Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky jaké dáváte dětem ovocné šťávy? Kupuji Hipp a Sunárek,občas odšťavňuji ale to nejde každý den. Kupujete ještě nějaké jiné šťávy, např. Relax, Hello atd.?
Ahoj,
nevím,jak starý dítko máš na mysli. Pitíčka se tady řešily už několikrát. J á jsem dávala hodně naředěného Kubíka-je to přislazované,ale dávala jsem toho jako když dělám šťávu, pramenitou vodu jsem do malé prostě nedostala. Teď začneme u druhýho s příkrmama a taky to trochu řeším,koupila jsem si instatní čaj Sunárek a budu asi střídat čaj pytlíkáč pro děti, granulový, Kubíka a rozvařenou hrušku nebo jabko.
Bohužel jsem zjistila, čím sladší pitíčko ta starší má, tím víc toho vypije. Takže víc čistíme zuby,nedostává tolik sladkůstek,ale hodně mi pije.Snažím se stále ředit,ale když už má tři roky,tak jedna ku třem. A teď má šťávový období, pije furt malinovku. Ale to máte asi ještě čas.
Jitka a prťata
Moje má 2 roky. Tak vymýšlím. Koupila jsem dnes nějaký meruňkový nektar v Albertu bez konzerv. látek ale nepíšou tam do kdy se má spotřebovat po otevření.To mě štve. Tak to malé zředím a uvidím!!!
Též kupuju šťávy od Hippu nebo Sunárku nebo Fruteku bez přidaného cukru, Kubulka je dostává hoooodně naředěné. Těď jsem několikrát koupila ve zdravé výživě jablečný biomošt. Je toho 0,7l, stojí 26 Kč a je skvělý- stoprocentní( na podzim naši lisují mošt, takže vím, jak má chutnat, určitě ne jako ty klasické) a slaďounký i bez přidávaného cukru. fakt výborný, pijeme ho i my, velcí ![]()
Veru
Sem tam koupim 100% juice a hodne naredim. Bez konzervacnich latek a sladidel. Jablecny, hruskovy, hroznove vino. ALe Vitek nepije nic, takze u nas je burt, jestli voda nebo preslazeny caj.
Jo a v Plusu maji ve sklenicce a je to docela levne piti z rkve, jablek a bananu a nic jineho v tom neni. Ale asi se to neda pit cast, protoze te mrkve je tam fakt dost. Ale myslim, ze maji mozna i jine druhy. Ja po nich nepatrala, kvuli Vitkovo ekzemu. Nevim, jak se to jmenuje, ale je to docela dobre.
Ahojky,
já malému dávám různé čaje, jinak má strašně rád neochucené minerálky - asi je po mamince, jen doufám, že mu to neuškodí - potom mu kupuji granulovaný čaj - tuším od Sunárka, dá se dělat za studena a taky dostává dvakrát denně mléko. Kupuji školní - to ochucené a střídám to s převařeným obyč. mlékem. Pijeme poměrně hodně a asi jsem zlá máma, ale Kubíky ani žádné jiné pitíčko určené pro děti nekupuji - nějak nevěřím tomu, že by to děti měly pít ![]()
TTerko,
asi tě nepotěším,ale udělala bys mnohem líp,kdybys dávala ředěnýho Kubíka nebo jiný džus-nejlépe bez chemie a 100%tní zředěný. Minerálky by děti vůbec neměly, zanáší se jim tělíčko minerály,ještě se s tím neumí poprat a sycený pití už vůbec-na bublinky jsou ještě malý.Samo že jednou za čas jo, ale rozhodně ne jako každodenní nápoj. Já taky malý nedávám(aspoň se snažim nedávat) Jupíky a jiný chemárny, ale Kubík nebo jiné jsou vylisované ovocné šťávy, sice přislazené,ale bez chemie,takže můžeš naředit. To už bych řekla,že je pro prcka lepší dělat obyč.šťávu bez chem.konzervantů než minerálku.
Jitka a cipísci