Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Chci si koupit kolo s tím, že budeme s naší roční holčinou v sedačce jezdit po silnici, polňačkách a lesních cestách, nic divokého a né moc často, cca 2× týdně v sezóně. Manžel mi doporučeje horské kolo, v obchodě zase trekingové. Prosím poraďte na čem se dobře jezdí Vám.
Děkuji.
Lucko , zalezi, kolik chces do kola investovat. Pokud mas k dispozici vice penez (15tis a vice), koupila bych kvalitni horske kolo s odlehcenym ramem a kvalitnim odpruzenim. Pokud ale nechces dat za kolo horentni sumu a budete jezdit jen lehci tereny a asfalt, koupila bych trekingove…je o dost lehci a kdyz budes vozit i malou, urcite ten rozdil poznas.
Preji stastnou ruku pri vyberu!
Ahojky,
já bych šla do trekingového. Mám ho a jsem moc spokojená. Ale já mám ráda pánské rámy. Myslím, že stejně nejvíc času budeš jezdit po silnicích a tam by jsi se s širokými ráfky na horském kole děsně nadřela.
Šťasnou ruku při výběru.
Jana
Ahoj, mám trekingové a je to paráda. Zvládne každý terén, myslím, že s prckem nebudeš někde krosit
takže horské je zbytečně těžké. Ty tlustý gumy mají větší odpor, je to pak ještě s nákladem dřina. Mám authora s pánským rámem a odpruženou vidlici, je to pohodička ![]()
Abaja
Ahoj,
určitě trek, takové terény, aby se ti užilo horské, s malou určitě jezdit nebudeš
Je to taková zvláštní česká specialita, kupovat automaticky horská kola… ale na silniční to u nás není, i kdyby náhodou někdo jezdil jenom po silnicích a trek je prostě optimální a zvládne i náročnější terény, než se zdá; a ta úleva na silnici, oproti horskýmu, to se vyplatí ![]()
Já mám taky trekingové a jsem s ním moooc spokojená. Teď jsme k němu dokoupili sedačku na kolo a nemá to chybu:lol:
Taky jsem pro treka. Bydlím pod horama, trekovým kolem se dají i horské terény, pokud teda nejezdíš skrz lesem a po šutrech (a to s dítětem stejně jezdit nebudeš). Navíc jsem jezdila na treku i po silnici do práce 15kg. Takže prostě, jednoznačně bych volila treka! Mám Author. Tehdy stál 15tis, teď je cena myslím kolem 10tis.