Svědění u AE

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2649
29.4.06 00:10

Svědění u AE

Prosím, maminky dětí s AE, poraďte, jak zvládáte svědění postižených míst. Doposud jsem synovi dávala Fenistil kapky, kožní lékařka nám předepsala 1/2 Dithiadenu na noc s tím, že jej dávat 20 dnů po sobě. Je ten Dithiaden opravdu tak neškodný, že jej lze podávat tak dlouho? Syn má naštěstí lehčí formu AE, ale svědění jej během dne taky dost potrápí.
Děkuji
Martina a Filip (17 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1718
29.4.06 07:27

smazáno autorkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.06 08:32

Lila to napsala přesně. Já mam od narození silný atopický ekzém, nejvíce se drbu, když se vykoupu. Kůže je silně vysušená a děsně svědí. Promazávání je taky účinné, ale každému vyhovuje něco jiného, chce to vyzkoušet. Někdy jsem se mohla udrbat po úplně obyčejných promaštovacích mastích, nekteré jiné trochu pomohly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
29.4.06 10:25

Dobrý jsou olejový koupele. Můžeš se koupat každý den a když vylezeš jsi už namazáná. :lol: My máme Linola Fett, je i pro atopiky. Olivka byla celá vysušená a měla ekzémky, ale teď je celá heboučká. Když ti lékař předepíše 400 ml balení, tak doplácíš asi 18,– Kč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
29.4.06 17:06

No vidis, kazdemu vyhovuje neco jineho. Nam Linola absolutne nevyhovovala. Ale zase Balneum hermal:-)
Ale i potom musime promazavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
29.4.06 22:47

Ahoj holky,
děkuju za rady. Asi jsme nějaký zvláštní případ. Promazáváme min 3 x denně - A - derma, Ondřejova mast, Holtova mast. Koupe se taky max 2 x týdně. Linolu i Balneum jsme měli, žádná změna. Ty záchvaty svědění přicházejí naprosto nečekaně, nedá se vysledovat, že by to bylo pravidelně po nějakém jídle či situaci. Hlavně mi jde o ten Dithiaden, jestli mu nemůžem uškodit.
Díky Martina a Filip (17 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
29.4.06 23:59

Ahojky,
napadlo mě, abys zkusila zavolat na alergologii. Protože dřív se dithiaden užívala při alerg. onemocněních. Tam by ti měli říct, jeslti y to mrňouskovi mohlo ublížit.
Jinak Peťula se taky drbal, ale neřekla bych, že ho to svědilo nějak pravidelně. Měl kůži v pohodě a najednou červený pupínečky až fleky a pak zase nic. Nekojím a teď jsme přešli na hypoal. mlíko. Nevím, jestli je to tím, ale příjde mi, že Peťka už to má naprosto v poho. Linola se u nás taky neujala, ale jinak mažeme A-dermou a docela dobrý /určo nemá léčebný účinky, ale nesvědí a nevyvolává špatné reakce/
 Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.4.06 08:14

Ahoj Zubr. Rozhodně nejste žádný zvláštní případ. někomu nezabere nic docela dlouho nebo taky nikdy. Popravdě mě zabere pouze kombinace moře+kortikoidy. Také jsem AE 10 let vůbec neměla a rozjelo se to znovu až v těhotenství. Pokud AE v těle je, nikdy se nedá úplně vyléčit, pouze se střídají lepší a horší období. (ty lepší mohou být tak super, že o AE vůbec nevíš). Já na noc taky beru Dithiaden, abych se nedrbala, pomáhá to. Jestli jej ale mohou takhle malé děti, poradila bych se na alergologii.. Co se týká AE a ekzému. Zřejmě mě za to spousta žen zde ukamenuje, jsem rozhodně pro kojit nejméně šestinedělí, ale dítě může z matčina mléka díky životnímu stylu, jídlu apod.. získat spoustu látek, které mohou AE ovlivnit, tj. zhoršit.. (totˇslova mého alergologa, gynekologa, pediatra). Tak držím palce, at najdete něco, co ekzém zlepší nebo úplně potlačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
30.4.06 10:11

Ahojky,

malá má od 2 měsíce AE. Nyní jsme začali chodit ke skvělé dětské kožní lékařce. Napsala nám už třetí druh oleje do vody , ale po každém z nich se děsně škrábe, takže koupeme v čisté vodě a je to fajn. Ráno ji mažu celou lipobasi a večer na střídačku mažu zase lipobasi a nebo kombinací kortikoidů.

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
18.6.06 13:29

Ahoj. Posouvám a přidávám dotaz.

Radimek měl 14 dní nasazen Advantan. Kůže se krásně zlepšila. PO vysazení ale byla do 5 dnů zase ďubko flekatá - ne tak moc a nepodařila se vypozorovat příčinu zhoršení. Za další týden se jen díky promašťování bez kortikoidů lepší. Může přechodné zhoršení způsobit vysazení kortikoidů a postupná adaptace na normální prostředí? Já už fakt nevím, prostě mě nenapadá nic, co jedl, kde byl, koupal se … a za posledních 14 dní by bylo jiné.

Díky
Beruška

:)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
21.6.06 22:55

Beruško,
s těmi kortikoidy nemám zkušenost, zatím jsem je nedala. Ale je pravda, že v poslední době se mu kůže taky zhoršila bez zjevné příčiny. Přikládám to horkům, hodně se potí, tak snad to bude jen tím. Kůže svědí míň, ale za to se objevují nová ložiska :-( Jinak nám celkem dobře zabral obyčejný Infadolan, ale už se na něj adaptoval, tak zase musím zkusit najít něco jiného.

Martina a Filip (19 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
22.6.06 09:29

Ahoj,

my zatím také bojujeme bez kortikoidů. Myslím že je ale normální, že se po vysazení kortikoidů ekzém opět objeví - přeci jen ekzém vyléčit nedokážou.

Já mám vypozorováno, že malé se ekzém zhoršuje pokud se např. zapotí, po očkování, když je nemocná.

Když měla dcera ekzém už hodně špatný a nic nezabíralo tak nám hodně pomohla Aderma Exomega. Jinak nám také hodně pomáhá Infadolan na ložiska + jsme používali Miraclean (zinková emulze).

V poslední době jsme velice úspěšně ozkoušeli homeopatickou mastičku Halicar. Ložiska jsme mazali tak 5× denně a po zlepšení jen 2-3× denně. A bezvědně se ložiska začala ztrácet. Dokonce malou přestal svědit hrudníček, kde jsme s ložiskem ekzému díky drbání bojovali několik měsíců. Tak doporučuji zkusit - třeba to také někomu pomůže.

Katka a Zdenda (20 měsíců)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
22.6.06 09:40

Kortikoidy opravdu neřeší problém, jen léčí důsledek. Proto je normální, když v době, kdy je nedáváme, se to zhoršuje.
U nás příčinou ekzému bylo právě špatné oblékání, počasí, ta horka jsou na to jako dělaá, zrovna jako potom podzimní a časně jarní počasí…Bohužel…

Nemůže ten AE způsobovat nějaká alergie? Třeba na něco ve vzduchu? Alergenů je hafo, možný je asi všechno:( Kamarádky chlapeček byl i na vyšetření a nic se neprokázalo a pořád nevědí, z čeho to má…

G

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
22.6.06 13:18

Nam zhorskuje ekzem piskoviste. Chudak Vitek, ktere dite v jeho veku by nechtelo na pisek. Ale jak se tam prasi, je to katastrofa. Jenze mame piskoviste kousek od vchodu domu a on pokazdy tak breci. Ach jo. No jednou za cas tam jdeme.
Ale kdyz se mu fakt hoodne zhorsi ekzem, pouzivame Elidel.
Je to na predpis kozare. Muze i detsky, ale pak je to drahy, protoze pojistovna nedoplaci. Je to nehormonalni a do rana nam to pres noc ohromne zabere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1468
22.6.06 13:52

Moc díky, holky. :D

Prozatím je to trochu lepší, někde zmizí, jinde vyraší, ale daří se fleky držet v únosných mezích. :) Kortikoidy jsem dávala nerada, ale prý je to v hodně špatném stavu lepší, alespoň nakrátko, než kůži vysilovat a trápit.

Písek na nás asi nemá vliv ( ať chodíme nebo nechodíme je to stejné) - naštěstí, to by Radim nepřežil, navíc i prolézačky, skluzavky, houpačky jsou podle EU často na pískovém podkladu.

Gabinko, na alergie, které se mohou projevit na kůži, jsme docela proklepnutí. Od 6. měsíce jsme měli alergii na bílkovinu kravského mléka ( také se projevila na kůži), ale tou to nebude. Současný stav je subjektivně i objektivně (podle odběrů) v pořádku.

Takže jsem napsala seznam mastí a bude se zkoušet. Doufám, že občas pošle bonus i zdravotní pojišťovna. :wink:

Beruška :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect