Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den, prosím Vás poradí mi někdo ja malé ulevit při růstu dvou zoubků? malá ještě neumí držet chladící kousátko a dudlík vydrží být studený jen chvilku.. U studeného obkladu mi pláče.. Málo mi spinká
Babička říkala, že se maže olej, ale nevím aby to takhle malé neublížilo.. děkuju
Příspěvek upraven 24.09.15 v 21:17
@katerina93 kup v lékarně cal gel a potírej dásnička
je to jemně chladivý mentolový gel ![]()
Nam dobre zabiral Mundisal gel
Cal gel zabral vzdy jen tak na 2 minuty ![]()
Měnila jsem dudlíky, tři v mrazáku, jeden na pár minut v puse a měnit a měnit, dokud se neuleví. Gel u nás nezabral.
Určitě bych zkusila gel - Calgel je fajn, pak jsme měli nějaký z DM kdysi u holky, když byla větší, tak klidně menší dávka Nurofenu, aspoň na noc. No teď jí rostou 5 a je to na dlouho, tak jsem se uchýlila k homeo, v lékárně nám dali Chamomilla Vulgaris 9ch, 5kuliček rozpustit na lžičce (já to rozpouštím v dávkovači od Nurofenu a podávat dle potřeby a zdá se, že to pomáhá. Ptala jsem se, jestli to můžu dát i malýmu, až to začne a prý bez problémů, tak to můžeš taky zkusit ![]()
Čípky Viburcol, ty jediné trochu ulevily. Ty gely apod působí jen chviličku.
@Lizzi to také dělám.. Ale dlouho studené nevydrží.. Máme taky 3 dudliky, budeme muset dokoupit
jinak ostatním děkuji za rady ale Gely jsou od 5 az 6 měsíců. Jinak dávám nurofen aspoň na spaní… Chtěla jsem něco aby se ji ulevilo prez den.. Nechci do ni pořad cpát ten nurofen ![]()
@katerina93 Ten olejíček Jakoubek určitě můžeš dát už teď. A když tak se poraď s doktorem, jestli bys nemohla dát nějaký ten gel (i když se v příbalovém letáku píše od pěti měsíců, doktor ti to může schválit už teď).
@Zireael jo olejicek bude asi dobrý.. Ale to je na prorezavani ne? Nebo to i nějak chladi nebo znecitlivuje? Doktorka mi jen řekla ze gely nedoporučuje a ze mám dávat nurofen ![]()
@katerina93 Olejíček se maže na tvářičky (ale náš malý se ho dožaduje i vnitřně, jednou mi normálně chytil kapátko a na férovku ho vycuc
) a je to směs éterických olejů, které uvolňují a ulevují od bolesti. Určitě vyzkoušej.
Pokud doktorka gely nedoporučuje, tak je nedávej. Jinak já taky občas dávám i nurofen, mám ho jako „poslední instanci“, když už mírnější formy (jako Jakoubek) nepomáhá.