Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
My trošku dietáři jsme, tak té majonézy dávám míň, ale taky mi víc chutná, když je jí tam víc, je to takové šťavnatější, máslo není potřeba, prost dej té majonézy, tak, aby ti to nepřipadalo moc suché ani mastné. Není do toho dobrá taková ta odlehčená. Prostě pořádná pravá majonéza ![]()
jeruno,pochopila jsem spravne,ze delas kureci babovku a nebo neumim cist? ![]()
kaa13,odlehcena majoneza u nas nesmi pres prah,kdyz uz se potrebuje,tak ta poradna ![]()
Můžeš udělat třeba česnekovou pomazánku - větší lučina, naředit trošku mlékem, 2-3 stroužky česneku a zamíchat. Dá se to namazat jako jednohubky nebo i chlebíčky. Na to dávám kousek barevné papriky nebo plátek mandarinky a chutná to bezva.
Taky jsme dělali mini řízečky bud z kuřecího nebo krůtího masa, obalovali jsme to v těstíčku za vajíčka, polohrubé mouky, gril.koření, cibulka nakrájená najemno. Smaží se to jako klasické řízky, pak nakrájíš veku a dáš na stůl a k tomu třeba okurky.
Pak dělám koláč z nivy a tvarohu v listovém těstě. Smícháš nivu, 1× tvaroh, 1× vejce na nápln. Rozválíš listové těsto na plech, na to dáš tu náplň, přikreješ to dalším listovým těstem. Potřeš to vejcem a naházíš různá semínka (lněné, dýnové, kmín atd.)
Možná bych upekla i nějaký rychlý ovocný koláč nebo klasický perník.
mufice,ten kolac z nivy jsem nezkousela nikdy,tak diky za tip,nekdy vyzkousim ![]()
jj,kureci babovku
,vynechavaji mi pismenka a ja to jeste po sobe nectu
.
Takhle vypada a recept klidne poslu
.
Ja delala i do normali babovky a hezky se vyklopila.
Neprihlasena Jaruna píše:
jj,kureci babovku,vynechavaji mi pismenka a ja to jeste po sobe nectu
.
Takhle vypada a recept klidne poslu.
To vypadá fakt zajímavě, že bych si hned kus ukrojila ![]()
Já bych hodila do trouby třeba upéct kuřecí stehna, ale jen špalky a k tomu udělala například šopskej salát. Nebo bramboráky, tousty a podobně. Dřív jsem se taky patlala se vším možným a dělala mísy a různý chuťovky, ale času je méně a tak jsem rezignovala a dělám rýchlý věci, ze kterých se nasytí
.
MUFICE píše:Neprihlasena Jaruna píše:To vypadá fakt zajímavě, že bych si hned kus ukrojila
jj,kureci babovku,vynechavaji mi pismenka a ja to jeste po sobe nectu
.
Takhle vypada a recept klidne poslu.
.A jeste to neni nic sloziteho,si teda myslim.Jen se poskladaji na sebe ingredience a do trouby,ale urcite se to da jeste nejak ochutit,podle kuchare.
Terrad píše:
Já bych hodila do trouby třeba upéct kuřecí stehna, ale jen špalky a k tomu udělala například šopskej salát. Nebo bramboráky, tousty a podobně. Dřív jsem se taky patlala se vším možným a dělala mísy a různý chuťovky, ale času je méně a tak jsem rezignovala a dělám rýchlý věci, ze kterých se nasytí.
jojo,sice deti nemam,ale zase nechci se s necim moc patlat,at jeste z tech nervu neporodim ![]()
Jarunno,prosim,prosim o recept na tu kureci babovku,to me zaujalo a jestli s tim neni velka drbacka,tak ti budu moc vdecna…si myslim,ze tohle jeste nezkusily,tak bych i prekvapila ![]()
Radano,tak podle me je to proste jednoduche,no uvidis sama
.Muzu ti to poslat na email?Mam recept ulozeny v souboru,kde jsou i fotky a cely postup.
jojo,poslu ti ho soukrome,mozna je to jednoduche,ale radej se poprve budu drzet receptu ![]()
RadanaH píše:
jojo,poslu ti ho soukrome,mozna je to jednoduche,ale radej se poprve budu drzet receptu
Ahoj,
tak tu bábovku jsem chtěla taky navrhnout, dělá ji teta a je vynikající. našla jsem recept na mmb. ještě k těm salátům. My děláme těstovinový s masem a zeleninou, zalitý dresinkem a k tomu třeba majonézu. Je to šílená mňamka, hlavně míň těstovin a hodně zeleniny a masa a třeba i sýr. Fakt doporučuji, a jí se to za studena, žádné pečení.
Laaja píše:RadanaH píše:Ahoj,
jojo,poslu ti ho soukrome,mozna je to jednoduche,ale radej se poprve budu drzet receptu
tak tu bábovku jsem chtěla taky navrhnout, dělá ji teta a je vynikající. našla jsem recept na mmb. ještě k těm salátům. My děláme těstovinový s masem a zeleninou, zalitý dresinkem a k tomu třeba majonézu. Je to šílená mňamka, hlavně míň těstovin a hodně zeleniny a masa a třeba i sýr. Fakt doporučuji, a jí se to za studena, žádné pečení.
jojo,testovinovy salat je u nas hodne oblibeny-delame tento…uvarime aldente testoviny,sunka na kostky,kukurice bonduele,pekne tvrda rajcatka na kostky,vejce na tvrdo na kostky,majoneza a koreni a idealne nechat minimalne hodku prolezet a i dyl…
Ahoj,ja bych udelala asi klasiku,taky na to nemam nikdy moc casu a hlavne me to patlani s tim nebavi…udelala bych oblozene talire,pecivo,kurec babovku,ta je vyborna teda a babovku klasickou,nebo nejakou buchtu.