Jak udělat Frapé?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
551
7.7.06 16:35

Jak udělat Frapé?

Ahoj, nevíte jak na to? Přítel od tchýně dělá naprosto užasný s hustou pěnou, já ho mám vždy bez pěny, jak to? Dávám jen rozpustný kafe, někdy Caro (jde to i z bezkofeinové kávy???), cukr, mlíko, někdy led a pořádně protřepu a pěna nikde…

Jak ho děláte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
414
7.7.06 16:52

ahoj, já dělám frappé taky s velkou pěnou. Ale mám na to takový ten „šejkr“ co se přidával jednu dobu k Nescafé. Je sice tekoucí a bezryskový, ale nechá se to odhadnout. Nejdřív tam hodím instantní kafe, přidám studenou vodu, led - to protřepu, naleju do hrníčku. Pak dám do toho šejkru studené mlíko a protřepu a doleju tím to kafe. Ještě je moc dobrý přidat tam trošku mleté skořice :)
Je tam pěna aspoň 5 cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
7.7.06 17:33

Taky dělám hezky napěněné, ale mám na to šejkr od firmy Tupperware (mix-fix). Dám rozpustnou kávu k tomu práškový cukr, zaleju trochou studené vody a v šejkru natřepu do husté pěny. Vyleju do sklenice, zaleju studeným mlíkem, šoupnu tam trošku zmrzliny na vršek kopec šlehačky.
Kalorická bomba jak vyšitá… :wink: :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26850
7.7.06 18:22

Tak na to jsme si koupili přímo frapovací strojek. Byl sice dost drahý, ale je elektrický a našlehá pěnu báječně. Před tím jsme taky dávali nesco, trošku cukru, trošku studené vody a šlehali v uzavřené sklenici do pěny. A nebyl to problém, jen to déle trvá.
Popilio může to být i druhem kávy, kterou používáš.
A pak už jen dolít studeným mlíčkem, přidat nanuk a je to pohádka … hlavně v těchto vedrech :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1867
7.7.06 20:39

Popilio, ta pena se ma delat z maleho mnozstvi vody (pokud sladis tak s cukrem) - poradne protrepat a pak pridat vsechno ostatni - led, dalsi vodu a mliko. S nanukem je vyborny. Nebo s nejakym likerem.
Ja ho delam z jakekoli rozpustne kavy. I z bezkofeinove.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
7.7.06 22:29

Frappé

Ahojky,

my děláme doma frapíčko pomocí minišlehače (IKEA, cca 20,–Kč na tužkovou baterii). Na dno vyšší sklenice lžičku nescafe, cukr a cca 2-3cm studený vody. Za pár vteřin našleháš super pěnu, doleješ půl na půl studenou vodou a studeným mlíkem, hodíš kostku ledu příp. i kousek nanukáče. Pěna zůstane krásně nahoře. Dobrou chuť!

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
7.7.06 23:55

Moja mama istu dobu robievala z nesky, studenej vody a cukru, das to do pollitrovej PET flasky (napr. od coly, zatiahnes uzaver a shakeujes, az kym mas penu… Mozno by to slo aj ponornym mixerom, neskusala som.
Ale narobili ste mi chute! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
8.7.06 08:23

ahoj,

ja delam frape normalne v mixeru, hodim par kostek ledu (rozmixuje se mi na ledovou trist), nescafé + trosku praskoveho cukru (lip se rozpusti nez krystal) + studena voda´= pena!!!! :)
nalejeme do sklenic (vysokych) a dam lzici zmrzliny (kdyz nemas,tak staci trosku mleka, smetany apod.)

mnaaaam

marka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3596
8.7.06 09:32

Ahojky,

já dělám frapé z kafe, práškového cukru, trošku vody a hodně mléka, normálně rozmixuju ponorným (tyčovým) mixérem a pěna je taky krásná.

Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3496
8.7.06 09:38

Ahoj,já dělám ledovou kavu i se zmrzlinou a sleham to stejne jak straka, slehacem i IKEI za 25,–.Instantni kafe zaleju troskou horke vody,dam led,zmzzlinu,promicham lzici,doleju mlekem a sleham do huste peny. Je to vyborne!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
8.7.06 11:56

Holky tak jsem si právě to frapíčko umlátila v té PETflašce od kojovody a musím říct, že všechny šlehače hážu do koše. Já teda vůbec nedávám vodu, dávám rovnou nescafe do mléka a cukr. Třepala jsem s tím jen tak dlouho pokud jsem měla pocit, že se rozpouští cukr a ono to tou pěnou minimálně zdvojnásobilo objem. Fakt dobrá vychytávka.
 věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kája199
25.7.11 15:25

minišlehač

a mají v Ikee ještě ten minišlehač? Nikde jsem ho nemohla najít…

• Citovat
  • Upravit
Spook
17.5.13 14:37

Ahoj,
My dáme do Shakeru kafe, podle libosti cukr, pak trošku teplé vody(líp se vše rozpustí) pak přidám mléko a led. Vše pořádně šejknu a mam pěny až až. o))
A zbytek je už na vaší fantazii..

• Citovat
  • Upravit
Bambulka59
19.6.13 21:16

Tak ja delam nasledovne: 2 lzicky rozpustne kavy do obyc. mixeru, prileju trosku studene vody, asi 1/4 hrnku, zavru a nejdrive to projedu na slabsi a pak pridavam rychlost asi na minutu, je z toho silene husta, kremova pena, to dam do sklenicky a doleju mlekem a pridam ledik a cukr a nekdy i nanukac :-}

• Citovat
  • Upravit
Edith1
10.8.13 12:52

Frappé

Muzete me napsat, jaky cukr na frappe pouzivate? Mlety nebo jemny kristal? Myslim, ze je to dost dulezite. Dekuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný