký bude průběh. Každý to má jinak.
@Anonymní píše:
Děkuji všem a bohužel i na druhou stranu super.. Máme neštovice 😣.. Za jak dlouho můžeme ven? Alespoň na půl hodinky 🙈.. Týden doma a teď.. Neštovice.. Myslim si, že je chytne i syn.. A být doma 5 týdnu 😣 😣takhle už týden byl problém je držet doma
Muzes kdykoliv cokoliv, jen se nevycerpat a nechodte mezi lidi.
@Lucie_Sx super, děkuji. Sice na zahradě máme písek, aby se pak nesahala se špinavými prsty na neštovice a nějaká ještě.. 😖Ale na chvíli na terasu a něco tvořit… 😇
Ahoj, vím.. Je toho tady hodně.. Ale dcera před týdnem(v neděli) lehla s teplotou, ošklivý kašel a rýma, to má do dnes, teploty už nebyly v pátek 🙏.. Než lehla, tak ve školce se vyskytly neštovice.. Dnes se jí objevil vodnaty pupinek.. Na klíční kosti, jde to špatně vyfotit, bohužel si začala na ten pupinek sahat a tak trochu té vody vyteklo.. Jinak nikde nic nemá.. Kolem pupínku je to červené.. A i prý pupinek svědí. Bohužel mi lehnul ve čtvrtek i syn, naštěstí dnes v noci poslední vyšší teplota.. Ale teď váhám, máme ještě zítřek, ale jestli mám v pondělí zajet k lékaři, už jim je lépe a tak bych chtěla už v pondělí začít zase s dětmi jít na chvilku ven a ne pořád zavřená doma 🤧, když už nejsou teploty.. Říká se, že by se s neštovicemi nemělo chodit ven… A tak než třeba pojedeme k MUDr.. Máte i svoje zkušenosti.. Snad na fotce něco půjde vidět.. Děkuji za Vaše názory ❤️