Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@smurfka píše:
bílou nevedeme..
nekupuju nic v bílé…( děti jsou čunátka, chlap bílou nenosí a já také ne ) žlutá a světlejší barvy jsou v pohodě
Aha, to je chytrý
. Já peru pračku bílé každej týden. Plus manželovi věci do práce, taky všechny bílí, takže další pračka bílé.
Bilou u nas peru extra. Jinak jsem uz postupne taky zacala smichavat a kupodivu to poznat nejde, i kdyz driv jsem rikala, ze to delat nebudu ![]()
By mě zajímalo, jak to výrobce myslel s tou 20. Nevím co bych prala na 20, pokud to není program místo máchání. Že by třeba vlnu? ![]()
@zuzikka píše:
By mě zajímalo, jak to výrobce myslel s tou 20. Nevím co bych prala na 20, pokud to není program místo máchání. Že by třeba vlnu?
Já to taky nechápu, ale když jsem vybírala pračku, byla jsem překvapená, že výrobci vypouští 30. Na pračkách je 20 a 40. ![]()
Ja peru vetsinou na 40/50C
Svetle zvlast a tmave zvlast
Jinak uplne zvlast peru rucniky a uterky na 60C,v lete k tomu hazim i ponožky
Povlečení peru zvlast
Koberecky a rohozky okolo wc a vany take zvlast
My máme pračku- 20-30-40 atd.. většinu peru na 40 pokud bílé tak 60, 30 si dávám jenom prádlo, co neni vyloženě až tak špinavé , např donesu z obchodu nové a nebo chvilkové nosení a spocení- nemyslím odér jak něco ![]()
Dobrý den jak třídíte prosím prádlo na barevné? Jaké barvy dáváte dohromady? Moc děkuji za odpověď ![]()
@Nikola.H93 periem všetky farby spolu. V prípade ak prevláda čierna alebo tmavomodrá, dám prať osobitne alebo použijem obrúsok proti zafarbeniu.
Ahoj,
sam si peru, sam si vesim ( nezehlim nic). Cili vse peru na 60 stupnu. A tridim vzdy 2 kopy : 1)Bile a 2)Ostatni (sede, cervene, modre, cerne, zelene)
Pradlo co to nevydzi vyhodim, zrovna tak jako lichy pocet ponozek, anizto moje pracka zere ponozky.
Asi jsem Ti mnoho nepomohl…
Prani Vazne nemam rad…
Tom
@Nikola.H93 Sice je to stará diskuze, ale odpovím, třeba se někomu bude hodit. Mně překvapilo, kolik lidí pere barevné dohromady. Já dělím na bílé, béžové/pískové, světle šedé/světle modré, tmavě šedé/tmavě modré, zelené, černé, hnědé, růžové, červené (toho mám opravdu málo, takže občas udělám kupičku tmavě růžovou a peru s tím), oranžové/žluté. Fialovou skoro nemám, ale prala bych podle odstínu buď se světle modrou nebo tmavě modrou.
S partnerem nosím podobné barvy, takže mi nepřijde problém takto třídit. Navíc jsem naučená takhle oddělovat od mamky a prádlo seprané mám minimálně. Hlavně máme svoje odstíny, ve kterých se cítíme nejlíp, takže nejvíc peru 4-5 barev stále dokola a to není až takový problém nasbírat. ![]()
Většinou peru na 40C, pokud je něco špinavého/zapáchajícího víc, na 60C. Psí věci, co jdou cítit psem, na 60-90c
bílou nevedeme..

nekupuju nic v bílé…( děti jsou čunátka, chlap bílou nenosí a já také ne ) žlutá a světlejší barvy jsou v pohodě