Jak u vás proběhl Štědrý den?

4155
24.12.09 21:28

Jak u vás proběhl Štědrý den?

Tak mě napadlo, jak u vás probíhá Štědrý den a přípava na večer?
Anežka konečně usnula, tak se s vámi podělím o náš Štědrý den:
7:00 - vstáváme do zamlženého dne, moc se nám nechce, ale povinnosti volají, Anežka se peleší v posteli do půl osmé
8:00 - na zlaté prasátko nevěříme, snídáme. Anežka se zvlášť „snaží“, jogurt má i ve vlasech, chleba je víc po zemi a než v puse. Už se těší na zdobení stromku a spěchá, proto ten svinčík. 2× se polije čajem se slovy: „maminko, to SE vypere“ Taky mám pana SE :lol:
9:10 - nosíme z komory ozdoby na stromeček. „Opatrně Anežko, aby se nerozbily, jsou ze skla.“ „No joooo, mamííí.“ Žuch, bum, bác… „Mamíííííííí!!!“ Naštěstí zůstaly střepy v krabici, a Áňa je bez úhony.
9:20 - nastává nejhorší práce, dostat stromek do stojanu. Smrček píchá jako ďas, sprostá slůvka se derou na jazyk, naštěstí se ven dostalo jen pár „do prkýnek“. Áňa stojí v uctivé vzdálenosti a moudře mi radí „mami, pozor, píchá to“ :zed:
9:45 - strom usazen do stojanu, uff
9:50 - vysvětluji Anežce, že já budu věšet ozdoby a ona perníčky. Anežce se nafukuje pusa, ona chtěla věšet ty skleněné.
10:05 - pusa se vyfoukla a Anežka začíná zápasit s mašličkama na perníčcích a navlékat na větvičky. Protože to píchá, přijde s nápadem. Přináší si z kuchyně chňapky a snaží se pracovat v nich.
10:25 - Áňa vzdává boj s perníčky a chňapkami a začne mi jen podávat. Teď už to jde rychleji.
10:50 - všechny ozdoby a perníčky a svíčky jsou na stromku a já zjišťuji, že máme buď moc velký stromek, nebo málo ozdob 8-o , ale co se dá dělat
10:55 - zjištuji proč je na stromku tak málo perníčků, Anežka má pusu celou odrobečkovanou. „Ty jsi jedla perníčky?“ „Jo, asi milion, mám nacpanej pupík.“ Oběd nemá cenu ani chystat.
11:10 - stromek na místě, okolí uklizeno, volám kamarádce, že už můžou přijít
11:20 - kamarádky syn, čtyřletý Pavlík, okoukne náš stromek a usedavě se rozbrečí. „Mamíííí tady už měli Ježíška, beeeeeee. Ona na nás zapoměl, beeeeeeee.“ U nich nosí stromek Ježíšek až s dárky.
12:30 - Áňa začíná tuhnout a klíží se ji oči, je čas na spaní. „Nééééé, mamíííí, já nechci spinkat. Koukej jaký mám veliký oči.“ Koulí na mě očima, až ji lezou oči z důlků. Usíná okamžitě po uložení do postele.
13:00 - mám uchystanou večeři, a dávám si v klidu kafe a ochutnávám štrůdl. Výbornej…
13:30 - Anežka svačí štrůdl a poctivě vybírá rozinky a s opovržením je odkládá na kraj talířku. Každých pět minut se ptá, kdy už budou dárečky.
14:00 - odcházíme ven, projít se a stavit se u babičky s dárečkama. Áňa mrmlá, že už chce dárky.
16:00 - přicházíme od babičky, neseme nějaké dárečky, dáváme je pod stromeček a přidáváme ty naše. Od této chvile je s Anežkou k nevydržení. Už, už, už … dárečky lákají…
16:10 - dáváme klobásy do trouby, nabíráme salát, chystáme slavnostní stůl. Nevadí, že ho stihne Áňa 3× polít… „Maminko, už to bude?“ lítá vzduchem každou půl minutu. Napětí by se dalo krájet. Zkouším zpívání, zabírá to, zpíváme spolu i každá zvlášť a dostávám jeden před-dárek. „Mami, umím novu básničku, poslouchej:Anka skáče z vozu, natrhne si kozu. Hihihi hahaha hohoho…“ Děda ji naučil něco opravdu užitečného :roll:
16:30 - pouštím koledy a usedáme k večeři. Mám pocit, že Anežka ani nekouše a rovnou polyká 8-o . „Maminko spěchej, já už potřebuju dárečky.“ Trošku ji pozlobím, a ještě jdu umýt nádobí.
17:00 - přichází ta velká chvíle, jdeme ke stromečku. Anežka poprvé vidí stromeček svítit, ostatní světla jsou zhasnutá. Drží mě zaruku tak, že mám pocit, že mi ji rozmačká Nejvíc ji uchvátí prskavka…Veselé Vánoce…
17:10 - vánoční nálada je fuč, vzduchem lítají papíry, mašle, obaly… Na posteli se začínajá vršit hračky, oblečení, kosmetika, knížky… Je toho tolik, že Áňa neví, co dřív, každou věc rozbalí, prohlíží si ji, ukazuje mi ji, odloží ji na postel a bere další balíček. Když nahmátne nějaký co je pro mě, nechám ji ho rozbalit, ona to vyhodnotí, jestli je pro ni nebo pro mě. Dává mi vše kromě kosmetického balíčku „jééé já se budu malovat jako tyyy“ a balíček mizí pod kupou hraček :lol:
18:00 - dárky jsou rozbalené, papíry a mašle uklizené, a konečně si pořádně společně prohlížíme nadílku kus po kuse
19:00 - Anežka usíná totálně grogy v posteli se všema novejma hračkama. Skoro ji tam není vidět. Dobrou noc a krásné sny.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
388
25.12.09 13:30

Murko - krááása!!

U nás od rána jen ajen shon. Manžel první den doma,jinak pořád do večera v práci.

8.15 - vstáváme. Jája zavelela „dolů“ tak se jde dolů. Budíme naše teenagery, aby se zlidštili a jeden k babí.
10.00 - odjíždíme, trochu jim to trvalo
10.30 - znovu odjíždíme - vraceli jsme se pro zapomenuté dárky!!!
13.30 odjezd od babí , přejezd ke kamarádovi mého muže, kde chlapi připojují bojler(na Štědrý den je to nej..).Já mezitím zvládám dva panáky s jeho přítelkyní.
15.15 - jsme doma, pustíme si pohádky, malá trochu pospává, velcí jsou u sebe a netujou
17.00 - večeře, malá nechce jít, chce dárky, trápíme jí než dojíme a pak chvilku než přichystáme dárečky.
17.45 - 19.00 - lítají papíry, všichni dělají och a ech. Malá je kouzelná, neví s čím si hrát dřív a všechno se jí líbí. My s manželem sedíme na gauči a kocháme se podívanou na ty naše šťastné ksichtíky.
20.15 - velcí zalezlí v pokojích a na Facebooku si sdělují s kámošema co kdo dostal a už je do noci nevidíme. Malá usnula uprostřed dárků v objetí s medvídkem Pú. Dáme jí do postýlky obloženou hračkama.

Pak už jen funíme u telky a popíjíme kávičku a vínko. Letos se to u nás zase povedlo!!
Jo mě udělala největší radost myčka a tý mojí lásce montérky od firmy Bosch(těm chlapům fakt stačí ke štěstí málo)!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
25.12.09 16:10

koukám, že rozbalování dárků je všude stejné :-D

dnes jsem rozsvítila stromeček a přilítla Anežka: „Jééééééžíííííšeeeeeek jdeeeee“ :lol: :lol:

my jsme si letos užívali vánoce samy dvě, nejdřív jsem se toho bála, ale bylo to super, krásně sme si to užily

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30628
25.12.09 18:16

Ahoj, u nás to byly první Vánoce bez chlapa, ale bylo to krásné, díky mým synům a taky Ledňačkám, obojí se postarali o to, že první vánoce mojí dcery byly moc a moc vyvedené.

Kluci nakoupili potraviny, abych nemusela s malou do těch příšerných front, starší syn udělal salát, obalil maso…pangase, kuřecí prsa a krkovičku, spolu nazdobili stromeček (23.12.).

Malá byla celý den hodná, večeřeli jsme po 17 hodině, a pak jen rozbalovali dárky, vykládali, hráli si s Vikčou a to ji tak zmohlo, že hned po 20 hodině bez protestů usnula. Syn uvařil kávu a koukali jsme na Popelku, moji nejoblíbenější pohádku.

A dneska pohoda pokračuje, Vašek s nevěstou vzali Vikču na vycházku, já jsem trochu poklidila a teď v kuchyni flambuje ovoce…

Přeji úspěšný vstup do roku 2010 :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová