Jak třídíte prádlo do pračky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
smurfka
30.1.19 12:46
@Bohdanka2 píše:
Bílá se nezapere od tmavých barev?

bílou nevedeme.. :mrgreen:
nekupuju nic v bílé…( děti jsou čunátka, chlap bílou nenosí a já také ne ) žlutá a světlejší barvy jsou v pohodě :nevim:

• Citovat
  • Upravit
221
30.1.19 13:01
@smurfka píše:
bílou nevedeme.. :mrgreen:
nekupuju nic v bílé…( děti jsou čunátka, chlap bílou nenosí a já také ne ) žlutá a světlejší barvy jsou v pohodě :nevim:

Aha, to je chytrý :lol: . Já peru pračku bílé každej týden. Plus manželovi věci do práce, taky všechny bílí, takže další pračka bílé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
30.1.19 15:05

Bilou u nas peru extra. Jinak jsem uz postupne taky zacala smichavat a kupodivu to poznat nejde, i kdyz driv jsem rikala, ze to delat nebudu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
30.1.19 16:39

Na 20 neperu ani krajkové záclony.

• Citovat
  • Upravit
1779
30.1.19 17:35

By mě zajímalo, jak to výrobce myslel s tou 20. Nevím co bych prala na 20, pokud to není program místo máchání. Že by třeba vlnu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
30.1.19 19:08
@zuzikka píše:
By mě zajímalo, jak to výrobce myslel s tou 20. Nevím co bych prala na 20, pokud to není program místo máchání. Že by třeba vlnu? :think:

Já to taky nechápu, ale když jsem vybírala pračku, byla jsem překvapená, že výrobci vypouští 30. Na pračkách je 20 a 40. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22890
31.1.19 10:49

Ja peru vetsinou na 40/50C
Svetle zvlast a tmave zvlast
Jinak uplne zvlast peru rucniky a uterky na 60C,v lete k tomu hazim i ponožky
Povlečení peru zvlast
Koberecky a rohozky okolo wc a vany take zvlast

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
31.1.19 10:56

My máme pračku- 20-30-40 atd.. většinu peru na 40 pokud bílé tak 60, 30 si dávám jenom prádlo, co neni vyloženě až tak špinavé , např donesu z obchodu nové a nebo chvilkové nosení a spocení- nemyslím odér jak něco :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
13.9.19 11:11

Dobrý den jak třídíte prosím prádlo na barevné? Jaké barvy dáváte dohromady? Moc děkuji za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5777
14.9.19 10:39

@Nikola.H93 periem všetky farby spolu. V prípade ak prevláda čierna alebo tmavomodrá, dám prať osobitne alebo použijem obrúsok proti zafarbeniu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
391
12.3.21 02:11

Ahoj,
sam si peru, sam si vesim ( nezehlim nic). Cili vse peru na 60 stupnu. A tridim vzdy 2 kopy : 1)Bile a 2)Ostatni (sede, cervene, modre, cerne, zelene)
Pradlo co to nevydzi vyhodim, zrovna tak jako lichy pocet ponozek, anizto moje pracka zere ponozky.
Asi jsem Ti mnoho nepomohl…
Prani Vazne nemam rad…

Tom

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.24 10:13

@Nikola.H93 Sice je to stará diskuze, ale odpovím, třeba se někomu bude hodit. Mně překvapilo, kolik lidí pere barevné dohromady. Já dělím na bílé, béžové/pískové, světle šedé/světle modré, tmavě šedé/tmavě modré, zelené, černé, hnědé, růžové, červené (toho mám opravdu málo, takže občas udělám kupičku tmavě růžovou a peru s tím), oranžové/žluté. Fialovou skoro nemám, ale prala bych podle odstínu buď se světle modrou nebo tmavě modrou.
S partnerem nosím podobné barvy, takže mi nepřijde problém takto třídit. Navíc jsem naučená takhle oddělovat od mamky a prádlo seprané mám minimálně. Hlavně máme svoje odstíny, ve kterých se cítíme nejlíp, takže nejvíc peru 4-5 barev stále dokola a to není až takový problém nasbírat. :D
Většinou peru na 40C, pokud je něco špinavého/zapáchajícího víc, na 60C. Psí věci, co jdou cítit psem, na 60-90c

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný