SOS kašel - máte zkušenost?

287
11.5.06 20:33

SOS kašel - máte zkušenost?

Ahoj holčiny,

řeším teď kašel, který má Terezka už víc jak týden. Do dnešního dne byla bez teplot, měla na spaní sinecod a přes den kapky kašlavky, které nám v lékárně na předpis namíchali.
Včera jsem byla u dr. protože nenastala změna k lepšímu ani k horšímu, tak aby se na Terdu koukla. Dostali jsme Spiropent a Sumetrolim. Ráno jsem to obobjí dala poprvé, protože to máme brát po dvanácti hodinách.
Po poledním spánku se Terezka hodně rozkašlala a viditelně se jí přitížilo. Má dokonce teplotu. Nevím, jestli tyto léky všechno spustili a konečně se hleny uvolnilo a jak to jde ven, tak má i teplotu, nevim… máte někdo s těmito léky zkušenost, můžou tak působit?

Napadlo mě použít cibulový čaj - prý zaručený lék na kašel. Ale nevím, jestli tak malému prckovi můžu něco takového dát. Dost trpíme na prdíky a připředstavě výluhu z nadýmavé cibule se lehce obávám bolavého bříška.

A nevíte náhodou, jestli je vhodné ten čajík podávat před spaním? Myslím tím, jestli jí to bude nutit do kašle, nebo zda spíš zklidňuje.

to sem to zas vysypala :D
Moc děkuju za rady a přeju všem hodně zdraví
pa Nenicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1818
11.5.06 20:56

Podobný kašel měla má dcera před měsícem, večer bych dávla jen léky na tišení kašle, tak do pěti hoodin odpoledne na odkašlávání, odkašlává-li již! Sumetrolin rychle zabere a bude vše OK. Možná je to i trochu aler. reakce na pyl, je ho všude plno… Klidnou nekašlavou noc přeje Nane2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
11.5.06 21:09

Ahoj,

taky jsme měli Spiropent, ale my jsme v noci vůbec nekašlali, takže jsem to neřešila a dávali jsme v 8 a ve 20. Teplotu jsme vůbec neměli.

Ať jste brzo zdraví!

Lasička a Matýsek 16 m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
11.5.06 21:19

díky moc, snad opravdu medicínka rychle zabere, už je mi Terezky opravdu líto, nesmíme kvůli těm lékům na přímé slunce, takže se binkáme v rozhicovaném paneláku… ufff…
Navíc ve stejnou dobu minulý rok byla malá hospitalizovaná v motole, kvůli kašli a vůbec totálnímu zahlenění… alerg. testy jsou ale negativní, tak nevim. Já myslim, že teď lítá nějaký pylový alergen a dráždí ji… když jsem to ale namítla dr, tak nereagovala…

tak klidnou noc všem
pa
nenicka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
12.5.06 07:50

pokud to melůa i loni, ve stejnou dobu, je asi alergie pravdepodobna, ted zacinaji pyly smrku - bezne se netestuji mozna proto mela testy negativní, ale taky trva oresak, dub, habr- zkus ¨se znovu objednat na alergologii. A brzy se uzdravte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
12.5.06 12:45

Zkus dávat před spaním olejový zábal, nebo alespoň namaž hrudníček olivovým olejem..

Ten zábal je hadřík nebo vata nebo papírové ubrousky v oleji, suchý hadr na to, pak igelit…moc pomáhá i to namazání jen tak..

Theo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect