Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminy,
tak nám utekl rok a já pomalu zjišťuju, že naše miminečko zlatý se mění v osobnost a já nejen, že se s tím těžce smiřuju
, ale taky zjišťuju, že bych někdy potřebovala poradit, jak na něj a tak. Neznáte některá dobrou knížku, kde bych se dočetla něco o vývoji batolat, jejich psychice, výchově, ale taky jak si s nima hrát, zabavit je? Jde mi o to trochu si o tom přečíst abych taky věděla, co mě čeká
a mohla se na to trochu připravit (pokud to jde) ![]()
Díky za tipy a hezký den přeje Peťula
Nejvíc se mi líbí knížky od Matějčka - Co, kdy a jak ve výchově dětí; Co děti nejvíc potřebují… je toho víc a všechny jsou super
Takový vlídný a laskavý přístup, a přitom to není ten americký styl knížek o výchově - jestli víš, co mám na mysli ![]()
Ahoj,
Dítě - vývoj a výchova od početí do tří let - Ilona Špaňhelová
edice PRO RODIČE
gepy
Ahoj, já bych ti doporučila knížku Vaše dítě ve věku od 1 do 3 let (Anne Bacus) a taky Dítě a já oc Penelope Leachové. Měj se hezky.
Klára
Ahoj, k prvním dvoum typům bych Ti poradila od Jany Hanšpachové- HRY pro maminky s dětmi, Portál, jsou tam prima nápady i pro opravdové mrňousky. Takže k těm teoretickým i praktické… Hezkou zábavu s batolátkem přeje Nane2
Kubulko,
já bych ti doporučila knížku Miriam Stoppardové - Učte své dítě . Kniha je zaměřena na fyzický, intelektuální, emocionální i společenský vývoj dítěte v jednotlivých etapách života (od narození po školní věk).
V
Kubulko,
(říkáme tak našemu Kubulkovi:o), krom zde zminovaných se mi velmi zamlouvá i německá psycholožka českého původu - Jiřina Prekopová. Praxe „pevného objetí“ je , myslím, vynikající.
Veru