38tt - potíže?

656
7.5.06 03:59

38tt - potíže?

Ahoj především zkušenější těhulky a maminky,

dnes začínáme 38tt - poradnu máme až v úterý a manžela za pár hodin na cestě pryč, a tak se ptám tady, než začnu dělat ukvapené závěry:

Běžné radosti poslední fáze těhotenství se mi vlastně až donedávna vyhýbaly, nebo jsem je spíše díky jiným potížím, které však jsou už naštěstí vyřešené, nevnímala. Od poslední poradny v úterý tento týden mě ale opravdu trápí tohle: naprosto rozhozený spánek (ale jen kvůli tomu bych nepsala) - už se skoro nevyspím, otoky nohou a rukou - nijak dramatické, ale chodím jakoby po polštářcích a cítím, že hůř zatnu ruku v pěst a bolí mě klouby a především: od úterý jsem přibrala 1.5kg (!), šíleně mě svědí celé tělo (to až doteď vůbec nebylo) cítím lehkou nevolnost a před půl hodinou jsem při pravidelné noční návštěvě wc zjistila špinění (nebylo žádné vyšetření ani tuleníčko během posledních dvou dnů). Bolesti žádné, ale jsou před náma ještě dva dny volna, které bych nerada strávila v porodnici ´zbytečně´. Ale stejně - mám tam jet?

Anina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22315
7.5.06 07:41

Anino,
ja bych urcite jela.........i kdyby to byla jenom prkotina, ale alespon te vysetri, natocej CTG, vemou moc na bilovinu a zmeri tlak.......

Mozna u TEbe zacina Preeklamsie, ale spise se jenom hromadi voda v tele........
A s tema bolestma kloubu.........nepotesim te, ale me klouby boleli jeste 6 mesicu po porodu.......ted uz o nich nevim

K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
7.5.06 07:58

Taky bych doporučovala „výlet“ do porodnice, možná odchází hlednová zátka, taky jsem byla poslední týdny oteklá a nemohla skoro nic dělat rpo bolest malých kloubů na ruce, ale určitě pro klid duše bych jela do porodnice, oni si Tě tam jen tak nenechají… Hezký porod! Nane2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
7.5.06 08:21

Hm, to je radost…muj dr neni na telefonu a kdyz jsem volala do porodnice, doktor mi rekl ze prave dela vizitu a ze mam zavolat pozdeji…to potesi… :(
Diky holky, zkusim pozdej znovu zavolat svemu dr (ten se o me stara vzorne a i v porodnici miva sluzby), kdyz pro nic tak pro klid…

Anina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
7.5.06 08:28

Kdy je to později, vizita trvá hodinu, dvě? Vždyť tam není jen jeden dr. Nenech se odbýt… Asi to nebude nic vážného, ale pro klid tvůj, to zkus třeba pře dobědem, aby pak pan doktor náhodou neobědval, pak neměl odpolední siestu… Ale to špinění přetrvává? Nane2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
7.5.06 08:33

Pokud je to mala porodnice, tak vizita trva max hodinu, pokud velka, tak pochybuji, ze je tam jen jeden doktor

Je proste nedele, a jim se asi nechce nic resit, ja bych se sbalila a jela..... co kdybys neco zanedbala.. budes si to pak vycitat

K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
7.5.06 08:42

Svedeni tela myslim v tehotenstvi znamena problemy s jatry, spineni v 38tt take neni v poradku. Mohla by se TREBA odlucovat placenta. Na Tvem miste bych do nemocnice jela a klidne i potize trochu „prehnala“, aby me vzali na vedomi a zcela vazne. Cetla jsem o pripadech, kdy tehotne zeny citili, ze neco neni uplne v poradku, doktori jim neverili a ne vzdy to pak skoncilo dobre. Spolehni se na sve pocity, jestli citis, ze se neco deje, nenech se odbyt. Pohyby citis normalne? To by asi bylo dulezite pro me…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
7.5.06 08:43

Já být tebou nečekám, nenechám se odbýt a jedu do nemocnice. Zdraví a život vás obou je nejdůležitejší. Aby sis to pak nevyčítala. Přeji, aby to nic vážného nebylo, popřípadě pohodový porod. Maximálně tě vyšetří a pošlou zpět domů, ale za ten klid to stojí.

Sandra 36 tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2901
7.5.06 08:59

To nejmenší, co se dá v případě jakýchkoliv pochybností udělat, je zavolat do nemocnice, popsat své obtíže a poradit se s lékařem, co dělat.

Ať jsi v pořádku, ty i mimi!

Baghira

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
7.5.06 09:03

Vizitu chapu, ale mrzelo me ze se ani nezeptal co se deje, jestli je to akutni. Proste: ´Ja prave delam vizitu, musite si zavolat pozdeji, pani. Tak proc to vubec zvedal??´

Spineni po posledni kontrole ;) neni, pohyby citim tam kde obvykle (nozicky v pravem boku se nam velmi zalibily), jen duraznejsi. Za chvili zkusim sveho dr..a kdyz to nezvedne (mam na nej mobil), zavolam znovu do porodnice - pokud se to spineni vrati.

Anina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
7.5.06 10:04

Aninko - souhlasim, ze by to mohla preeklampsie. Urcite se vydej do nemocnice. Radsi jednu cestu navic nez aby se neco stalo. Toho dr. bych poslala nekam, ale mam taky zkusenost s nekterymi velmi ochotnymi dr. Mej se a drzim palce, at to nic neni, v nejhorsim pripade to skonci vyvolanim porodu :) Neboooj.

pa Bamla a Terezka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
7.5.06 10:41

Ahojky,
určitě jeď do nemocnice. Já tam jednou jela večer kvůli tomu, že jsem necítila pohyby. Samo, že jakmile jsem sedla na monitor, tak malej začal kopat jako blázen…ale sestřička i doktor mi řekli, že je lepší 100× přijet než jednou nepřijet. Takže šupajdi :wink:
 Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
7.5.06 10:51

Aninko - já v 38 tt taky špinila tenkrát mi řekli, že špinit můžu, ale nesmím krvácet jasnou krví. Špinění trvalo trošku 14 dní a pak jsem porodila. Ale vzhledem k těm otokům bych fakt radši na vyšetření šla. Nic to být nemusí, ale budeš pak klidnější. Jo a to svědění mělo u nás víc těhulek.
 Nikka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
7.5.06 13:14

Anino,

mám tak trochu podobné obtíže. Svědí mě hlavně ruce a nohy a ty nohy mi taky otékají. Hlavně pravá a nejvíc kotník a chodidlo odspodu. Je to jakoby mě poštípali komáři a celé mi to oteklo. Tohle jsem hlásila v úterý svému Dr. a hned mě hnal na krevní test na játra a taky tam něco vyskočilo. Pak udělali hned další odběr a zase to tam bylo. Pokud se to nezlepší a Matýsek se sám do úterka nepřihlásí, nastupuju na vyvolání.
Rozhodně bych to nenechala být tebou jen tak. Zkus ještě toho svého Dr., nebo si zajeď přímo do nemocnice. Však oni tě nevyhodí. Je lepší tam jet desetkrát zbytečně, než jednou něco zanedbat. A i kdyby to nic nebylo a koukali tam na tebe, jako že je zbytečně obtěžuješ, potřebuješ alespoň psychickou podporu a utvrzení, že to nic není.

Takže se nedej, jen ať se starají. Vždyť od toho „si je platíme“ (v pojištění), takže jsou tu v podstatě oni pro tebe a ne naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
8.5.06 05:23

Ahoj holky,

vsem dekuju za odpovedi, do nemocnice jsem jela. Natocili mi monitor, dr me vysetril a zmerili mi tlak. Pry vsechno v poradku a ptali se, jestli chci hospitalizovat. ??? No samozrejme ze nechci pokud to neni nutne, to jsou otazky…zitra mam poradnu u sveho dr, tak mu tam jeste jednou zopakuju to svedeni - to je fakt neprijemne.

Milli - preju pohodovy porod a urcite budu nakukovat do galerky cervnatek, kdy se objevi fotecky!

Anina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect