Spani a curani

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Kac
5049
2.5.06 13:02

Spani a curani

Ahojte,
potrebovala bych radu. Jak davate sve detatka v noci na nocnik? Lehce je probudite, aby se vycuraly, pred tim nez jdete spat vy??
Nebo jak mame s timto zacinat?? Jakym zpusobem, nebo to nechat na dobu az bude vetsi??
Honzik se nepocurava, vzdy si rekne, ale kdyz ma plinku tak to neresi jen vecer z postylky vola, ze se mu chce. Tak vetsinou se jeste vycura. Nebo nez jdeme ven(chodime bez plinky) tak ho dam na nocnik a on se vycura. Kdyz ne tak venku pred barakem je to pro nej zajimavejsi curak na stromecek:-) Na velkou si rekne a kaka do nocniku. Toto pisu pro upresneni nasi situace. :)
Dekuji za rady.
 Kac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29730
2.5.06 13:21

Kac, asi jsme ve stejny fazi… Maty teda zacal chodit sam pred tydnem a od ty doby si to i sam hlida, nemusim ho posazovat. Na spani mu plinu davam, odpoledne vetsinou je sucha, rano nacucana jak houba :D Tak cekam, ze se to vyresi samo, jako vzdycky :wink: Budit ho kvuli tomu nebudu, spi ve svym pokojiku. Myslim, ze az to vydrzi, tak to proste vydrzi, casu dost :wink:

Ale docela mne zajima, jak to bylo u ostatnich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
2.5.06 13:40

Ahojte holky,
já to s dcerkou řešila nejdřív tak, že jsem ji kolem 11 večer vzala z postele, po:,–(ila na nočník, kde se většinou vyčůrala, opět navlékla plínku (pro jistotu) a dala zpátky. Málokdy se úplně probudila, spíš jen zaregistrovala co se děje, opřela se o mě a spala dál :)
Teď už přes měsíc máme ráno suchou plínku, tak uvažuji, že ji dávat přestanu.
Přes den, když jsme doma, běhá jen v kalhotkách a já jí odchytávám na nočník (sama si prostě neřekne a nevzpomene) ale problém to není - neutíká. Občas se stane nějaká ta nehoda na podlahu a to je pak strááášně nešťastná a s nohama maximálně od sebe se řítí za mnou že se „MAMÍÍÍÍ, CCCCCC“ počůrala :) Když ale jdeme ven, raději to plínu ještě dávám.
Tak to funguje/nefunguje u nás

ale myslím že žádné dítě do školy s plínou nechodí, tak proč tlačit na pilu, jednou se to prostě zlomí ne? :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
2.5.06 13:45

Holky,
tak s tím máme taky problémy. Marťa je přes den bez plen, na nočník si dojde, ale na polední i večerní spánek má plenu. Nejhorší je, že se na nočník nechce vykakat a čeká třeba až na večer, kdy dostane plenu :evil: . Pomalu z toho začínám být nešťastná, minulý týden jsem se rozhodla, že na dopolední spánek, mu budu dávan klasické bavlněné pleny - poprvé se počůral, podruhé už ne a vydrželo mu to tři dny, ale včera se probudil nejen celý pročůraný ale i pokakaný :? . V červnu jedeme na dovolenou a já doufala, že alespoň polední spánek zvládneme bez plen - bohužel, realita asi bude jiná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
2.5.06 13:57

tterko,
s kakanim na tom Honzik drive byl taky tak jako u vas. Kadil v poledne nebo vecer az jsem mu dala plinku. Ale ted uz to zvlada a tlaci jako „chap“(chlap) :) Proste jednou se to zlomi!
 Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.5.06 14:01

Terko…tezko radit, kdyz prcka neznam…ale ja sama mam povahu, ktera nechava (uspesne) vsechno vyhnit :lol: Takze obcas jsem zkusila akci nocnik, spis teda az po 2. roce, a kdyz jsem videla, ze to fakt nejde, tak se na to zas vykaslala. No a pred tydnem jsem to zas zkusila, behal ve slipech a v teplakach a sama nehoda. V sobotu krize, pokadil se, pocural a byl z toho nestastnej. V nedeli jsem ho nechala na ostro a znicehonic zacal chodit na nocnik 8) A chodi porad a desne ho to bavi…coz je zaklad.
Takze u nas se nekonalo zadny vysazovani (nepocitam tech par pokusu, co bylo :lol: ) A Maty je po dvou dnech bezplinak. Az na to spani, coz neresim :wink:

Urcite bych do toho netlacila, ono to prijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.5.06 14:08

Joo, ale abych tady jenom nezarila…my mame problem s chozenim venku. Vcera se teda prekonal a pocural kaminky, ale to byla vyjimka. Pak uz to zas radsi drzel a doma pak nacural kybl :roll:
Takze poradi nekdo, jak motivovat venku? Nejaky reci, jak krasne pocura travicku a kaminky a ze je ten nejvetsi sikula (sikula zabral jenom na doma :lol: ), ho neberou 8) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
2.5.06 14:16

Když malej začal chodit konečně na nočník-po velkých bojích (asi před 2měsíci) tak prostě plínku nechtěl ani za nic.tak jsme to riskla a nanoc mu ji taky nedala.A nepočural se. Když jsme někam jeli,tak jsme měla strach,ale vyčurá se vždycky než jdem na autobus a pak když chodíme po městě,tak se ho vždycky někde venku zeptám,třeba u parku, nebo ho dám rovnou vyčurat.
zatím je to v pohodě, snad se to nepokazí.teď věčinou čurá než jde spát a v noci se vzbudí že chce čurat.

Asho: Venku zabralo akorát to,že „kreslil obrazy“ :lol: třeba na hlínu nebo tak,tráva nic moc, tam nejde nic vidět :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
2.5.06 14:19

Asho,
No ja se vzdycky zeptam jestli chce pocurat treba stomecek, nebo kvetinky, lampu jako pejsek apod. A on si ukaze kde to chce udelat:-) curali jsme i na schovaneho brouka:-) ja tam zadneho nevidela a Honzik rekl, ze je schovany. Tak jedine zkouset jestli se mu bude tato „hra“ libit.
 Kac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
2.5.06 14:19

Ještě jsem si vzpomněla. Teď byl zápis do školky a učitelka se ptala ,jestli si sám říká že chce čurat. To je prý nejdůležitější a nějaký odchytávání nemá smysl. Prostě až na to to dítě přijde, půjde to samo. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.5.06 14:25

Kac, to je presne to, co ho nebere. A curat na broucky??? To nikdy!!! Mam doma pacifistu…zarytyho! Tak zkusim to malovani, treba to ve stoje pujde, zatim jsme zkouseli jenom na holcicku :lol:

Ashley, souhlasim, ja se na odchytavani nezmohla, prislo mi to desne narocny na cas a vubec. Ja proste cekala, rikala jsem si, ze s plinou se zenit prece nebude, ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7708
2.5.06 14:29

:lol: :lol:
já jsme ho zkoušela na nočník přes rok a vždykcky zatnul nohy anesedl si ani za nic.Další týden nebo dbva znova,zas nechtěl…tak jsme to nechala být a když jsem se na to vykašlala nadobro a řekla si že to nechám až si začne říkat sám, tak si asi za 3dny řekl a byla komplet bez plínek.

To čurání na holčičku nechtěl,jedině ve stoje.Teď i doma na nočníku jedině ve stoje a SÁM :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
2.5.06 14:32

Teda a to se trefi???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gio
205
2.5.06 14:39

Zkušenější maminky a jak se potom děti počůrávají v noci , když jsou přes den už v pohodě? Já chci teď najet na noc bez plenky, protože je většinou ráno suchá (když jí brzy sundám), ale nevím jak to vyřešit. Přemýšlela jsem o té nepropustné podložce od Popolini. Mám ale strach, že se nehoda stane třeba každý den a já nebudu stíhat měnit podložky a prostěradla. Tenhle týden chceme malou přestěhovat do velké postele, tak jsem myslela, že bych to vzala při jednom. Jak jim to ještě potom dlouho trvá v noci než se přestanou počůrávat? A jak jste to řešily?
 Gio

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
2.5.06 15:31

Ashley,
to teda obdivuji, ze se strefi! Nase trestidlo si nedovedu predstavit.
Kdyz rekne curat zacne utikat, protoze ho honim. Ma z toho velke :lol: , ale kdyz se mi nechce ho nahanet, tak k nocniku prijde sam.
 Kac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect