Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dostala jsem od sousedky zelí, které jí zbylo, když dělalal halušky, je ho hodně. Já bych halušky chtěla dělat o víkendu, vydrží uvařené zelí v lednici, je už ze včerejška nebo raději zamrazit? A je vhodné vůbec zelí zamrazit? Děkuji
@carola
jednou jsem zelí zamrazila a nebylo pak vůbec dobrý. A po vitamínech ani stopy. Já bych ho snědla jen tak hned
a v sobotu si ho udělala znova čerstvé…
Zelí rozhodně nemrazit. Je pak fakt hnusný.
Nejlíp spotřebovat a pak zase udělat čerstvý.
@stazinka09 píše:
@carola
jednou jsem zelí zamrazila a nebylo pak vůbec dobrý. A po vitamínech ani stopy. Já bych ho snědla jen tak hneda v sobotu si ho udělala znova čerstvé…
Děkuju Stazinko, chtěla jsem ušetřit čas, pořád vše ve fofru, já ho právě nikdy nezamražovala, tak jsem ráda, že to vím. Děkuju.
@Milli píše:
Zelí rozhodně nemrazit. Je pak fakt hnusný.
Nejlíp spotřebovat a pak zase udělat čerstvý.
Dubrá, děkuju, kašlu tedy na to.
@carola píše:
Děkuju Stazinko, chtěla jsem ušetřit čas, pořád vše ve fofru, já ho právě nikdy nezamražovala, tak jsem ráda, že to vím. Děkuju.
Za málo
. Moc dobrý je zapéct zelí s těstovinama jen tak nebo do toho dávám uzený tofu, moje mamka ta přihazuje klobásku. Je to fakt dobrý a rychlý, jenom to na pohled není líbivý, ale všem chutná. To děláme když nám zbude zelí, je to tedy výborný i z kysaného zelí to je ještě lepší
. v podstatě jen uvaříš těstoviny, smícháš a hodíš do trouby…
@stazinka09 píše:
Za málo. Moc dobrý je zapéct zelí s těstovinama jen tak nebo do toho dávám uzený tofu, moje mamka ta přihazuje klobásku. Je to fakt dobrý a rychlý, jenom to na pohled není líbivý, ale všem chutná. To děláme když nám zbude zelí, je to tedy výborný i z kysaného zelí to je ještě lepší
![]()
. v podstatě jen uvaříš těstoviny, smícháš a hodíš do trouby…
Stazinko, děkuju, super, tenhle recept neznám, já strašně nerada něco vyhazuju, tak to zkusím, děkuju moc.
No napadlo mě, že ho můžeš strčit do sklenic a chytit jenom na víčko, mělo by vydržet
já takhle uchovávám třeba jablka na štrůdl - jablka nastrouhám - nic nepřidávám- nacpu do sklenic a,,chytím na víčko" vydrží do Vánoc v pohodě. ![]()
@Alčák1
co to je přesně „chytit na víčko“? Vůbec nevím, co si představit, asi nejsem zas taková hospodyňka
a my všechno sníme hned. No jablka někdy zbydou… tam by se to hodilo.
No nacpeš to do tý sklenice, zavíčkuješ /dělám v troubě nespotřebuješ tolik energie a vejde se víc sklenic, dělám tak i okurky jsou pak krásně křupavý a ne ty rozbředliny…/ do pekáče dám utěrku, naliju na to vodu cca minimálně 3cm hodím do trouby, když je voda vařicí, naskládám sklenice a nechám cca 15-20 minut v troubě tu utěrku tam dávám - je to opatření proti prasknutí sklenice. Pak plech se sklenicemi vytáhnu, otočím dnem vzhůru a nechám vychladnout. Většinou jde slyšet, jak ty víčka jakoby křupou v tý troubě - to je na víčko
Můžeš i klasicky vařit v hrnci, taky ty víčka křupou.
@Alčák1
díky moc za polopatické vysvětlení.
To mám ráda, žádné „no od oka a to poznáš“
Na jablka možná využiju.