Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Bílé/světle, tmave/černé, odstíny červené, ručníky/osusky/ložní pradlo
Ja tridim svetle, tmave a barevne a podle toho, jestli tam mam tricka s potiskem, tak peru na 40, kdyz ne, peru na 60. Kdyz tam je nejaky umely material, dam 50. Kdyz ma dcera beco pokecane, tak predmydlim v ruce a hodim do pracky.
Tmavé = tm. modrá + černá, popř. jen černé. Bílé zvlášť, barevné, ručníky, ložní prádlo, manželovo pracovní. Když mám více barevného, peru dle podobnosti barev.
Černé, bílé, červené (růžové, fialové, oranžové, hnědé), modro zelené, kapesníky a utěrky.
Bílé, černé, barevné, dětské světlé, dětské tmavé,… To všechno na 40.
Ručníky, povlečení, předložky…na 60.
A sportovní oblečení peru na 30.
A když jsem ještě bydlela s rodiči, tak jsem ještě to barevné třídila na modrozelené, červenofialovorůžové a šedožluté… Bylo nás tam dost, tak jsem mohla takhle třídit. Teď jsme řadit, když uděláme týdně jednu barevnou pračku…
Jinak spodní prádlo peru s várkou oblečení příslušné barvy…
Ja taky tridim, tmave, bile, barevne, rucniky atd, ale nevim co delam blbe ..bile pradlo postupne sedne…moje mamka rika, ze davkuju spatne prasek/gel. Takze se bile vyhybam jak cert krizi. Jestli me muzete poucit tak budu nadsena
na pracce mam moznost, 30, 40, 60 a 90 a pak vsemozny pericka, vlnu atd. Dekuju, dobra diskuze ![]()
Bílé,tmavé a někdy barevné..ale vím že nic nebarvi na 40
ručníky,spodní prádlo,kapesníky,uterky na 60
lozni prádlo na 90 a taky pleny na 90 ![]()
@Bohdanka2 píše:
Podle čeho třídíte prádlo? Světlé a tmavé? Podle barev, materiálu,…? A na kolik co perete? A perete spodní prádlo zvlášt´?Příspěvek upraven 26.01.19 v 13:06
Cervene, ruzove, modrozelene, bezova, dziny, tmave mikiny, bundy samostatne, seda, seda do susicky, cerna, cerna do sus., bila, bila do sus., povleceni, prosteradla samostatne, rucniky, psi veci, kuchynske hadry, hadry na podlahu
Dělám hromádky:
Běžné oblečení peru většinou na 40 a protože jsme rodina atopiků, tak mám program s dvojitým mácháním (aby se z toho opravdu dostal všechen prášek). Ručníky apod. peru na 60, svetry a ruční praní na 30.
tmave/svetle/manzelovo pracovni/lozni, peru na 40 nebo 60 dle ušpinění.
Bílé, barevné světlé, barevné tmavé (šedá, zelená, modrá) - to peru na 40, tmavé, ručníky, ložní - 60 a potom svetříky - 30. V poslední době používám při praní ubrousky, co zabrání nechtěnému obarvení prádla a to si dovolím dát k sobě i barvy, které bych k sobě dřív nedala.
Všechno oblečení dohromady na 30. Ručníky, povlečení, uterky…na 60.
Jinak peru bezne veci na 40, veci co jdou do susicky - vetsinou spodni pradlo, cast tricek apod. peru na 60, zvireci a uklizeci hadry 60 - 90 a po kazde spinave (uklizeci, zvireci veci) beru pracku na 95 stupnu, obcas s pridanim kyseliny citronove
Dříve jsem třídila tmavé, světlé. Teď všechno dohromady na čtyřicet (podprsenky a hezké kalhotky peru v síťce na prádlo).