Jak ukládáte koření?

26574
19.8.11 22:18

Jak ukládáte koření?

V čem máte koření? Já mám otevřené i zavřené pytlíčky v jedné plastové krabici. Není to ideální, než něco najdu uplyne dost času. Pár jich mám ve skleněných dozách, ale to se mi moc nelíbí. Chtěla bych najít nějaký jiný praktický způsob, ale nic mne nenapadá. Jak to máte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50155
19.8.11 22:20

Mám to taky tak, většinu v pytlíčkách a ty co používám nejčastěji, tak v kořenkách :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30314
19.8.11 22:26

Mám skoro vše ve skleničkách od jogurtu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6326
19.8.11 22:26

já taky v pytlíčkách ale nacházím celkem rychle 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
19.8.11 22:29

ve skleničkách s broušeným hrdlem nebo kořenkách se silikonovým víčkem. nesnáším pytlíčky.
mám jci celkem asi 30 - 35 častěji používané přístupnější, méně používané výše…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
20.8.11 00:37
jenny.fields píše:
V čem máte koření? Já mám otevřené i zavřené pytlíčky v jedné plastové krabici. Není to ideální, než něco najdu uplyne dost času. Pár jich mám ve skleněných dozách, ale to se mi moc nelíbí. Chtěla bych najít nějaký jiný praktický způsob, ale nic mne nenapadá. Jak to máte vy?

Taky mám zatím provizorium, že třeba někdy… Dokonce na to mám i skleničky :lol: Ale: Mám takové ty plastové vaničky, jak v tom prodávají broskve, kivi, nektarinky… Na šířku se tam přesně vejde sáček koření, takže jsou hezky poskládané v řadě za sebou. Do „kredence“ se mi vedle sebe vejdou tři, kde to mám roztříděné na nejpoužívanější koření, tradiční koření a pak speciality a kvůli manželovi mám v každé krabičce vepředu zastrčenou čtvrtku, na které je napsáno podle abecedy, co která vanička obsahuje. Jde to normálně přečíst zvenku. No a vedle těchto tří vaniček se mi vedle vejdou ještě tři skleničky od oliv (ale samozřejmě za sebou) - takové ty vysoké úzké - a v nich mám v jedné majoránku, ve druhé bazalku a ve třetí pepř. Majoránku používám nejvíc, tak ji mám vepředu, za ní bazalku a pepř používám jen občas :lol: Osvědčilo se mi to natolik, že asi hezké kořenky nikdy nebudou :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
20.8.11 07:43

panejo to musíte mít doma mrak koření když to třídíte takhle na tři skupiny,já mám cca 8pytlíčků s kořením takže orientace je rychlá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478
20.8.11 07:47

Taky je mám v pytlíčkách, ale jsou naskládáný v takovym proutěným košíku nebo spíš bedničce, vypadá to hezky a tím, že je větší, celkem dobře se v ní hledá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
20.8.11 15:03

Já nepoužívám směsi, ale jen samotná koření a různé i nepříliš obvyklé druhy. Ono se to docela nastřádá, je to mor :lol: :lol: A přitom když si vezmu, co nám dalo práce sehnat třeba „blbou“ saturejku :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
22.8.11 08:17

Ahoj nechávám v pytlýkách a mám to v košíšku (takovém to plastovém). To zakládní v kořenkách.
Ale co dělám hlavně, že to jednou za čas protřídím, abych tam neměla zbytečně něco, co nepoužídám - stejně používám pár základního a zbytek ne …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marcela Koloničná
31.1.12 10:52

Kořenky

Všem dávám dobrou radu jak uchovat koření a bylinky. Zásadně v Tupperware kořenkách a nádobách z názvem „Sypké“.Veškeré potraviny jsou i po delší době sypké a bylinky vonavé atd.

• Citovat
  • Upravit
10726
17.1.14 17:58
@Marcela Koloničná píše:
Všem dávám dobrou radu jak uchovat koření a bylinky. Zásadně v Tupperware kořenkách a nádobách z názvem „Sypké“.Veškeré potraviny jsou i po delší době sypké a bylinky vonavé atd.

jdu se podívat, co jsou to ty Tup. kořenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85357
17.1.14 18:12

Normálně v krabici v pytlíčkách, ale když něco hledám, tak to najdu celkem rychle, tak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
17.1.14 18:27

Já mám v originál pytlíkách, zastrkané za sebou v papírové krabici, a na každém pytlíku mám dřevěný kolíček, kde mam napsané, co je tam za koření. Má to dvě výhody - jednak je hned vidět, kde co je (nemám kolíčky za sebou, ale každý na jiném místě pytlíku, takže se většinou nepřekrývají), a když dojde koření, ten kolíček si dám na okraj krabice a když jdu nakoupit, jen kouknu, který kolíček je bez pytlíku a to koření koupím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
17.1.14 18:54
@Marcela Koloničná píše:
Všem dávám dobrou radu jak uchovat koření a bylinky. Zásadně v Tupperware kořenkách a nádobách z názvem „Sypké“.Veškeré potraviny jsou i po delší době sypké a bylinky vonavé atd.

za 8 plastových krabiček 860 Kč? 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport