Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Amálku vysazujeme od osmi měsíců a z nočníku měla trauma jen v horečkách, jinak udělá, co má nachystaný. Po narození Boříka jsem jí místo látkovek začala dávat pampersky, pak se jí nelíbily, tak dostala kalhotky a asi týden byla v pohodě, říkala si sama. Pak onemocněla a dali jsme zase pampersku.
Od začátku dubna, jsem jí dala kalhotky i na ven, čůrá v pohodě, baví ji to. V noci byla suchá dřív než ve dne, dneska na noc nedostane nic. Když potřebuje, zavolá si i ze spaní.
Plínku dávám na delší procházky a do auta, pro jistotu a abych nemusela brát náhradní oblečko. Zatím byla suchá.
S Boříkem provozujeme bezplenkovou metodu, takže chodí taky na nočník a jinak má látkovky, do auta pampers.
Tož tak u nás.
Máme kamarádku, která má holčičku přes 2r, nechce nic, neudělá nic, neřekne nic… ale zato krásně, zřetelně, gramaticky dobře mluví… o tom si my, můžeme nechat zdát..
takže, žádnou paniku, to přijde.
Ahoj, já bych to zkusila hned. Já sem starší dceru (7l) budila na nočník než sem šla spát já.
Gio: to je individuální. Ale pokud má vetšinou ráno suchou plínku děte do toho, nehody určo ňáký budou stejně jako u nás.
U nás se v noci plínkovalo do 3l.
Ahojky.
Já jsem Honzíka posazovala asi po 30minutách a moc se mu sedět nechtělo,tak jsem mu vždycky půjčila mobil a pustila mu písničky.To se mu hrozně líbilo a vydržel tak bez problému sedět i 20minut.Někdy se vyčural jindy ne.A pak zničeho nic začal chodit a sedat si sám.Je to měsíc,co tak sám chodí a do nočníku i kaká a má z toho radost.Takže přes den je úplně bez plín a na spaní po obědě,v noci a když jdeme ven mu ji vždycky dám.Dnes po poledním spaní jsem si ale všimla,že ji měl skoro suchou,tak přemýšlým,že to risknu a zkusím ho nechat naholo.No to su fakt zvědavá,jestli to vydrží nebo bude nehoda
.Teď na léto se chystám,že budem chodit i ven bez plíny a naučím ho čurat ke stromečkům a na kamínky… ![]()
Katka