Jak uchovat zelí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8036
27.11.12 10:50

jak uchovat zelí

Dostala jsem od sousedky zelí, které jí zbylo, když dělalal halušky, je ho hodně. Já bych halušky chtěla dělat o víkendu, vydrží uvařené zelí v lednici, je už ze včerejška nebo raději zamrazit? A je vhodné vůbec zelí zamrazit? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
979
27.11.12 10:59

Zamrazene zeli je potom jak blato:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
27.11.12 11:02

@carola
jednou jsem zelí zamrazila a nebylo pak vůbec dobrý. A po vitamínech ani stopy. Já bych ho snědla jen tak hned :lol: a v sobotu si ho udělala znova čerstvé…

• Citovat
  • Upravit
14079
27.11.12 11:05

Zelí rozhodně nemrazit. Je pak fakt hnusný.
Nejlíp spotřebovat a pak zase udělat čerstvý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8036
27.11.12 11:05
@stazinka09 píše:
@carola
jednou jsem zelí zamrazila a nebylo pak vůbec dobrý. A po vitamínech ani stopy. Já bych ho snědla jen tak hned :lol: a v sobotu si ho udělala znova čerstvé…

Děkuju Stazinko, chtěla jsem ušetřit čas, pořád vše ve fofru, já ho právě nikdy nezamražovala, tak jsem ráda, že to vím. Děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8036
27.11.12 11:06
@Milli píše:
Zelí rozhodně nemrazit. Je pak fakt hnusný.
Nejlíp spotřebovat a pak zase udělat čerstvý.

Dubrá, děkuju, kašlu tedy na to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
27.11.12 11:09
@carola píše:
Děkuju Stazinko, chtěla jsem ušetřit čas, pořád vše ve fofru, já ho právě nikdy nezamražovala, tak jsem ráda, že to vím. Děkuju.

Za málo :lol:. Moc dobrý je zapéct zelí s těstovinama jen tak nebo do toho dávám uzený tofu, moje mamka ta přihazuje klobásku. Je to fakt dobrý a rychlý, jenom to na pohled není líbivý, ale všem chutná. To děláme když nám zbude zelí, je to tedy výborný i z kysaného zelí to je ještě lepší :srdce: :srdce:. v podstatě jen uvaříš těstoviny, smícháš a hodíš do trouby…

• Citovat
  • Upravit
8036
27.11.12 11:13
@stazinka09 píše:
Za málo :lol:. Moc dobrý je zapéct zelí s těstovinama jen tak nebo do toho dávám uzený tofu, moje mamka ta přihazuje klobásku. Je to fakt dobrý a rychlý, jenom to na pohled není líbivý, ale všem chutná. To děláme když nám zbude zelí, je to tedy výborný i z kysaného zelí to je ještě lepší :srdce: :srdce:. v podstatě jen uvaříš těstoviny, smícháš a hodíš do trouby…

Stazinko, děkuju, super, tenhle recept neznám, já strašně nerada něco vyhazuju, tak to zkusím, děkuju moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2752
27.11.12 12:01

No napadlo mě, že ho můžeš strčit do sklenic a chytit jenom na víčko, mělo by vydržet :mavam: :mavam: :mavam: já takhle uchovávám třeba jablka na štrůdl - jablka nastrouhám - nic nepřidávám- nacpu do sklenic a,,chytím na víčko" vydrží do Vánoc v pohodě. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
27.11.12 12:09

@Alčák1
co to je přesně „chytit na víčko“? Vůbec nevím, co si představit, asi nejsem zas taková hospodyňka :oops: a my všechno sníme hned. No jablka někdy zbydou… tam by se to hodilo.

• Citovat
  • Upravit
2752
27.11.12 12:16

No nacpeš to do tý sklenice, zavíčkuješ /dělám v troubě nespotřebuješ tolik energie a vejde se víc sklenic, dělám tak i okurky jsou pak krásně křupavý a ne ty rozbředliny…/ do pekáče dám utěrku, naliju na to vodu cca minimálně 3cm hodím do trouby, když je voda vařicí, naskládám sklenice a nechám cca 15-20 minut v troubě tu utěrku tam dávám - je to opatření proti prasknutí sklenice. Pak plech se sklenicemi vytáhnu, otočím dnem vzhůru a nechám vychladnout. Většinou jde slyšet, jak ty víčka jakoby křupou v tý troubě - to je na víčko :lol: :mavam: Můžeš i klasicky vařit v hrnci, taky ty víčka křupou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
27.11.12 12:20

@Alčák1
díky moc za polopatické vysvětlení. :lol: :mavam: To mám ráda, žádné „no od oka a to poznáš“
Na jablka možná využiju.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný