Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojte holky,jdu si k vam pro radu,vypada to ze v nedeli prijede pritelova rodinka na navstevu,tak bych chtela uhostit,ale nic sloziteho…
moc rada delam sladke a slane strudly,ale to maji porad,pak i cibulovy kolac a kolace naslano..chtela bych neco noveho,chutneho a s cim nebude moc prace,nerada bych se drbkala s jednohubkama a spol.
mate nejake tipy?toustovac,domaci pekarna,vykona trouba k dispozici ![]()
moc dekuji
![]()
Já dělám zapékací česnekovou pomazánku. Nastrouhám tvrdý sýr, smíchám s majonézou a přidám dle chuti česnek, popř. špetku soli, pokud není dostatečně slaný sýr. Namažu na bílou veku a nechám v troubě rozpéct do zlatova. Všichni vždycky mlaskaj ![]()
Teta dělá slaný koláč…udělá nesladké těsto na cheesecake a plácne tam různé druhy sýrů a vlašáky, nějaký to koření a vždycky se po tom zapráší.
Šneky z listového těsta. Vyválet rozmražené těsto, na to třeba sýt, angl. slaninu, šunku, špenát - co tě napadně, zarolovat, nakrájet na cca 3 cm šnečky, ty splácnout, naplacato upéct (na pečícím papíře, potřít vejcem. Nebo nasladko - listové vyválet do kruhu, nakrájet výseče, potřít slabě marmeládou, zarolovat od silného konce - a máš něco jako croissanty.
Ten slanej štrůdl - obnova, nakrájej na šneky jestli to třeba neděláš a upeč tak, potřít vajíčkem, posypat semínky .. fantazii se meze nekladou:-)
Ale celkem nenáročné jsou i miniřízečky. Kuřecí prso nakrájím na pruhy (z té kratší strany
), obalit, osmažit, naaranžovat do mísy. S chlebem a okurkou .. to si musí pomlaskávat všichni.
ja prave z listoveho testa delam hodne,prave ty strudly,slane kolace do formy a sneky sezeru driv nez prijdou,takze ty nemuzu,bo je miluji
![]()
takze proto bych zkusila neco jineho a nechci se s necim drbkat dlouho,jelikoz do porodu chvilka a nevim jak mi bude,nerada bych usla s valeckem na lince ![]()
kaa13 píše:
Já dělám zapékací česnekovou pomazánku. Nastrouhám tvrdý sýr, smíchám s majonézou a přidám dle chuti česnek, popř. špetku soli, pokud není dostatečně slaný sýr. Namažu na bílou veku a nechám v troubě rozpéct do zlatova. Všichni vždycky mlaskaj
a drzi to na te vece,neni potreba to smichat treba se zloutkem? a nebo asi se udela hmota trocha hustejsi,ze?tu veku predpect a nebo mazat na cerstvou?
Kromě těchhle věcí z listového těsta dělám ještě celkem oblíbený salát - uvařím kuřecí prsa, nakrájím, k tomu nakrájím rajčata a ledový salát nebo čínské zelí, promíchám, přidám trochu majonézy, trochu víc bílého jogurtu, pár lžiček hořčice, osolím, opepřím a hotovo
K tomu čerstvé pečivo a je to ![]()
já se třeba někdy ani nechci s ničím moc patlat…takže hodím do pekáče kuřecí paličky a na to marinádu ze zázvoru, česneku, medu a citronu…pár plátků másla a peču do zlatava…k tomu úplně stačí chleba…tím já vytírám ten pekáč…mňam. a jinak pak dělávám jednoduchej salát z rajčat, cibule a jogurtu…torchu osoli, opepřit, osladit…a k tomu bagetky s bylinkovým máslem (dá se koupit už hotové od meggle). úspěch mají taky cukeťáčky…malý bramboráčky, ale místo brambor cuketa…je to jemnější a chutnější…
![]()
jojo,salat neni spatny napad,ale jako jeste k necemu,oni moc salatovi nejsou,ze bych je uhostila jen tim…
mame hromadu salatovek od sousedky,tak udelam misu tzazik,at se spotrebujou ![]()
nekde na netu jsem videla treba babovku na slano,bylo v ni mlete maso,kousky klobasy,ale nevim jak by to chutnalo a radej dam na zkusesnoti,at si neudelam ostudu ![]()
dvomatko,ty jo cuketacky,to zni zajimave ![]()
mozna ty spalicky by nebyly zle…
RadanaH píše:kaa13 píše:a drzi to na te vece,neni potreba to smichat treba se zloutkem? a nebo asi se udela hmota trocha hustejsi,ze?tu veku predpect a nebo mazat na cerstvou?
Já dělám zapékací česnekovou pomazánku. Nastrouhám tvrdý sýr, smíchám s majonézou a přidám dle chuti česnek, popř. špetku soli, pokud není dostatečně slaný sýr. Namažu na bílou veku a nechám v troubě rozpéct do zlatova. Všichni vždycky mlaskaj
Já to smíchám s tou majonézou tak, že z toho vznikne taková tužší hmota. Pak to normálně namažu na tu veku a zapeču, tak na 150 stupňů, aby se veka ze spoda opekla a z vrchu se rozapekl sýr. Dělala jsem to loni na silvestra ze tří vek a nezbyl na mě ani kousíček
Zdobím to kouskem pomeranče, pro osvěžení, ale to každý nemusí.
cukeťáčky fak výborný! a ještě mě napadla jedna věc…sýr nastrouhat na jemno…na 20dkg sýra tak 3 vejce…osolit, očesnekovat…dochutit jak kdo chce…namazat na nakrájenou večku a tou namazanou stranou smažit…udělá to výbornou krustu ![]()
kaa13 a neni to treba suche?ze treba jeste jemne podmaznout maslem?a nebo staci ta majoneza ,ktera to spoji…dietari nejsou,takze kalorie neresim,jsou docela mlsouni,takze radej se ptam