Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Vyházet zbytečnosti, sjednotit nábytek (dekor, styl), koupit vhodné dekorace, zamyslet se nad textiliemi, jestli se netlučou vzory, přehodnotit výmalbu, jestli to není i tím…
To je těžký, když nedáš ani fotku ![]()
Pokud nechceš investovat do nového nábytku, tak bych zkusila třeba alespoň skříňky potapetovat, třeba by pomohlo i je přemístit jinak k sobě, dát pár kytek, nějaké obrazy na zeď, vymalovala nebo koupila nějakou tu samolepku na zeď…
Investovat peníze a zrekonstruovat si to podle svého, pokud je to místo, kde víš, že budete alespoň dalších 10 let žít…
Podle mě je to tím, že seš doma. Mě se to u sousedů taky pokaždé zdá, že to mají lepší a hezčí.
S nábytkem v pokoji dětí bych si vyhrála. Nakoupila bych veselé barvy a přetřela ho. Klidně každý kus jinou. Divila by ses.co jde ze starého nehezkého nábytku vykouzlit.
Absolutně Tě chápu… jsme sice v „novostavbě“ a s obývákem a kuchyní jsem spokojená… ale třeba dětský pokoj (zatím ho ještě nepotřebujeme) je prostě skladiště… každý kus nábytku něco jiného… a taky hromada nepotřebných krámů které manžel nechce vyhodit… a ani ten nábytek…
Jde o to jestli můžeš/chceš staré vyhodit a pořídit jiné… a musím potvrdit že MÉNĚ ZNAMENÁ VÍCE… takže snažit se nemít prostor zahlcený jinak to pořád bude vypadat jako skladiště…
Předpokládám, že finance na nějakou zásadní změnu nemáte…Nevím, jestli tě nějak povzbudím, ale mám to stejně. Sice jsme si dům zařizovali sami, ale před x lety, kdy jsme stavbou byli úplně vycucaný, takže máme obyčejné a dnes už nemoderní bydlení. Občas mě to taky potrápí, ale prachy holt stále nejsou, zadlužit se nechceme a máme jiné priority. Upřímně, kdybych měla sto tisíc na novou kuchyň, tak je radši utratím za super dovolenou s rodinou. Prostě ve finále je pro mě důležitější, že je nám spolu hezky, že spolu něco zažijeme, než nový nábytek. Třeba jednou bude na vše. Zatím to nehrotím.
Vím, o čem mluvíš. My jsme bydleli v novostavbě, ale díky zvyšujícímu se nájmu jsem šli do zrekonstruovaného bytu, ale ve starším domě a také se tu necítím tak dobře a „doma“ jako v předešlém bytě.
Jen se modlím, abych stejný pocit neměla i v bytě, který př. rok budeme, snad, kupovat. Chce to sjednotit nábytek (buď koupit nový a nebo ten starý otapetovat - tapety jsou dnes krásné a vypadají, jako by to byl opravdový kus dřeva), květiny, popř. vymalovat. Kravinky vyházet, stejně je to lapač prachu a nechat jen to, k čemu máš vztah…
@Paoloska správný přístup
nehrotit a užívat si společné chvíle s rodinou… ![]()
Zkus hodit foto, třeba by se tu pak pár konkrétních návrhů sešlo.
Obecně - pokud máš v místnosti každý kus nábytku jiný, nikdy nebude vypadat úhledně, prostě proto, že nábytek neladí. Takže sjednotit, buď barvou nebo fólií. Tipů a postupů je na internetu hafo, třeba tady: http://www.ceskykutil.cz/…vaci-nabytku
@CokeLady nevěřím že ve chvíli kdy by to @Paoloska doma štvalo jak to tam vypadá.. tak že by celých 100tis. investovala „jen“ do dovolené…
nedovedu si totiž ani takovou drahou dovolenou představit…
snažíme se totiž dostat do mnohem nižší cifry a nemyslím si že ikdyž budeme mít děti tak že to bude o tolik víc aby se to jen vzdáleně blížilo 100tis.
@CokeLady píše:
Tak tento názor vůbec nechápu. Novou kuchyň budeš mít třeba 15 let a když si jí uděláš podle svých představ, budeš z ní mít radost každý den. To je investice, zhodnocení bytu jako nemovitosti. Dovolená za 1-2 týdny skončí a prachy jsou v trapu. Měla jsi někdy možnost investovat 100 tis. buď do bytu nebo do dovolené nebo je to jen teoretizování?
Každý má prostě jiné priority. Pro mě ta dovolená jsou společné chvíle, zážitky, vzpomínky…Z kuchyně budu mít radost opravdu jen já, a to si tím ještě nejsem moc jistá. Ne, investici 100 tisíc do zařízení nebo dovolené jsem ještě neřešila, ale menší částku už ano. Než bych si koupila nové triko, radši jdu s rodinou do kina, opravdu to tak mám…
My máme taky zkombinované různé kusy nábytku, které jsme různě dostali nebo nějak sehnali, takže sladěné to tady taky nemáme. A přesto, že jsme před necelým rokem malovali, už to není poznat - děti udělají své… Zdi omlácené, počmárané… Jak udělat, aby se člověku doma líbilo? Být v pohodě, neřešit detaily, být dostatečně zaneprázdněná jinými věcmi, abych neměla čas se tady pořád rozhlížet a řešit blbosti. My, když máme peníze, koupíme si raději něco, z čeho máme radost nebo co nám usnadní život. Nějaké zkrášlování a slaďování bydlení, to je to poslední, do čeho bychom chtěli investovat. Já osobně spíš hledím na praktičnost - kuchyň mám uspořádanou tak, aby se mi v ní dobře vařilo. Nevypadá nijak úchvatně, koupili jsme ji z druhé ruky a složili po svém, sem tam chybí šuplíček, nebo rovnou celý šuplík
Ale to pro mě není podstatné. Ano, mám ráda pořádek a čisto. Ale to ostatní mi nevadí. Radši trávím čas s rodinou, kamarády, dělám co mě baví, a třeba teď přes léto se doma zdržuji minimálně. Nepotřebuji, aby to u nás vypadalo jak někde na zámku. Mám radost z jiných věcí. Třeba z toho, že mají moje děti radost. Ale každý to má holt jinak. Opravdu radím, neřešit to a najít si jiný bod zájmu ![]()
@sweet78 @CokeLady Víte, holky, ta dovolená, ani ne tak luxusní, jako dlouhá, poznávací je můj velký sen. Asi nesplnitelný, ale za žádnou kuchyň bych ho nevyměnila. Jsou ale opravdu nutné potřeby, za které ho měním neustále. @Peczka Moje kuchyň drží a funguje už 15 let, kdyby to tak nebylo, jasně že koupíme novou, ale jen proto, že není moderní, že jsou na ní už ty roky znát? To je z mého pohledu opravdu malicherné. Ale nechci se hádat, každý máme své sny a možnosti ![]()
Ahoj všem,
chtěla bych se Vás zeptat jak to udělat abych se mi doma libilo??
mame vrchni patro rodinného domu, 3+kk.. kuchyn mame po rekonstrukci i s obyvakem (rekonstrukce před 5ti lety, ale nedělala jsem ji ja.. už to tady bylo zrekontruovane)
Připada mi, že ikdyž tady uklidim pořad to neni ono, pořád se mi tady něco nelibi, zda se mi, že je tady pořad jakoby neuklizeno..
v ložnici mame každou skřinku jinou (jinak vysokou jiny odstin… ) pokojiček taky něco podobneho..
Ikdyž tady bydlime skoro dva roky připada mi to pořád jako provizorium..
Když jdu na navštěvu třeba k mym rodičům, nebo k tchyni.. z toho jejich bytu na mě dychne takovy duch domova. takova pohoda.. a u nas takove skladiště..