Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj Radino
myslím, že to nevadí.Kamarádky holčička má uzdičku až mezi zoubky a prý jí to časem šmiknou protože jí to vadí při čištění.
Hanyna
U nás se to samé stalo asi před měsícem, syna viděli 2 krčaři a oba to považují za banalitu, nešije se to, na zuby a mluvení to prý vliv nemá. Když TO bylo čerstvé a oteklé, tak to vypadalo děsně, ta nateklá uzdička se frncala po předních zubech, ale teď už to je znát jen když se na to cíleně do pusy podívám. Kdyby to v dospělosti vadilo kosmeticky, tak ten volný zbytek ostřihnou. L.
Jojo, taky jsme měli ten samý úraz před pár týdny. Volala jsem zubařce (páč navíc se hejbala jedna jednička) a ta mi řekla, že se to u takhle malých dětí nijak neřeší a ničemu to nevadí, zahojí se to samo.
Makýš
Tak nám se dnes ráno stalo to samé
- když lezla z postýlky (měla doteď malou, ale holt už musí spát na velké asi
).
Napadlo mě, jestli se nemohla pořádně praštit i do zubu, a¨by to nemělo vliv na ty druhý???? Je se zoubkama dopředu, chybí jí jen 5-ky stoličky a ostatní jsou už celé venku........ stalo se to malé od sestřenice, ale byla už větší.......
Bubu
Holky, můžete mi některá napsat jestli vadí při růstu nebo postavení zoubků roztržení uzdičky u zubů?? Naše Bětka si dnes večer roztrhla uzdičku u předních horních zubů. Krve bylo spousta, ale uznali jsme že to nejspíš stejně nikdo šít nebude, krev přestala téct a malou to zjevně už nebolí. Jenom jak nad tím tak dumám tak si říkám jestli jsme přece jenom neměli jet na pohotovost a jestli jí to nějak neovlivní postavení předních jedniček? Máte s tím někdo zkušenost?