Jak udělat Frapé?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Edith1
10.8.13 12:52

Frappé

Muzete me napsat, jaky cukr na frappe pouzivate? Mlety nebo jemny kristal? Myslim, ze je to dost dulezite. Dekuji

• Citovat
  • Upravit
nexty
10.8.13 13:43

Proč ?

Zdravím, používam též strojek z IKEI a dělal jsem to z kafe Mocca a dělalo to výbornou pěnu, ale ted jsme si koupil nescafe a pěna nikde… Co s tím?

• Citovat
  • Upravit
423
12.8.13 14:05

Ahoj,
používám třtinový cukr nebo obyč krystal, když dojde třtinový.
Divný, že z Nescafé nejde udělat pěna…asi bych to zkusila nejdřív na menší výkon a potom ho zvýšit na větší.

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
373
7.7.16 06:36

Z jaké kávy děláte frape?

Ahoj, můžu se zeptat, z jaké rozpustne kávy děláte frape s hustou pěnou? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
793
7.7.16 07:04

@vykyluci Dělám z nescafé classic, přijde mi, že udělá nejlepší pěnu a co si vzpomínám, dělali to z něj i na pláži v Řecku a to byla lahoda :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4958
7.7.16 07:33

Taky dělám z Nescafe Clasic. Hustou pěnu docílíte tím, že přidáte cukr (i když někdo nesladí, stačí špetka) už při šlehání. Já dělám frape „štěrcháním“ v termohrnku a mám vždycky krásnou tuhou pěnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
656
7.7.16 08:19

@CokeLady já dělám frapé v mixéru. Dělám z Nescafé classic (vyzkoušela jsem i jiné, ale není to tak dobré).Když dělám pro 2 osoby, tak dám 4 lžičky kávy a 2 lžičky cukru (bez něj není pěna),kostky ledu a ledovou vodu. Chvilku nechám mixovat a potom naleji do sklenic. nechám chvilku „zatvrdnout“ pěnu a potom dolévám studeným mlíkem dle chuti a potřeby. Popřípadě dám ještě zmrzlinu :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19007
7.7.16 08:46

Já dělám z Jacobs Velvet… trošku vody, pak kávu a cukr a ušlehám pěnu… pak přidávám mléko a led, když je tak i zmrzlinu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
373
7.7.16 09:24

Díky, takže Nescafé classic. Já dělam na radu neteře ve smoothie makeru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
7.7.16 09:29

Nasladím, takže cukr nedávám. Dam do skleničky nescafe gold nebo bezkofeinove (to dokonce líp pění),dam jen trošinku vody, projedu to frapovačem (pěny mam víc jak pul skleničky),nahazim led, doleju mlíkem, posypu skiřicí :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
373
27.5.19 14:15

Frapé s napěňovačem mléka

Ahoj, děláte někdo frapé s napěňovačem mléka? Takovým, co vypadá jako mini rychlovarná konvice. Můžu poprosit o postup („recept“)? Děkuju moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9723
27.5.19 14:20

Miluju frapé.. tak si počkám na komentáře, díky za dotaz :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
373
27.5.19 14:21
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
756
27.5.19 15:01

Umět tak ledovou kávu, co dělají v crosscafe… miluju tu bílou vrstvu :dance: jinak frapé doma nijak nešlehám, kupuji si rovnou pytlíček Frapé, zn. Samantha, který rozdělávám v mléce, přihodím pár kostek ledu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31275
27.5.19 15:47

Šlehač na mléko mám tedy jen obyčejný ruční plastový (asi za 70,– Kč), ale je to v něm za chvilku.
A frapé doma dělám tak, že dám do sklenic dávku rozpustnýho kafe, zaleju malým množstvím horké vody, třeba jen na centimetr, pak ho podle potřeby osladím, aby se cukr rozpustil, pak naházím tam kostky ledu, přiliju tak půldeci studené vody, a nakonec doplním sklenici našlehaným plnotučným mlékem. Dávám to do třetinek.
Zatím si nikdo nestěžoval :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Občas tam ještě cmrndnu trochu likéru typu Baileys :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný