Na kolik Vás vyšli plovoucí podlahy?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
215
29.6.06 08:08

Plovoucí podlahy

Ahoj holky,
chci se zeptat na kolik Vás tak vyšli plovoucí podlahy, jestli jste si je dělali sami nebo jste najali firmu? Litujete, že jste si nenechali koberce? Děkuji za info Katka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1535
29.6.06 08:17

Ahoj,

my si je dělali sami (přítel), kupovali jsme ji ale od někoho nějak hodně výhodně, takže Ti neřeknu, na kolik nás vyšla, ani jsme to snad nepočítali. Už bych do koberců nešla ani za nic, jen to, že malému se z počátku hůř učilo chodit…jde ale jen o chvilkové období.
Máme i kocoura s králíkem - „bordelují“ za 10dětí a na údržbu mi fakt plovoučka přijde nejideálnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
29.6.06 08:19

Ahoj Kato,

nemame primo plovoucku, odkryli jsme parkety a nechali je zbrousit a nalakovat a jsem totalne spokojena. Mame vysavac se specialnim nastavcem na tvrde podlahy (parkety, plovoucky, dlazky), takze preluxneme a cas od casu vezmu kybl s vodou a setru. Asi ti hodne mamin bude psat, ze koberec je pro prcka teplejsi, ale zase se v nem i pri nejlepsi vuli mnohem vic drzi prach. My jsme v panelaku a chlad tam neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
250
29.6.06 08:33

My jsme zvolili nové parkety. Je to kus pořádnýho dřeva, a když se poškrábe, necháš po čase přebrousit a jsou pořád jako nový. To u plovoučky nejde. Tu můžeš po čase vyhodit. Hlavně ty levný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
29.6.06 09:51

Ahoj my máme plovoucí podlahy a jsme maximálně spokojený.Myslím že kdo má malé dítě a zvířata ocení hlavně údržbu.Podlahu jsme si pokládali sami,ale asi by to neměl dělat nikdo kdo není moc zručný.Jinak koupili jsme podlahu se zámkem,takže se nemusí lepit a cenově bych řekla asi tak středně.A i přesto vydržela zatím vše,možná se vyplatí investovat do lišt,ty už máme vybledlé.Koupily jsme takové ty „papírové“Aby Eliška neseděla na studeném,má v pokojíčku malej koberec.
 Binky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1060
29.6.06 10:13

Já jsem si nechala před nedávnem dělat prkennou podlahu. Mám psa, takže do koberců už bych nešla ani náhodou. Na údržbu je to super a navíc to dobře vypadá. A v zimě bude hřát. Pro malého dám jen menší kobereček doprostřed a bude to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
29.6.06 10:25

my máme plovoučky všude a nemůžu si je vynachválit, údržba je ideální stačí vyluxovat(2×týdně)a 1× týdně vytřít někdy to je i jen 1×14dní máme psa a už jsme měli i pár miminek na hlídání a vždy v pohodě, jen jim trochu trvalo než si zvykli na rozdílný povrch. Je lepší investovat do drahší plovoučky my máme parador cca 500Kč za m2. Bydlíme v rodinném domě v přízemí tak jsme ještě zateplili hobrou a je to fajn, jinak lze i zvolit vytápění pod podlahu, taky není špatné. pokládali jsme si vše sami, takže jsme jen platili za materiál. Do ložnice jsme plovoučku dávali už před 2,5lety a nechali si to dát firmou vyšlo to o dost dráž a taky jsme udělali chybu že jsme nedali tu hobru a máme tudíž dost hladno v ložnici. Takže pod postýlku budeme muset dát koberec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
29.6.06 10:34

j

Ahojky, máme plovoučku…ale jen v jedné místnosti - nechali jsme si ji na zkoušku :lol: a po odzkoušení máme v ostatních místnostech lino - vysoce kvalitní a zátěžové - vypadá to jako plovoučka,ale vyšlo to na polovinu ceny. Na plovoučce jsme měli vyježděná kolečka od židle, prošla se tam kočka a už byl problém…lino zvládlo všechno. myslím,že se jmenuje Novilon? ale nepamatujus i to asi přesně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuz
2190
29.6.06 12:10

Ahoj, my jsme předminulý týden vyhodili z baráku poslední koberec (ložnice) a pořídili plovoučku. Mám velmi zručného manžela, který pokládal podlahu sám, ale je to lehký, máme tedy tu zacvakávací do sebe. Nicméně je k tomu potřeba mít nářadí, které v každém obchodě za pár stovek nakoupíš. Něco na dorážení ke krajím a kolíkování krajů. Hlavně to chce nějakou kvalitní řezačku na dřevo, kterou budete ty lamina zkracovat. Určitě pokud máš trochu šikovného chlapa bych si na to firmu nebrala. Po tom co jsem viděla jak to manžel dělá, jsem usoudila že bych to zvládla sama - tu pokládku, ne to řezání.
Koupili jsme poměrně drahou 600 Kč/m2, dají se sehnat levnější i dražší pochopitelně. K tomu si ještě připočítej lišty a takovou tu molitanovou věc co se dává ještě mezi podlahu a beton. Základem je mít rovnou vystěrkovanou podlahu.

Pozn. dokonce se i pod plovoučky dá dát i podlahový topení, o čemž jsme do rodiného domku uvažovali, v paneláku je to např. ale bezpředmětný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2959
29.6.06 12:21

plovačky

ahoj Ka,já tě asi zklamu,ale chtělas slyšet názory-my jsme si v rámci rekonstrukce bytu v paneláku pořídili plovačku do obýváku,protože jsme chtěli vyrovnat podlahu,byly tam pův. parkety a mezi něma velký mezery.bylo to docela drahý,a po zkušenostech už bysme si plovačku nepořídili.fakt musím uznat,že jsem jejich velký odpůrce.jedináí výhoda je,že je celkem teplá,můžeš chodit bosky.jinak to klouže jako blázen,je to celý poškrabaný,je na ní vidět úplně všechno,každý vlásek,každá ťapka,každý drobek-donedávna jsme měli pejska,a to byla úplná katastrofa.i ta údržba mě velmi obtěžuje,musíš ji nejdřív vysát a pak ještě vytřít,takže práce je dvojí.a protože je na ní vše vidět a já jsem pintlich a mám malé dítě,tak vytírám pořád.zaplaťbůh jsem si ji nedala do kuchyně-tam mám SUPER lino a nemůžu si to vynachválit!!do novýho bydlení jsme nechali parkety,lino a koberce,plovačku už nechci ani vidět.abych byla objektivní,znám dost lidí,kteří jsou i spokojení,ale i opačně.jo,a ještě jedna věc-jakmile ti nedej bože nahé dítko udělá loužičku,nebo pejsek-což se stalo nám,tak pokud na to nepřijdeš včas,nabobtnají ti spáry na plovačce a už to nikdo nespraví.tak to máme na dvou místech.nebo stačí vylít přelít květináč.tak já nevím.pro mě je tato podlaha černá můra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
29.6.06 12:38

Ahoj Ka, tak přidávám i svůj názor. Pokud jde o pokládku, určitě to zvládnete sami, brácha si to nastudoval někde na internetu a prostě to udělal a to bych neřekla, že je nějak extra zručnej. I manžel si s tim poradil. Jednu místnost si nechal udělat od kamaráda a ostatní už zvládnul sám. Cenu nevim.
Jinak jak tu někdo píše, že podlaha nabobtnala po okamžitém něvytření loužičky, tak to asi spíš záleží na konkrétních vlastnostech té které podlahy. Plovoucí podlahy jsou různé, stejně jako koberce. Pravda ale je, že údržba plovoucí podlahy se i mě zdá daleko náročnější, než kdybych měla doma koberce. Je potřeba ji tak obden vyluxovat a ještě pak vytřít, jinak je na ní vidět každý ukápnutí, každej chloupek. Taky mě ale napádá, že když tu na druhou stranu někdo píše, že podlahu stačí vysát 2× za týden, jeslti tu třeba nehraje roli barva. Na světlejším povrchu je asi vše víc vidět. Vyberte dobře:).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
29.6.06 12:40

ja mam plovouci podlahu - korek- a nedam na ni dopustit. Mekka, tepla, snadna udrzba- ale nechali jsme si to delat firmou ( meli jsme dve ruzne firmy) a je velmi znat rozdilna kvalita polozeni, predevsim v obvodovych listach a predelech mezi mist¨nostmi. plovouci korek je dle meho nazoru ideal!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
29.6.06 13:55

Ahoj, já jsem taky zastáncem plovoucí podlahy.Ja sice pravda,že je náročnější na úržbu(teda záleží jak hodně jsi na pořádek :wink:),ale já na ni nedám dopustit.Protože mám malé dítě,tak ji ted přes léto zametám třeba 3× denně(samozřejmě jen v místnostech, kde se nejvíce vyskytujeme) a tak obden ji setřu.Ale když si představím,že to co pokaždé zametu se zašlapává do koberce,takže to počase nemůžeš vysát úplně do čista,no fujky.např. psí chlupy z koberce nikdy všechny nedostaneš a z plovoučky je krásně setřeš.Ale takhle se dá uklidit i dlažba a lino.U plovoučky je výhoda i to,že je poměrně teplá.
Takže já bych neměnila. I když možná kvůli tomu riziku nabobtnání(opravdu plovoučku nemůžeš nějak extra namáčet),bych teď asi volila nějaké to dražší lino,které je v různých imitacích plov.podlah,dlažeb atd.

Podlahu pokládal manžel sám,ale kdysi chodil k tátovi na brigádu a ten se živí pokládkou plov. podlah,koberců a linoleí.Ale podle toho jak jsem se na něj dívala to asi těžký není,důležitý je to do sebe pořádně zapasovat,aby se to pak nerozlejzalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17026
29.6.06 14:03

ahojky,
tak ja jsem na tom jako Wingec-takovy odpurce plovoucich podlah.
Plovouci podlahy mam vsude,6let.Jsou poskrabane,vecne zabordelene(i kdyz prave setrene),kazdy vlasek,tapka,drobecek..pro me narocnejsi na uklid-prvni vysat pak setrit.
Navic mam rada koberce(ale neverila bych tomu,ze to budu nekdy psat:)) jako doplnek do bytu,mam mensi v obyvaku-plovouci jde videt,ale je tam proste i ten koberec,v kuchyni pod stul-aby ladil ke stene 8) a v detskem pokoji,tam jsem to zakryla skoro cele,az bude prcek vetsi,sam uvazi a da si treba jen koberecek do prostred ci pod psaci stul.
Podlahy nam delala firma(predelavali jsme tenkrat byt v hroznem stavu,firma nam delala i dvere a vest.skrne),ale dnes uz si podlahy davaji vsichni sami, a jeste jsem neslysela,ze by to pro nekoho bylo slozite(i muj „levejsi“bratr si je dal v pohode sam:))
Navic pro me studene-musela jsem si zvyknout na papuce:),bosky chodim az ted,kdyz je vedro,jinak me z toho boli nohy-dlouhe stani na studenem..
A hluk-nedavno si u me byla stezovat nove pristehovana sousedka na hluk.Ze hodne hlucime,ac moc hlucna domacnost nejsme(jsme porad nekde v prachu..)Proste ze slysi kazdy krok,kazde zavreni dveri,nejvic ji vadi muj pes,ktery se prochazi(3,5kg,12let-uz moc neskotaci).Kdyz videla,ze mam podlahu,malem me sezrala.-ale to uz je spis o lidech…

Jo,a i kdyz ted batoletem dostala radne zabrat,poskrabana je,jde nejak vybrousit-je vicevrstva.
A muj manzel ji narozdil ode me miluje!!!(jako spousta jinych lidi,odpurcu je spis min)je to fakt o lidech,co ma kazdy rad.

Do dalsiho bytu(i kdyz se v tomto stoleti asi stehovat nebudu :lol: )bych si urcite nedala do vsech mistnosti koberec,ale ani ne plovouci podlahu.Libi se mi,kdyz „kouka drevo z pod koberce“ 8) A kdyby tam byly puvodni parkety(jakoze tady byl jen beton),nechala bych vybrousit a zrenovovat,to je fakt hezke..

Any

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
29.6.06 14:08

ohledně těch felků a toho že vidíš každé smítko, to není pravda, záleží jakou barvu a typ si zvolíš, tchánovci mají světlou a na té je opravdu vše vidět, my máme dub v ložnici (paradá) nic nejde vidět ani chlupy od psa, na ty přijdu až při vytírání. V obyváku a kuchyni máme myslím třešeň v kombinaci s břízou (ta jen jako geometrická vsuvka) a ikdyž mi něco ukápne v kuchyni tak to nejde vidět.
poškrábání plovoučky je možné u levných podlah, ale pokud zvolíš nějakou drahší, tak by se běžné poškrábání nemělo stát. Máme psa tak vím o čem mluvím.
A jak tady někdo psal že to moc klouže, tak co neklouže? loni v létě jsem uklouzla na dlažbě v kuchyni tchánů a pořezala si nohu o střepy. Letos se mi podařilo uklouznout na linu v předsini mých rodičů, na plovoučce jsem teda ještě nespadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný