Jak uchováváte kuřecí maso?

1078
12.5.06 11:48

Jak uchováváte kuřecí maso?

Ahojky,

jak uchováváte kuřecí maso? Já většinou koupím chlazené(kuřecí prsa), tentýž den jej nakrájím na menší kousky, každý kousek dám do čistého sáčku a dám do mražáku. Vždycky, když ji dělám kuřecí maso, tak vytáhnu jeden kousek a dám ho vařit. Dělám něco špatně? Malé totiž našli nějakou cantebakterii(omlouvám se, nevím jak se to píše) a na hygieně mi řekli, že je to z kuřecího masa a že jak to dělám já, tak je to špatně. mám spíše každý den koupit čerstvé. A jak to mám asi udělat, to mi neřekli.

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2144
12.5.06 11:57

Ivulko, nevidím na tom nic špatného, dělám to stejně. Jen před nakrájením to maso pořádně omyju, to ty nepíšeš, ale asi to taky děláš, že :wink: Kupujeme veliká balení v Makru a děláme to tak několik let a nikdy nikomu nic nebylo, tak nevím. :oops:

Držím palce, ať je malá brzo zdravá :lol:

Sarah

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
12.5.06 11:58

no ivulko, podobně to dělám s hovězím. Jiné totiž pro syna nepoužívám…prpotože kuřecí bio u nás není a domácí nemáme.
Ale jo, děláš to dobře. I když je na druhou stranu fakt, že když něco koupíš v obchoďáku, tak nemusíš tušit, jestli to náhopdou nebylo mražené a nejsou jen proměněné cedulky.
Párkrát jsme takhle koupili báječně páchnoucí řízky…kuřecí…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
12.5.06 12:01

Ivulko, děláme to naprosto stejně :) jen kupujeme kuře celé a to porcujeme (brouček je zatím v bříšku a sami s manžou celé kuře nesníme - teda - snědli bysme, ale tolik masa opravdu zapotřebí není), příjde mi to nejlepší způsob… taky nejlevnější… Zmražené kuře nenaporcuješ…
Problém je, že to opravdu není úplně „košer“ - chlazené kuřata podle mě nejsou určené k uchovávání v mražáku…
možná by bylo řešení kupovat opravdu čerstvá kuřata a co nejdřív naporcovat a zmrazit - pak v mrazáku uchovávat co nejkratší dobu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
12.5.06 12:02

Ahojky,

tak abych tě uklidnila tak já to dělám stejně jako ty a abych řekla pravdu, tak netuším jestli je to správně nebo ne. Každopádně denně kupovat jedno kuřecí prso mi přijde dost časově náročné. Jinak dřív jsem si taky to kuřecí nebo i jiné maso uvařila, rozmixovala a pak zamrazila do tvořítka na led. A pak už jsem si jen vyndala kostiček kolik jsem potřebovala, rozmrazila a přidala do jídla.

Terka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
12.5.06 12:05

jj

Dělám to taky tak.. koupím maso, rozdělím, nasáčkuju a dám zmrazit. Nemyslím, že by chyba byla na tvojí straně, ale souhlasím s názorem, že u masa z obchoďáku člověk nikdy neví… mohlo být xkrát zmrazené :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
12.5.06 12:18

Dělám to stzejně, jen s krůtím, kuřecí nekupujeme. Jen místo do sáčků krájím ta prsa na takové kostky 2×2 cm a ty dávám do formiček na led a to celé balím do pytlíky. Pak vždy jednu kostku vyloupnu. Malému dávám maso ted tak 3-4× týdně, takže se to celkem rychle spotřebuje, dříve jsem dávala jen 1-2× týdně, tak jsem časem, když už to bylo na mrazáku třeba měsíc, ty kostky použila na jídlo pro nás, a malému nakrájela z čerstvých prsou. Nic mu nikdy nebylo…
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
379
12.5.06 12:23

ahoj Ivulko,

male asi nasli campylobakterii,ne?:-)ta je z kureciho masa,ale spatne tepelne upraveneho.musis spis hlidat,aby maso bylo dobre uvarene.tim,ze to koupis chlazene a pak zamrazis,nedelas nic spatne.mozna teoreticky cestou domu v teple se ty bakterie pomnozi,ale tepelnou upravou je zabijes.

ja taky zamrazuju chlazene maso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
12.5.06 12:35

Ahoj, asi to byl campylobacter. Z drůbeže hrozí ještě salmonela. Dělám to stejně: omyju, nakrájím, po porcích zamrazím. Před úpravou se má rychle rozmrazit a potom cca 20 minut vařit. Pozor na nedokonale rozmrazené maso, kdy okraje se vaří, ale teplota uvnitř masa je nízká a bakterie se tudíž nezničí. L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
12.5.06 12:58

Ahoj také musíš používat jiné prkýnko než na ostatní věci (na zeleninu, salámy a tak) tchýně pracuje na hygieně tak mi to říkala. Maso musíš také umýt, pořádně tepelně zpracovat a umít si ruce. Malá si mohla líznout někde syrového,ale neboj určitě bude brzy zdravá!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
12.5.06 13:50

Ahojky,
s tím masem to dělám stejně jako ty. Nakupujem vždycky ve velkém v makru a pak to napytlikuju a zamrazím.
Ten campylobakter jsme měli vloni v létě, docela dlouho trvalo, než se toho Jířa zbavil :( . Na hygieně nám říkali, že to je ze špatně tepelně zpracovaného kuřete a že se má používat prkýnko zvlášť na syrové maso a na ostatní věci. Nejlepší jsou prý sklokeramická prkýnka, na dřevěným prkýnku ten bacil může přežít až 3 dny při pokojový teplotě.
O mražení masa nám tenkrát nic neříkali,tak to je asi v pohodě.
Přeju brzké uzdravení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107
12.5.06 16:15

Ahoj,
tak já maso nejdřív uvařím a pak teprve zamrazím.Ráno si ho pak vždycky vyndám a nechám v lednici rozmrazit a pak ho jen přihodím už k hotové zelenině a ještě ho nechám chvíly přejít varem.
Tak doufám,že to nedělám špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
12.5.06 16:24

ahojky,

opravdu je to campylobacter. Díky za upřesnění. Tak jsem ráda, že to nedělám špatně, ale asi bude zrada v tom prkýnku, kde maso krájíma potom mačkám i uvařenou zeleninu. To mi právě už řekla i naše doktorka. Já jen, že z hygieny volali manželovi a ten tady vyšiluje, že snad by chtěla dokonce, abychom dali nové omítky a chodili kolem malé i s rouškou. Je to šílenec.
Díky moc

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
203
12.5.06 18:53

Ahoj Ivulko,

tak to jsme na tom stejně. My tu bakterii máme taky a drží se nás jako klíště. Máme to už měsíc. Teda já a Simča. Taky nám řekli, že je to z masa, ale vůbec netuším jak, protože to vždycky moc moc vařím, jedině, že by z toho prkýnka, nevim. Každopádně přeju, ať jste brzo zdraví. Nám už dali antibiotika, tak uvidíme v pondělí na výtěrech.

Orpet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect