Jak udržovat pračku?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak udržovat pračku
Ahoj žiji poprvé sama a koupila jsem si novou pračku jak se o ní mám starat??
Je to sice hloupý dotaz, ale rodiče nemám a ani koho se zeptat. Myslíte že dvířka nechávat vždy otevřená a vysušit ten buben nějakým hadrem nebo?
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
A ještě mě napadlo na kolik stupňů a otáček je nejlepší prat?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedělej z toho vědu. Pračku nechávat otevřenou, to ano.
Já peru prakticky všechno na 40 °C krom ručníků a povlečení, ty peru na 60 °C.
Aviváž k ničemu nepotřebuješ, je to chemické svinstvo, co zanáší pračku, ničí prádlo a dráždí kůži.
Pracího prostředku dávej maximálně polovinu toho, co je na balení, ta doporučení jsou značně přehnaná. Roky k naprosté spokojenosti používám gely z DM. Cenově příjemné, perou úplně stejně, jako „značkový“ Ariel, jen naštěstí nejsou tak pekelně převoněné.
Jednou za čas prožeň pračkou litr octa na aspoň 60 °C nebo se dají koupit různé čističe pračky, Lidl/DM zcela stačí, není nutné kupovat Finish a podobně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přijdu si jako blb nikdo mě to nenaučil no tak se radši ptám omlouvám se
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po vyprání buben i šuplík nechám vždy otevřené. Obcas otřu gumu kolem, aby se v tom nedržela voda a spina, podle potreby dám čistič a očistím i filtr
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě bych dodala že je občas dobre vyndat celou tu přihrádku na prací prostředky a pořádně to omýt jak tu „díru“ v pračce tak ten šuplík, a taky hadříkem otřít těsnění kolem bubnu. Právě když budeš tu pračku prolevat tím čisticím prostředkem. Nektere pračky mají i přímo čisticí program. Jak umýt a vyčistit celou pračku můžeš kouknout i na YouTube ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Natállan píše: Více
Dvířka necháváme pootevřená a občas je potřeba vyčistit filtr. Pračka by měla být vyvážená (dělám to vodováhou).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Po praní nechávám otevřeno aby vyschla, pak zaviram.
Gumu otiram dle potřeby, suplicek myju také dle potřeby.
Občas do pračky použiju calgon a nebo desinfekci. Jo a vytahavam ze zásuvky, ale já na ni vidím, mám ji nahoře, to je takový můj zvyk ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky moc jste mi to pomoho. Měla jsem strach aby mi to nějak nespuchřivělo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V drogerii koupíš přípravek na čištění pračky a použiješ ho podle návodu. Používá se 1× za 1-2 měsíce, záleží, jak moc pereš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Natállan píše: Více
ohledne cisteni pracky mrkni treba na profil uklidsi na instagramu, naucila jsem se podle toho lip uklízet a delat udrzbu pračky, mycky a tak. Jinak po praní pracku nijak neutiram, ale urcite nechat dokoran otevrenou i ten šuplík na prasek nechat otevřený, pokud mas s předním plnenim. Peru taky bez avivaze, jak uz tu nekdo psal, oblibila jsem si sonett a peru temer vse v nem, merino v prostredku na vlnu. Téměř vše na 40, rucniky, utěrky jak kdy nekdy 40, nekdy 60. Na cisteni používám cca 1 x za mesic az dva takovy ten obyc cistic z dmka, asi za tricet korun…navod právě mela nekde myslim ta uklidsi…proste vse umyju trochou toho přípravku, vyndam dole filtr, vycistim, vyčistím suplik na prasek, gumu bubnu, proste kam dosahnu, dvirka pračky a tak…zbytek toho pripravku naliju do supliku na prasek a zapnu pračku na plnej knedlik (nejaky program na treba 90 klidne a nechat to projet). Chapu te a neomlouvej se, moje mama spoustu veci, se kterejma me mela seznamit, neudelala… kolikrát jsem si rikala proc me nenaucila to a to… pripadala jsem si pak jak pitomec. Tak se drz a at to dobre pere ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jaký prostředek doporučite na čištění pračky a cenově levnější? A v jakém prášku perete aby to tak nepěnilo? Ten šuplík když vytahnete někdo jak psal jak tu díru čistíte? Taky moc tyto věci neumím.
A nejdůležitější dotaz
to si já připadám taky jako blb, ale v životě jsem neměla a nečistila troubu, poradí někdo jak na to nejlíp a ideálně bez chemie? Co vše čistit v troubě jak?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
vse jsem ti psala vyse, kdyz chces poradit, musis to taky přečíst…mrkni na instagram na profil uklidsi, ukazuje tam vse, jak cistit mycku, pračku, troubu…ukazuje i jakymi prostredky…ja nejsem zastancem moc chemie, tak to neprehanim, nemusim mit vsechny cistice sveta.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit