Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky, koupili jsme trojkombinaci kočárku Casualplay i s autosedačkou a teď pár dní před porodem mi došlo, že nevím, jak se sedačka „vajíčko“ upevňuje do auta.
Máme Ford Focus. Hledala jsem na netu nějaké video nebo podrobný návod, (v oridinál návodu u Casualplay jsem nic nenašla) ale celkem bezúspěšně
. Poradíte???
marti,sedačku dáš proti směru jízdy a přetáhneš přes ní pás,to co jde tobě přes klín,přetáhneš prckovi jakoby přes nohy a to co ti jde přes tělo,tak to dáš za tu sedačku ![]()
Ahoj,
to je ta polohovaci autosedacka? Ja mela stejnou, jen od jineho vyrobce a do fokusu ke kamosce tehdy upevnit nesla jinak nez na nejvyssi polohu. Toto auto melo na nasi sedacku kratke pasy. Ale je to 4 roky, co jsem to resila, treba se neco zmenilo. Jinak pokud vim, tak na kazde autosedacce byva nalepeny stitek, kde je nakreslene upevneni do auta. Mam uz ctvrtou sedacku a vzdy to tam je.
Matne si pamatuju, ze to tam melo ze spodu najake patenty na spodni cast pasu a nekde za hlavickou (nebo v te urovni zezadu) na horni cast pasu.
Terik
Pokyny ke způsobu upevnění musí být součástí návodu, jestli ne je to vada opravňující k odstoupení od smlouvy.
Běžně bývají obrázky s postupem na samolepkách přímo na sedačce. Principielně jsou ty „úvazy“ podobné, ale přesné uchycení je dáno výrobcem a je taky základem ochranné funkce sedačky. Projdi si ještě jednou návod, omrkni sedačku a když nic tak hurá k prodejci.
Na sedačce zboku musí být nalepené piktogramy jak se sedačka poutá, je to zjednodušený návod, ale ukazuje správně jak sedačku poutat, podrobný návod jak poutat s vysvětlivkami musí být v tištěném návodu, takže to určitě najdete.
Bohužel i z vlastní zkušenosti vím, že Focus ( I generace, nevím jestli u těch novějších se zlepšily nebo ne) má hodně krátké zadní pásy, a mnoho vajíček tam upnout nejde
Holky můžete mi poradit, jak upevnit autosedačku do auta mám klasickou není nijak klombinovaná. mám měsíční dceru. když ji chci dát na zadní sedadlo tak nevím jak tu sedačku upevnit.na přední vím jak ji dát ale na zadní nevím.
dík za radu.Moništa
na sedačce musí být nakreslený postup připoutání sedačky, a na zadní i přední sedalo je to stejné( ale dávejte ji raději na zadní je to bezpečnější)