Jak třídíte prádlo do pračky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
221
26.1.19 19:41

A dáváte do pračky i ubrousky proti obarvení? Já si nedovedu představit že bych třídila jenom na světlé a tmavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
26.1.19 20:42
@Bohdanka2 píše:
A dáváte do pračky i ubrousky proti obarvení? Já si nedovedu představit že bych třídila jenom na světlé a tmavé.

Nedavam, a tridim jen svetly x tmavy a povleceni. Nekdy zvlast rucniky, kdyz jich mám vic. Zatim se mi nic neobarvilo. Jen si davam bacha u novejch veci, kdyby nahodou poustely barvu, peru je prvne v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
26.1.19 20:42
@terinka4444 píše:
já třídím bílé, světlé, růžové, pak mix červená, fialová a tyhle odstíny a pak tmavé, to je hnědá, tmavě modrá, černá. Ručníky zvlášť na 90 a ložní taky zvlášť opět podle barvy. A dávám pozor i na složení prádla, takž k šatičkám nedám mikinu, aby je případně nepoškodil zip. Funkční prádlo a dresy peru úplně zvlášť bez aviváže v jiném prostředku.

Já mám teda strach prát ručníky na 90. Holky mají osušky hodně barevný (Sofie, Mickey mouse atd). Aby ty barvy nevybledly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
dagmarkaa
26.1.19 20:49

Ručníky, utěrky, povlečení, pyžama, noční košile, ubrusy, spodní prádlo na 60, trička, mikiny, šaty, sukně, tepláky na 40 nebo 30 podle cedulky.

Třídím bílé, světlé, barevné (červená, fialová…), tmavé (tmavě modrá, černá), případně černé.

• Citovat
  • Upravit
1454
26.1.19 21:01
@Azeretereza píše:
Nedavam, a tridim jen svetly x tmavy a povleceni. Nekdy zvlast rucniky, kdyz jich mám vic. Zatim se mi nic neobarvilo. Jen si davam bacha u novejch veci, kdyby nahodou poustely barvu, peru je prvne v ruce.

Taky tak - světlé, tmavé, ložní. Když se to náhodou sejde, tak zvlášť sportovní (dresy, spodní termo trika a pod) - vyhovuje mi to kvůli sušičce. Ubrousky nepoužívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
29.1.19 20:44
@Lama Lama píše:
Nijak. Všechno naráz na 40 na bavlnu

Ja taky :oops: jinak nenaplnim pracku tim co zrovna potrebuji vyprat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
143
29.1.19 20:52

Teda projela jsem tu odpovědi a zjistila, že nikde neperete na 20? :think: Já peru trička, legíny, rifle, svetry…apod na 20 a třídím na černé, barevné a odstíny červené.
Spodní prádlo a ponožku už samozřejmě na 40 a bílé prádlo taktéž.
Ručníky na 60 a utěrky na 90.
Navíc mám pračku, která 30 stupňů ani nemá 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
30.1.19 07:51
@zimniden píše:
Teda projela jsem tu odpovědi a zjistila, že nikde neperete na 20? :think: Já peru trička, legíny, rifle, svetry…apod na 20 a třídím na černé, barevné a odstíny červené.
Navíc mám pračku, která 30 stupňů ani nemá 8o

To bych asi nedala, vyprat zpocené tričko na 20 8o Dle mého, se při takto nízké teplotě špína spíše zapere, než vypere a můžu mít sebelepší prášek/gel :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
30.1.19 11:40
@mokuty píše:
Ja taky :oops: jinak nenaplnim pracku tim co zrovna potrebuji vyprat :nevim:

My sme 4 a prádlo třídím. Třeba ted peru světlé odstíny červené (růžové, fialové, oranzové) a za chvilku dám do pračky tmavé odstníny těchto barev.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5178
30.1.19 12:24
@zimniden píše:

A ty by ses myla ve vodě jen 20st? Je to v podstatě studená voda, prádlo nevypereš, trpí, a trpí i pračka z usazování pracího prostředku apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
30.1.19 12:31

jsme dva dospělý dvě malé děti..
házím všechno dohromady na 40stupnů

• Citovat
  • Upravit
221
30.1.19 12:36
@smurfka píše:
jsme dva dospělý dvě malé děti..
házím všechno dohromady na 40stupnů

Bílá se nezapere od tmavých barev?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
30.1.19 12:36

já peru všechno na 40 na bavlnu.
Třídím světlejší a tmavší a černé (máme hodně černého oblečení).
Většinou, když naplním pračku, se snažím prát extra chlapovo oblečení ke zvířatům, páč to tak smrdí, že mám pocit, že se tím i v tý pračce osmrdí všechno oblečení :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
30.1.19 12:38

@zimniden na dvacet bych tak možná vymáchala opocený neušpiněný moirový trička /a to už bych je spíš jen přemáchla v umyvadle/ :mrgreen:
Dyť i do sprchy máš vodu teplejší. Dvacet je prostě studená voda, v tom podle mě nevypereš nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85356
30.1.19 12:40
@zimniden píše:

Proc bych mela prat na 20, kdyz je to v podstate studena voda. Ani ty prasky myslim nemaji uvedenou teplotu prani 20 stupnu a nerozpusti se.

Peru na 40 vetsinou a rucniky a podobne na 60.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný