Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím maminy,
dneska je malé rok
a já přemýšlím, jaký dort bych měla upéct na oslavu (máme ji o víkendu), aby ho mohla malá, ale aby chutnal i dospělým. Nemáte nějaký tip na rychlý, levný a zdravý dortík?
Ahoj,
na tohle téma už tu bylo opravdu moře diskuzí, zkus mrknout na nějaké starší a nebo do receptů, co jsou tady na emiminu přímo na liště vlevo, tam taky najdeš ![]()
Co takhle udelat zakysanek s ovocem? REcept najdes i tady na emimi v RECEPTECH. U nas v denicku jsme ho delaly k 1.narozeninam snad vsechny a sklidil uspech a splnuje pozadovana kriteria
![]()
Potřebujete kilo oloupaných a vykrájených jablek, 2 vanilkové pudinky ( Dr.Otker dělá bezlepkové ), 1/2 skleničky krupicového cukru, 2 balíčky piškotů ( bezlepkové jsou bežně k sehnání ) no a pak už jen nějaké ovoce případně šlehačku na ozdobení..to už záleží na každém…
Jablka nastrouháte a rozdusíte se skleničkou vody, přidáte do nich cukr a zahustíte pudinkem rozmíchaným v 1/2 skleničce studené vody. Asi 2 minuty povaříte a odstavíte. Pak do dortové formy střídáte vrsty piškotů a této směsi a necháte vychladnout a do druhého dne ztuhnout v lednici.
Pak jsem to potřela vanilkovým jogurtem a na to dle fantazie nakladla ovoce.
Holky, dík. Zkoušela jsem hledat, ale v Receptech mě to nenapadlo, jestli to nebude tím, že mám blonďatou hlavu
. Díky všem.